Konstantinos VI Porphyrogénete, Byzantine Emperor

public profile

Is your surname Porphyrogénete?

Research the Porphyrogénete family

Konstantinos VI Porphyrogénete, Byzantine Emperor's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Related Projects

Konstantinos VI Porphyrogénete, Byzantine Emperor

Birthdate: (26)
Birthplace: Constantinople
Death: 797 (25)
Constantinople
Immediate Family:

Son of Leo IV the Khazar, Byzantine Emperor and Irene Sarantapechaina
Husband of Theodate
Ex-husband of Maria
Fiancé of Rotrude
Father of Euphrosyne; Irene; Leo and Unknown Son
Brother of Isaakios Comnenos Sebastokrator

Occupation: Empereur, de Byzance, 780/787, Keiser, emperor 780-797
Managed by: Lynn Diane Riemann
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Konstantinos VI Porphyrogénete, Byzantine Emperor

Bysants (ca. 500 e.Kr - ca. 1300)

Etter folkevandringene levde det romerske keiserriket videre i Øst-Romerriket med Konstantinopel som hovedstad. Keiser Justinian (525 e.Kr-565 e.Kr) satte seg et mål å gjenopprette Romerriket. Han la under seg Italia, deler av Nord-Afrika og Sør-Spania. Økonomisk var Øst-Romerriket eller bysants som den nå het rik, skatteinntektene ble brukt blant annet til å utsmykke Konstantinopel med kirker, palasser, forsvarsverk o.a.

Etter Justinans død ble Bysants hardt presset utenfra. De germanske langobardene erobret store deler av Italia, og fra nord trengte slaviske stammer nedover Balkan. På 600-tallet gikk de rike provinsene Syria og Egypt tapt til de muslimske araberne. Riket var i krise, og forsvaret måtte styrkes. Landet ble delt inn i militærdistrikter (Themer), innenfor hver theme delte staten ut jord til de som ønsket å være leiesoldater. Hver soldat ble pålagt og forsvare sin theme og betale skatt. Dette førte til at forsvarsutgiftene gikk ned og skatteintektene økte. Bysants stod i mot Arabernes angrep.

Bysants ble sterkt påvirket av gresk kultur, da hele riket for det meste lå på gammelt gresk territorium. Nord for Bysants lå et mektig rike kalt Bulgaria, som en gang hadde truet riket flere ganger men dessuten hadde også hjulpet Bysants for å ta hånd om de angripende araberne. Forholdet mellom de to landene ble etterhvert bedre i siste halvdel av 800-tallet, da den bulgarske herskeren bestemte seg og gå over til den Bysantiske (gresk-ortodokse) kristendommen.

På 900- og 1000-tallet opplevde Bysants sin siste glansperiode. Konstantinopel befestet stillingen som Europas økonomiske hjerte. Byen ble vakrere og mer besmykket en noen gang før. Bysant drev med handel flere steder. Langs den gamle silkeveien kom det silke, krydder, gull og edelstener. Fra norden med vikingene pelsverk, rav og slaver og fra russerne kjøpte Bysants honning og kaviar.

På slutten av 1000-tallet viste det Bysantiske-riket klare svakhetstegn. Forsvaret ble kraftig svekket da Keiseren ikke kunne unngå at rike jordeiere kjøpte opp jorda til leiesoldatene. Samtidig presset tyrkiske folk på grensene i Lilleasia, og venetzianske handelsmenn tok mer og mer over utenrikshandelen. Bysants var på vei mot undergangen.


http://en.wikipedia.org/wiki/Constantine_VI

view all 12

Konstantinos VI Porphyrogénete, Byzantine Emperor's Timeline

771
January 14, 771
Constantinople
790
790
Age 18
791
791
Age 19
Constaninople
796
October 7, 796
Age 25
Constaninople
797
797
Age 25
Constantinople
????