Sirkusartist Laura Clara Selma Braathen

Is your surname Braathen?

Research the Braathen family

Sirkusartist Laura Clara Selma Braathen's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Sirkusartist Laura Clara Selma Braathen (Gessner)

Birthdate: (80)
Birthplace: Dresden, Sachsen, Deutschland
Death: September 18, 1948 (80)
Kirkenes, Finnmark, Norge (alderdom)
Immediate Family:

Daughter of Frantz Julius Gessner
Wife of Grünewald Waldemar Alexander Stücken and Ole Kristian Braathen

Occupation: sirkus/varieté/ komedie, linedanser/sircusartist/ handlende.
Managed by: Private User
Last Updated:

About Sirkusartist Laura Clara Selma Braathen

Laura Klara Selma Stücken f Gessner, Handlende, f1868 ...... Dresden, far Frantz Gessner, Maskinist. Hans første ekteskap, hennes andre. Ministerialbok Sør-Varanger i Sør-Varanger, vigde, 1909-1919. s 235 nr 41. Klara Braathen døde 18.9.1948, gravlagt Kirkenes nye kirkegård. Kristian er senere handelsbetj. døde 30.6.1966, gravlagt Kirkenes nye kirkegård. Sør Varanger avis hadde for mange år tilbake en artikkel om Circus Stücken De kom til Kirkenes i 1909 og måtte gjøre vendereis med en meget redusert stab. Direktøren i circuset, Waldemar Alexander Stücken var syk og måtte bli igjen i Kirkenes sammen med sin frue Clara Olava, hun var løvetemmerske og linedanserinne, og stjernen i showet. Waldemar ble ikke frisk og elteparet hadde en vanskelig tid, men fru Stückens ga ikke opp. Hun startet en kiosk forettning og overvintringen gikk så bra at hun slo seg ned i Kirkenes for godt. Waldemar døde i 1914 og ble begravet like ved kirken Clara giftet seg senere med Kristian Bråten og sammen drev de sin forettning på stedet. Clara opplevde annen verdenskrig og var også med på gjenoppbyggingen. Hun døde i 1948 I avisartikkelen sto det også et bilde av Clara fra hennes ungdomsdager. Bildet var egentlig et maleri som en ung maler hadde laget. Han hadde sett Clara og bedt henne sitte modell. Clara som var født i Dresden i 1868 i Tyskland og vokste også opp der. Kunstneren malte henne og bildet kom på utstilling og ble innkjøpt til Louvre. Det lille maleriet som ble lagt ut på auksjon var en kopi av det innkjøpte maleriet. Clara fikk kopien av kunstneren, men han hadde ikke signert det. Men dette var det andre bildet. det første ble malt da hun var tolv år. Clara hadde gått en tur i Berlins gater da hun var tolv år og da ble hun stanset på gaten og spurt om hun ville sitte modell. bildets tittel ble "Mignon" og plasseringen er i Dresden Kongelige Kunstgalleri.Kunstneren var Johannes Paul Adolf Kiessling. han var portrett og historiemaler, prisvinner allerede 19 år gammel. han var veletablert kunstner lenge før Clara var født.Hans arbeider finns i mange offentlige byggninger i Tyskland og kunsgallerier i Dresden eide en rekke malerier fra hans hånd. Bildet "Mignon" er nevnt i flere kunstleksikon. 3.7.1916 gifter Ole Kristian Braathen, politibetj. bopel Kirkenes f 1888 i Eidsberg far, Theodor Kristensen. seg med Laura Klara Selma Stücken f Gessner, Handlende, f1868 ...... Dresden, far Frantz Gessner, Maskinist. Hans første ekteskap, hennes andre. Ministerialbok Sør-Varanger i Sør-Varanger, vigde, 1909-1919. s 235 nr 41. Klara Braathen døde 18.9.1948, gravlagt Kirkenes nye kirkegård. Kristian er senere handelsbetj. døde 30.6.1966, gravlagt Kirkenes nye kirkegård.


Sør Varanger avis hadde for mange år tilbake en artikkel om Circus Stücken De kom til Kirkenes i 1909 og måtte gjøre vendereis med en meget redusert stab. Direktøren i circuset, Waldemar Alexander Stücken var syk og måtte bli igjen i Kirkenes sammen med sin frue Clara Olava, hun var løvetemmerske og linedanserinne, og stjernen i showet. Waldemar ble ikke frisk og elteparet hadde en vanskelig tid, men fru Stückens ga ikke opp. Hun startet en kiosk forettning og overvintringen gikk så bra at hun slo seg ned i Kirkenes for godt. