Jakob Jakobsen Tengs

Is your surname Tengs?

Research the Tengs family

Jakob Jakobsen Tengs's Geni Profile

Records for Jakob Tengs

14,381 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Related Projects

Jakob Jakobsen Tengs

Birthdate: (51)
Death: 1699 (51)
Immediate Family:

Son of Jakob Torgersen Tengs and Tala Gunnarsdatter Tengs
Brother of Torger Jakobsen Tengs; Gabriel Jakobsen Tengs; Gunder Jacobsen Stranden; Tala Jakobsdatter Seglem; Jørgen Jakobsen Egersund and 2 others

Managed by: Private User
Last Updated:

About Jakob Jakobsen Tengs

Var lensmann i Egersund i 1685 etter sin far

  • 13.03.1679: Stevnes Jakob Jakobsen Tengs for å ha besovet Kirsten Kristoffersdatter Store Ege, de er beslektet på begge sider i 3. ledd og straffen blir hard. Jakobs far bøter 12 Rd for ham og Kirstens far bøter 6 Rd for henne og begge må rømme stiftet i 1 år. Han må sørover og hun må nordover: http://arkivverket.no/URN:rg_read/29584/12/

Fra saken over hadde det passet helt perfekt om far til Anders Hansen Sele var den Hans som er på Tengs 1563. Om han i tillegg var en Torgersen og bror til Ole Torgersen så hadde han i så fall kunnet vært Jakob og Kirstens felles oldefar og dermed gjort dem til tremenninger (beslektet i 3. ledd på begge sider)

En annen følge om denne sammenhengen holder vann er at det forklarer hva en Tengsmann som Ole Isaksen gjør på Sele. Han giftet seg med enken etter Anders Hansen og om mine antagelser holder vann så var Anders og Oles far søskenbarn. Det vil si at Ole ble både stefar og tremenning med sine første kones barn.

Ser man videre på Sele så finnes en Einar der 1603-1613. Kan dette være en mann fra Tengs? Kanskje eldgamle Einar Torgersen Tengs?

Den manglende biten er hvorfor førstefødte til Anders heter Kristoffer og ikke Hans. Tengs og Slettebø er av samme ætt og på Slettebø brukes både Hans, Anders og Kristoffer flittig. Er det en sammenheng der?

Grunnen til at Kristoffer havner på Store Ege er at han blir gift med enken etter Torger Larsen Store Ege, Marit Torgersdatter. I tillegg er det nære bånd mellom Store Ege og Tengs fra gammelt av. Er det slik de vet om hverandre?

view all

Jakob Jakobsen Tengs's Timeline

1648
1648
1699
1699
Age 51