Jean Anthonisz Boulin

Is your surname Boulin?

Research the Boulin family

Share your family tree and photos with the people you know and love

 • Build your family tree online
 • Share photos and videos
 • Smart Matching™ technology
 • Free!

Jean Anthonisz Boulin

Birthdate:
Birthplace: Mechelen, Antwerp, Flanders, Belgium
Death:
Immediate Family:

Son of Mr. Anthonij (Antoine) Boulin and Anna Micault
Brother of Nicolaes Boulin; Pierre Anthonisz Boulin; Jonkheer Charles de Boulin; Anthonis Boulin/Boullin and Margaretha Boulin
Half brother of Anthonis Boulin

Managed by: Diederik Mooij
Last Updated:

Over Jean Anthonisz Boulin (Nederlands)

Chronologie

 • 1607-1608 vemeld Weeskamer over de zonen van Anna Micault en Anthony Boulin: "wesende vier soenen, waeren die drije ghecomen tot competenten ouderdom ende over eenighen tijt gheweest in onsen dienste ter oerloghen, den tweeden als cappiteyn en(de) dander twee in onsen leegere officieren en(de) den vierden, wesende den joncxten, was inde studie, soo dat sij genoech waeren om huere goeden ten meesten proffijte te administreren, ..." Wie nu wat is is onduidelijk.

Jean Boulin identiteit

 • Er is een Jean Boulin zoon van Anthony. Hij wordt vermeld in officiele stukken als broer van Nicolaes, Pierre en Charles. Wat is er van hem geworden? Als we gaan zoeken in de archieven, hoe herkennen we dan dat een gevonden Jean de zoon van Anthonie is? Door vernoeming, doopgetuigenissen of gebruik patroniem of een concreet document waarin hij en zijn kinderen èn zijn vader worden genoemd. Anders herken je hem niet en kan het elke Jean Boulin zijn, want de familie is groot en oud. We weten dat Anthony Boulin sr in Mechelen werkte dus daar zou Jean aan gekoppeld moeten zijn. Dat gegeven is er niet bij de in Dordrecht vermelde Jean Boulin]. Dus er is geen reden om die Jean Boulin x Margaretha echt te zien als dezelfde als de zoon van Anthony. Er zijn data van die persoon in Dordrecht en Amsterdam, maar niet in Zeeuws Vlaanderen of Middelburg of Lille of Mechelen of een verwijzing daar naar.

Hypothese van de Klippe

 • Om het toch te bewijzen kun je gaan zoeken naar any Nicolaes of any Anthony en die bombarderen tot kinderen van Jean omdat je dat nodig hebt als bewijs. Maar zo werkt het niet. Er is een Nicolaes Boulin die een dochter heeft met ene Centyntgen Gillis. Eureka joepie (ironie) gevonden. Maar bij nader inzien zegt ook dit niets, want ook de familie Gillis is oud en wijdverbreid over Zeeland e.o. Het is iets wat te bewijzen staat en dat doe je niet door nog meer er om heen wat onzeker is te zetten. Een andere zgn zoon Anthony Boulin komt uit Ieper en huwt in Zeeuws Vlaanderen, die past mooi zeg (ironie!) die is vast de zoon van die Jean, omdat in een andere plaats in Zeeuws Vlaanderen er een Nicolaes Boulin belijdenis doet. Ik geloof niet dat dit wetenschappelijk is. Het is echt verdacht als je dan die geplakte zonen gaat gebruiken als bewijs dat we Jean Anthonisz Boulin gevonden hebben en met de vernoemingen zgn. bewijzen ook dat Nicolaes Boulin X Cornelia Gillis (dus niet Centijntgen) de broer van Jean Boulin is en dus beide moeten worden gezien als zonen van Anthonie Boulin. No way! Dus de hypothese van van de Klippe is te hypothetisch om te publiceren als zeker.

