Knut Arnesen, sr

Is your surname Arnesen?

Research the Arnesen family

Knut Arnesen, sr's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Knut Arnesen, sr

Birthdate:
Death: November 21, 1981 (75)
Immediate Family:

Son of Martines Arnesen Hanstveit and Mathea Birgitte Arnesen
Ex-husband of Inga Lovise Arnesen
Father of Private; Private; Private and Private User
Brother of Olav Severin Arnesen; Harald Arnesen; Margit Andersen; Sigrid Karlsen; Arne Arnesen Sr and 1 other

Managed by: Private User
Last Updated:
view all 13

Immediate Family

About Knut Arnesen, sr

Knut Arnesen sr. var født i Bergen i Absalon Beyersgt 14, bodde i huset som hans bestefar Sævre bygget i 1872. Når han hadde giftet seg med Inga Lovise, bodde de på Ladegården og siden i Ole Eidesgate 2b. i 1951 bygget han hus på Slettebakken der det ble innflytteing i 1952.

Knut Arnesen sr. var byggmester, overtok firmaet etter sin far Martines. Han var i Amerika som ung i ca 9 år og var i den amerikanske marine, var også amerikansk statsborger et statsborgerskap som han beholdte til han gikk bort.Da han kom tilbake fra Amerika,tok han seg jobb hos Rieber&Sønn(skinnRieber).Deretter utdannet seg til byggmester og gjorde meget god meisterprøve.Han var også en dyktig håndverker og la sin sjel i dette arbeidet og var også flink på tegnebrettet.

Han var en god idrettsmann både i langrenn, hopprenn og var flink til å stupe og var medlem av Turn og Idrettsforeningen Viking og vant en mengde premier (pokaler).Han var mellomkrigstidens store skiløper på Vestlandet og hans oppfinsomhet spente over et hvidt felt.I idrettsmiljøet ble han kalt for "Yankeen"på grunn av sin bakgrunn i Amerika.

På mange vis var han langt foran sin tid,det kunne være seg treningmetoder, utstyr og teknikk.Hvem visste om rulleski før han bygget sine egne, verdens første rulleski i 1934, ca. 40 par ble det.Han hadde også patent på en skistøvel ved navn "Vareggen"som han utviklet hos Rieber&Sønn. Ellers hadde en del patenter av forskjellig art. blant annet listverk til husbygging.

Han var kjent i Norge og mange deler av verden for sin fluebindingskunst, med sine spesialfluer som han hadde patent på var "Tannlegens Skrekk og Sniken". Han var god med fluestang og annet fiskeredskap både i ferskvann og i sjø og hav. Dette var hans store lidenskap.

Hans motto var "GODT HUMØR"

KAjr

view all

Knut Arnesen, sr's Timeline

1906
March 10, 1906
1981
November 21, 1981
Age 75