Johan Fredrik Backer

Is your surname Backer?

Research the Backer family

Johan Fredrik Backer's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Johan Fredrik Backer

Birthdate:
Birthplace: Holmestrand, Vestfold, Norway
Death:
Immediate Family:

Son of Jørgen Jansen Backer and Kirstine Eleonore Bindrup Backer
Husband of Josefine Mathilde Backer
Father of Hans Henrik Sartz Backer; Martha Backer; Fredrikke Mathilde Backer; Mathias Georg Backer; Wilhelm Andreas Backer and 5 others
Brother of Jan André Backer; Else Margrethe Backer and "Massa" Marie Kristofa Andersen
Half brother of Anna Cathrine Thalette Fürst

Occupation: fiskeribestyrer, Bestyrer Lerosen Guanofabrikk, bestyrer ved Lerosen Guanofabrik, Vågan
Managed by: Johan Christian Loennechen
Last Updated:

About Johan Fredrik Backer

Innkjøpssamarbeid – Bøndene i Aker hadde lenge gjennom Bygdemagasinet, samarbeidet om innkjøp, lagring og distribusjon av såkorn. I 1870 tok Johan Fredrik Backer på Hasle opp spørsmålet om kunstig gjødning der han spesielt fremhevet kalkens nytte som gjødningsmiddel. Spørsmålet førte til en voldsom debatt der han ble hardt imøtegått. I kjølvannet av diskusjonen ble det imidlertid et samarbeid mellom flere av Sogneselskapets medlemmer om innkjøp av kalk og spredning påfølgende høst. Flere ble også med Backer og investerte i en guanofabrikk i Lofoten.

Husdyromsetning og slakteri – Johan Fredrik Backer var ivrig på flere områder og tok i 1870 også opp spørsmålet om opprettelsen av et ukentlig kvegmarked i Kristiania. Dette spørsmålet sees tatt opp igjen i 1877 da Christian Lilloe foreslo at det burde nedsettes en "komité for å få til en hensiktsmessig ordning av kreaturhandelen i Kristiania, spesielt for å få innskrenket det herskende oppkjøperuvesen." Haakon Tveter på Østensjø, Iver Bredo Olsen på Østre Grefsen, N. Enger og Joh. Sørbye ble valgt. Tiltakene som ble foreslått var: Fast torvdag og nytt fast torvsted, beskatning av oppkjøpere som vanlige næringsdrivende, forbud for de egentlige kjøpere mot å operere gjennom andre. Forslaget ble tatt opp gjennom et møte Sogneselskapet avholdt på den store landbruksutstillingen samme høst der også Stortingsmenn og Akers og Krsitianias autoriteter var innbudne. Resulatet var et nytt og opparbeidet kvegtorv på Grønland; et stort og åpent torv, delvis overdekket med jernskur. Det ble også innledet et samarbeid om et felles slakteri i forbindelse med torvet. I dette arbeidet spilte senere formann Wilhelm Munthe-Kaas fra Nordre Huseby som var disponent i Kristiania Svineslakteri en vesentlig rolle. Og da Fellesslakteriet ble stiftet i 1911 ble Carl Lütcherath, hvis datter var gift med Iver Bredo Olsens sønn, ansatt som første disponent.

view all 13

Johan Fredrik Backer's Timeline

1839
1839
Holmestrand, Vestfold, Norway
1865
September 20, 1865
Age 26
Lillestrøm, Skedsmo, Akershus, Norway
1865
Age 26
Oslo, Oslo, Norway
1867
1867
Age 28
Oslo, Oslo, Norway
1868
1868
Age 29
Oslo, Oslo, Norway
1870
1870
Age 31
Oslo, Oslo, Norway
1873
1873
Age 34
Oslo, Oslo, Norway
1875
1875
Age 36
Vågan, Lenvik, Troms, Norway
1876
1876
Age 37