Cornelis Jacobus Maria (Kees) Goemans

Is your surname Goemans?

Research the Goemans family

Cornelis Jacobus Maria (Kees) Goemans's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Cornelis Jacobus Maria (Kees) Goemans

Birthdate:
Birthplace: Hillegom, Hillegom, South Holland, Netherlands
Death: November 04, 1944 (25)
Neuss, Düsseldorf, North Rhine-Westphalia, Germany (Door de luchtafweer bij Düsseldorf dodelijk getroffen.)
Immediate Family:

Son of Koos Goemans and Geertje Prins
Brother of Petrus Adrianus (Piet) Goemans; Adriana Maria Gertrudis (Jeanne) Goemans; Adriana Geertruida (Truus) Goemans; Maria Alida (Rie) Goemans; Cornelia (Corrie) Goemans and 8 others

Occupation: RAF piloot/commandant
Managed by: Everard van Dijk
Last Updated:

About Cornelis Jacobus Maria (Kees) Goemans

Kees Goemans: Als piloot dodelijk getroffen bij Düsseldorf en met zijn toestel neergestort in de Rijn of Rijnbedding in de avond van 4 november 1944. Lokatie ca.300 yard (ca.275 m) zuidelijk van de Himmelsgeist-Üdesheim überfahrtbot in de Rijn. Direct nadat dodelijk getroffen is hij naar beneden gevallen en komt in de ruimte van de navigator terecht.

Het was zijn 31e vlucht met de “Handley Page Halifax Mark B.III” registratienummer MZ930 C8-K naar Duitsland. Hij is niet geborgen en heeft geen erkend graf.

Kees werd in 1940 door de Nederlandse regering in Londen opgeroepen. Na een basis opleiding bij het toenmalige “Detachement Koninklijke Nederlandse Troepen in Groot Brittannië” gaf Kees zich vrijwillig bij Royal Air Force op om tot piloot te worden opgeleid. Een opleiding in Engeland en Canada die hij met goed gevolg afrondde. Op 9 augustus 1944 werd Kees in de R.A.F. tot Luitenant-vlieger bevorderd en per zelfde datum door Koningin Wilhelmina tot reserve tweede Luitenant vlieger bij het Wapen der Militaire Luchtvaart.

Kees had recht op 3 medailles: 1939-45 Star, 1939-45 France & Germany Star en de 1929-45 War Medaille. Uit naam van de Minister van Oorlog kreeg Kees zijn ouders in 1952 Ter Nagedachtenis een oorkonde.

Freddie Nuttall (wireless operator / gunner) neemt de besturing over en zorgt dat het toestel van de neerwaartse spiraal in een glijvlucht komt en aan het einde komt het toestel opnieuw in de spiraalbeweging voor het neerstort. Freddy gedraagt zich als een held stond in brand toen zijn maten uit het toestel sprongen en voorkomt extra slachtoffers. Hij is gevonden in de Rijn en begraven op de "Reichsswald Britischer Ehrenfriedhof" in Duitsland.

Paddy Finnigan (flight engineer) zijn parachute stond in brand hij probeerde vastgeklemd aan Ron Heath samen te springen, met het opengaan van Ron's parachute was de schok te groot en verloor hij zijn greep. Later is hij gevonden en begraven op de "Britischer Ehrenfriedhof Rheinberg" in Duitsland.

De vier andere bemanningsleden Graham Korner (read gunner), Ron Heath (mid upper gunner), Jock Patterson (bomb aimer) en Ron Purcell (navigator) zijn na kun krijgsgevangenschap in Engeland teruggekeerd. In september 1945 hebben ze de familie van Kees per brief geïnformeerd.

Ron Heath schreef in september 1945 “I can say that he was the best man and pilot I have ever met (Ik kan zeggen dat hij de beste man en piloot was die ik ooit heb ontmoet).“

Om 17.35 vertrokken ze vanuit de RAF luchtmachtbasis Leconfield 5 km ten noorden van de stad Beverley in het graafschap Yorkshire in Engeland, voor een bombardementsvlucht naar een olie-raffinage installatie bij de stad Bochum in Duitsland . Het bombardement is succesvol uitgevoerd tussen 19.34 en 19.44 en op de terugvlucht is het toestel door het Duitse luchtafweer geraakt. De neus met de navigatie instrumenten stond in brand, omdat het blussen niet lukte is besloten om het vliegtuig te verlaten. Het totaal aantal deelnemende vliegtuigen bestond uit 749 bommenwerpers waarvan 28 niet zijn teruggekeerd.