Chronologie Jean Boulijn als zoon van Anthonie en Anna

 • 1609, bij de dood van Blanche Bordeaux komen haar goederen aan Nicolaes, Jean en Charles Boulin, dochter Anna is immers overleden [Klippe 41]
 • 1609, Heerlijkheid Chenedisque in Pinchart (2,4 km NO v. Ottignies Canton Wavre) bestaande uit een huis met 12 bonniers grond, boomgaarden, heide, vier achterlenen enz., van Nicolaes en Jean Boulin over op hun broer Charles Boulin [Klippe 41]
 • 30-11-1612, vermeld bij transport van Oosterstein en landerijen in Botland en Oosterland aan Bonifacius de Jonge, zie XIV 15716 [Klippe 41]
 • 1637 Chenedisque in Pinchart na overlijden Charles Boulin niet aan zijn broers of nakomelingen, maar aan Louise Micault dr.v. Nicolaes Micault, zijn oudoom [Klippe 41]

Chronologie andere Jean Boulin want geen woord over diens afkomst.

 • 1619, 1621, op Pagina 37-38 behandelt van de Klippe een Jean Boulain drapenier (=textielhandelaar) uit Dordrecht vermeld aldaar (1619, 1621)
 • 1624, Margaritha Boullin weduwe Jean Boulin uit Dordrecht vetrokken naar Amsterdam (1624).

Te bewijzen staat of deze Jean Boulain drapenier te Dordt dezelfde is als Jean Boullin Anthonysz.

Verzinsel van Klippe 36

 • c.1600-1620, Jean Boulyn is protestant geworden en naar noorden uitgeweken en boer geworden, want handel lag hem niet [verzinsel van Klippe 36-37], want ook al heeft hij niets over Jan Boulyn gevonden, schrijft hij zelf, neemt dit aan [van de Klippe 37]. Later vermeld hij die wolhandelaar drapenier opens toch wel. Dat mag. de Lezer moet niets concluderen. is feitopsomming.

Er ontbreken nog een paar cruciale paginas uit van de Klippe

 • Er bevinden zich kopieën in Zierikzee en Middelburg dacht ik. Belangrijk

Verder zijn alle hypothetische koppelingen los geknipt en heb ik de profielen van de gelijknamige drapenier en Margerite verwijderd.

Charles Boulin

 • Dat bezit van Charles niet over gaat op nageslacht van zijn oudere broers kan betekenen dat diens broers zijn overleden zonder nageslacht. Maar Nicolaes Boulin en Cornelia Gillis hebben wel nageslacht tot op heden wan ook Jan Boulin X Pauline hebben nageslacht tot op heden.

van de Klippe

 • Voor de toewijzing van genoemde Anthonie Boulin als zoon van deze Jean Boulin, geeft van de Klippe totaal geen bewijs.

Verplaatst Sorry

Dit hoort hier totaal niet thuis en gaat over Middelburgse familie Boulin.

 • -------------------------------------------------------------------------------------------------

Profielfoto kan uiteraard weer teruggewisseld worden !

"Genoemd https://www.openarch.nl/show.php?archive=thl&identifier=15d718b4-a34b-464e-9b41-acc56fba1a36&lang=nl M.b.t. doop kleinkind van Jean Boulin.: Dominkje, dr. van Tanneken B. + Rochus Apostel. Getuigenis Gillis Boulius of Boolius (waarschijnlijk Gillis Boulin) Ook inzien: https://www.genealogieonline.nl/dinteloord-en-omliggende-gemeenten/I124048.php"

Genoemd Jan Boulin en Pauline: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:6K0oC47d-UIJ:https://onderwijsgevendeninzeeland.files.wordpress.com/2015/10/rep-onderwijsgevenden-a1.pdf+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=be'''

Genoemd in RAZE-akten: https://www.zeelandnet.nl/communities/kesteloo/bestanden/download/34480'''

 • -------------------------------------------------------------------------------------------------
view all

Jean Anthonisz Boulin's Timeline

1587
January 19, 1587
Mechelen, Antwerp, Flanders, Belgium
????