Is your surname Staverskov?

Research the Staverskov family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Jens Staverskov

Danish: Jens
Also Known As: "Staverskov"
Birthdate:
Birthplace: Bylderup, Denmark
Death: circa 1339 (60-78)
Jutland
Immediate Family:

Son of Peder Assersen and N.N.
Husband of Gisse Jensdatter Staverskov
Father of Jens Johannes Staverskov
Half brother of Erik/Jens /johannes Staverskov Hegedal

Occupation: Ritter, ridder, a knight, Ridder med gods omkring Vejle, Ritter mit einem Gut in der Vejle-Gegend
Managed by: Sybil Anne Thornton
Last Updated:

About Jens Staverskov

Dette er helt feil. Kronologien stemmer ikke. Jens far var ikke Jens, men trolig Peder Assersen. Hans far var Asser Ingridssen (f.1210) og mor var Christine NN (f. 1220). Kan noen som har myndighet til å rette opp i dette ta saken. Hilsen Tor Eggan.

Ritter mit einem Gut in der Vejle-Gegend.

Slægten Gøye, eller Gjø er en gammel lollandsk adelsslægt, hvor der kendes tre linier fra den anden halvdel af 1300-tallet. Den ene linie førte ikke noget slægtsnavn, den anden kaldte sig Krag og den tredje brugte navnet Staverskov og fra 1381 navnet Gøye. Ridder Staverskov af Lolland er den ældste sikre stamfader, og han anvendte allerede i 1363 Gøye våbenet, tre skråtstillede Ibsskaller . En Ibsskal er tegn på at ejeren har gennemført, eller har ladet gennemføre en pilgrimsrejse til Santiago de Compostella i Spanien.

Hans søn Jens Staverskovs navn forekommer allerede i 1356 med titel af ridder, men det er nok en fejl. Han og hans efterkommere er især knyttet til hovedgårdene Kelstrup og Kærstrup. Slægtens anetavle kan se i Dansk Biografisk Leksikon Bind 5. 

Hans søn Jens Staverskovs navn forekommer allerede i 1356 med titel af ridder, men det er nok en fejl. Han og hans efterkommere er især knyttet til hovedgårdene Kelstrup og Kærstrup. Slægtens anetavle kan se i Dansk Biografisk Leksikon Bind 5.

Slægten hørte til blandt Lollands største godsejere, og adskillige af dem var blandt de ledende mænd i riget. Mogens far Eskil Gøye (født før 1459 død 20.april 1506) var Rigsmarsk (dvs. Hærchef) under Christian I og Kong Hans, og var noget af en barsk herremand. Med basis i Krenkerup hovedgård, samlede han på gårde og jord. Han forøgede således sine besiddelser på Lolland 3-4 gange, blandt andet ved at opkøbe mindre hovedgårde efter enker for derefter at nedlægge dem. Denne taktik blev ligeledes fulgt af mange andre af højadelen, så det medvirkede til at antallet af lavadelige formindskedes og det fik ifølge Erik Ulsig den effekt, at den folkelige forbindelse til adelen overskæres og højadelen aristokratiseres. Eskil foretog også store indkøb i Skåne, så han efterlod ved sin død flere hovedgårde, bl.a. Krenkerup, Skærsø, Gisselfeld og Tunbyholm, med i alt ca. 500 gårde.

Slægten udmærkede sig også ved mange lærde damer, og slægten uddøde 1698 med Geheimeråd Markus Gøye som den sidste bærer af navnet.

Mogens arvede Skjærsø i Jylland efter sin mor, og i 1506 Krenkerup på Lolland efter sin far. Hvornår han arvede moderen ved jeg ikke, men det var tidligere end 1506. Det var nok dengang hun forlod faderen for at gå i kloster, og hvornår det fandt sted ved jeg heller ikke.

Her må jeg indskyde, at man på den tid havde den praksis, at der var særeje i familierne, og at ægtefæller ikke kunne arve efter hinanden, hvis der var børn i ægteskabet, endvidere var det normalt at drenge arvede dobbelt portion og piger en enkelt..Jens Pedersen

(Staverskov)

view all

Jens Staverskov's Timeline

1270
1270
Bylderup, Denmark
1290
1290
Sønderjylland, Danmark
1339
1339
Age 69
Jutland