Is your surname Kobberstad?

Research the Kobberstad family

Knut Kobberstad's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Knut Kobberstad

Birthdate: (90)
Birthplace: Oslo, Norway
Death: November 24, 2000 (90)
Immediate Family:

Son of Nils Mikal Lausen de Lange Kobberstad and Marie Røthing
Husband of Elsa Synnøve Kobberstad
Father of Private; Private and Nils Kobberstad

Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Knut Kobberstad

Knut var en lovende skihopper, og representerte Norge i Utlandet flere ganger. I 1930 satte han bakkerekord i Holmekollen med 51 meter.

Han studerte til sivilingeniør i Tyskland. I Narvik bygget han opp den tekniske utdanning fra yrkesskole til ingeniørhøyskole, hvor han ble rektor. Han var samfunnsengasjert, og ble ofte benyttet i offentlige sammenhenger i Narvik.

Mer detajert informasjon (for det mest hentet fra boka "I spissen for utviklingen- høyere utdanning i Narvik"): Ingeniørutdanningens 25 første år i Narvik er mer enn noe annet knyttet til skolens rektor hele denne perioden - Knut Kobberstad. Han blir ofte personlig tildelt en god del av honnøren for at planen om en teknisk skole i Narvik til slutt ble realisert. Som skolemann fikk han prege utforminga av den tekniske utdanningen både lokalt og gjennom nasjonale utdanningskomiteer, og som skribent har han bidratt til i forme det bildet mange har av pionertida ved Narvik Tekniske Skole.

Knut Kobberstad ble født i Oslo i 1910, og han var 70 år da han i 1980 overlot rektoransvaret til Leif Simonsen, som ble den første rektoren tilsatt ved valg. I sine unge år utmerket Kobberstad seg som skimann og hadde en storhetstid i hoppbakken i 1930-årene.I 1931 hadde han bakkerekorden i Holmenkollen, og han var blant de kjente trekkplastrene ved hopprenn i Tyskland denne tida. Det var også her han fikk sin utdannelse som sivilingeningeniør - ved Høgskolen i Dresden i 1935. Etter ti år som ingeniør i norske bedrifter, begynte han i 1946 som lærer ved den tekniske skolen i Horten. Herfra kom han til Narvik høsten 1954 - først som rektor ved yrkesskolen og året etter også ved Narvik Tekniske Skole.

Det var skolen som ble hans "gjerning" i Narvik, men han la også ned et stort arbeid i skiklubben (skiløypen "Kobberstadløypa" er oppkalt etter han) og var aktiv i Narvik Høyre. Partiarbeidet ble imidlertid mest en arena for hans kone, Elsa Kobberstad. Hun var opprinnelig fra Narvik, noe som medvirket til at ekteparet valgte å flytte nordover. Elsa Kobberstad var den mest sentrale Høyre-politikeren i Narvik i 1970- og 1980-årene, og hun toppet sin politiske karriere som stortingsrepresentant fra 1981 til 1985. Knut Kobberstad fikk kongens fortjenestemedalje i gull da han fratrådte som rektor i 1980, og han døde høsten 2000, like etter at han fylte 90 år.

view all

Knut Kobberstad's Timeline

1910
May 11, 1910
Oslo, Norway
2000
November 24, 2000
Age 90