Lars Karl- Johan Andersson

Is your surname Andersson?

Research the Andersson family

Lars Karl- Johan Andersson 's Geni Profile

Records for Lars Karl- Johan Andersson

19,777,787 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Lars Karl- Johan Andersson

Current Location:: Stockholm, Stockholm County, Sweden
Birthdate:
Birthplace: Sköndal, Stockholm, Stockholm County, Sweden
Immediate Family:

Son of Lars Oskar Lennart Andersson and Hjördis Andersson
Partner of Private
Father of Simon Lars Färninger and Private User
Brother of Private

Last Updated:
view all 17

Immediate Family

About Lars Karl- Johan Andersson

Jag har fått mitt material om släkten både från egen forskning på 70 talet men också den forskning som gjorts av min morbror Roland Rahn som bodde i Skara och nyligen dog. Sedan finns andra släktträd som krokats på.

Det som kan vara viktigt att veta är att jag har genen cystisk fibros i mig men är enbart bärare medan min ena son har cystisk fibros. Eftersom vi har det så finns cystisk fibros i släkten eftersom den enbart kan ärvas genom generna som vi kombinerar ihop. Både mamma och pappa behöver ha genen cystisk fibros för att barnen ska ha möjlighet att få genen. Jag tänkte att detta är intressant i de sammankopplade släktträden vilket också kommer att visa sig att andra i denna gen- sammansättning har detta.

CF beror på att det för länge sedan uppstod en mutation (förändring i ett arvsanlag) hos en individ i nordvästra Europa. Mutationen leder till att en transportör av klorid och bikarbonat inte fungerar. Eftersom varje anlag finns i dubbel uppsättning så gör det inget att ett av dessa är felaktigt. Ungefär var 30:e individ i Sverige är anlagsbärare för CF och att anlaget är så vanligt beror sannolikt på att bärare av genen är en fördel för dem som har det i enkel uppsättning.

Dubbla anlag av mutationen ger däremot sjuk­domen CF.

Om ni stöter på detta så berätta gärna.

Jag kan se att vi har en hög medelålder i släkten samtidigt som jag antar att en del också dör tidigt. Orsaken till det senare vet jag inte alls.

Jag kommer att successivt lägga in allt min morbror gjort vilket är på min moders sida med det jag har som jag ännu inte börjat med som är på min pappas sida.