Over Cornelis Jacobus Maria (Kees) Goemans (Nederlands)

Kees Goemans: Eind aug. of begin sept. 1939 is broer Piet bij de mobilisatie als reserve militair opgeroepen. Kees is daarom naar Engeland gegaan om zijn broer in het bloembollen vak te vervangen. Kees werd in 1940 door de Nederlandse regering in Londen opgeroepen. Na een basisopleiding bij het toenmalige “Detachement Koninklijke Nederlandse Troepen in Groot Brittannië” gaf Kees zich vrijwillig bij Royal Air Force op om tot piloot te worden opgeleid. Een opleiding in Engeland en Canada die hij met goed gevolg afrondde.Op 9 augustus 1944 werd Kees in de R.A.F. tot Luitenant-vlieger bevorderd en per zelfde datum door Koningin Wilhelmina tot reserve tweede Luitenant vlieger bij het Wapen der Militaire Luchtvaart. Op zijn 31e vlucht met de “Handley Page Halifax Mark B.III” registratienummer MZ930 C8-K vanuit Lecofield (Yorkshire) naar Bochum (Duitsland).

Als piloot is Kees op de terugvlucht dodelijk getroffen boven of nabij Düsseldorf. Op het fatale moment stond Freddy Nuttall naast hem voor assistentie. Beide kanonniers zagen het luchtafweer vuur de baan van hun toestel kruisen en schreeuwden een waarschuwing naar de piloot Kees. Met zijn toestel is Kees neergestort in de Rijn of Rijnbedding in de avond van 4 november 1944. Locatie ca.300 yard (ca.275 m) zuidelijk van de Himmelsgeist-Üdesheim überfahrtbot in de Rijn (nabij Solingen). Direct nadat Kees dodelijk getroffen was, is hij naar beneden gevallen of geduwd en komt in de ruimte van de navigator terecht zijn parachute is deels open. Hij is niet geborgen en heeft geen erkend graf.

Ron Heath informeerde de familie per brief in september 1945 en schreef o.a. “I can say that he was the best man and pilot I have ever met (Ik kan zeggen dat hij de beste man en piloot was die ik ooit heb ontmoet).“ Kees had recht op 3 medailles: 1939-45 Star, 1939-45 France & Germany Star en de 1929-45 War Medaille. Uit naam van de Minister van Oorlog kreeg Kees zijn ouders in 1952 Ter Nagedachtenis een oorkonde.

Om 17.35 vertrokken ze vanuit de RAF luchtmachtbasis Leconfield 5 km ten noorden van de stad Beverley in het graafschap Yorkshire in Engeland, voor een bombardementsvlucht naar een olie-raffinage installatie bij de stad Bochum in Duitsland. Het bombardement is succesvol uitgevoerd tussen 19.34 en 19.44 vanaf een hoogte van 18 – 19.000 ft. Op de terugvlucht is het toestel door het Duitse luchtafweer geraakt. De neus met de navigatie instrumenten stond in brand, omdat het blussen door Ron Purcell en Jock Patterson niet lukte, is besloten om het vliegtuig te verlaten. Het totaal aantal deelnemende vliegtuigen bestond uit 749 bommenwerpers waarvan 28 niet zijn teruggekeerd. Van de groep van 16 bommenwerpers uit het 640 squadron zijn 2 twee niet teruggekeerd.

Freddie Nuttall (wireless operator / gunner) neemt de besturing over en zorgt dat het toestel van de neerwaartse spiraal in een glijvlucht komt en aan het einde komt het toestel opnieuw in de spiraalbeweging voor het neerstort. Hij is gevonden in de Rijn en begraven op de "Reichswald Britischer Ehrenfriedhof" in Duitsland. Paddy Finnigan (flight engineer) zijn parachute stond in brand hij probeerde vastgeklemd aan Ron Heath samen te springen, met het opengaan van Ron's parachute was de schok te groot en verloor hij zijn greep. Later is hij gevonden en begraven op de "Britischer Ehrenfriedhof Rheinberg" in Duitsland. De vier andere bemanningsleden Graham Korner (read gunner), Ron Heath (mid upper gunner), Jock Patterson (bomb aimer) en Ron Purcell (navigator) zijn na hun krijgsgevangenschap in Engeland teruggekeerd. Ron Purcell lande in een tuin bij een woonhuis bij Düsseldorf en was ernstig gewond,hij is in een Duits ziekenhuis meerdere keren geopereerd 29 april 1945 is hij bevrijd. Graham Korner lande in een boom en kon te voet verder om zich over te geven.

view all

Cornelis Jacobus Maria (Kees) Goemans's Timeline

1918
November 6, 1918
Hillegom, Hillegom, South Holland, Netherlands
1944
November 4, 1944
Age 25
Neuss, Düsseldorf, North Rhine-Westphalia, Germany