Johannes Boulin

Is your surname Boulin?

Research the Boulin family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Johannes Boulin

Birthdate:
Birthplace: Middelburg, Zeeland, Nederland (Netherlands)
Death:
Immediate Family:

Son of Nicolaes Boulin and Cornelia Gillis
Brother of Gillis Boulin; Trystram Boulin; Jan Nicolaasse Boulin and Maeyken Boulin

Occupation: bij zijn doop getuigt Geertruijd Boulijn
Managed by: Diederik Mooij
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Johannes Boulin

Betekenis van doopgetuigenissen :

Hoewel niet alle doopboeken uit de zeventiende eeuw zijn bewaard en bovendien lang niet altijd de namen van de doopgetuigen werden opgeschreven, blijkt niettemin het onderzoek van de kring van doopgetuigen een waardevolle methode voor het opsporen van sociale stratificatie in het verleden. Het is daarom jammer dat in de beschrijving van de archieven van de Nederlands Hervormde kerk niet is vermeld welke doopboeken doopgetuigen bevatten en welke niet39

Johannes Boulin & zijn doopgetuigen

Getuigen op 31-10-1599 te Middelburg bij de doop van Johannes Boulin, zoon van Nicolaes Boulin en Cornelia Gillis

1. Geertruit Boulijn, dochter van Nicolaes Boullinch PARENTS UNKNOWN welke laatste naar alle waarschijnlijkheid dezelfde is als Nicolas Boulin fils d'Alexandre
(Dat is nog maar de kwestie DM 6-6-2019) (Voor Hr. D:M. is dit geen 'kwestie' want hij kraakt af maar onderzoekt nooit ook maar 'enige' achtergrond ! Opm RvO)

2.. Francois van Horn, Graaf van Houtkerke Nicolas zal vast uit een voornaam geslacht stammen gezien zijn getuigenis,
(We weten niet welke Francois van Horn dit is DM 6-6-2019) (zie onder- en bovenstaande opmerkingen RvO mbt standaard-afwijzingen door beheerder DM die dus nooit iets onderzoekt en zelfs geen alternatieve persoon met de naam Francois van Horn 'kan' presenteren: opm. RvO. )

3. 'Juffrou Campen'. Zij behoort waarschijnlijk tot het voorname geslacht "(van)Campen zoals dat omschreven staat in de Nw. Cronijck van Zeeland.. (Van) Campen verwijst naar de 'Heerlijkheid Campen' waar ook Kamperland naar is genoemd. Er zijn familiebanden met 'Duvelaer' wat dus ook tegelijktijd betekent met 'Gillis. o.a. met Catherina Gillis (we weten niet welke mw van Kampen dit is DM 6-6-2019) (en we zullen als het aan DM ligt nooit weten wie dit mogelijk nog meer zou kunnen zijn, want hij onderzoekt gewoon niet: opm. RvO)

Al met al een chique en voornaam getuigen-gezelschap bij de doop van Johannes ! Zelfs als dit getuigen-gezelschap geen hoge status zou hebben, is het ook wel weer opvallend dat er voor een gewone jongen wel totaal zeker 3 getuigen aanwezig zijn! Wellicht zijn soms(alg.) niet alle getuigen te achterhalen en zou het zomaar kunnen dat we hier zelfs een 4e missen.

N.b.1 V.d. Klippe noemt hem "Jogannes" net als de zoon van Maijken Boulin(Jogannes Verschelling).Waarschijnlijk is de laatste dan naar zijn oom vernoemd. Mogelijk zijn hij en zijn broer Trystram jong gestorven. Van beiden zijn er nog geen gebeurtenissen aangetroffen..

view all

Johannes Boulin's Timeline

1599
October 31, 1599
Middelburg, Zeeland, Nederland
????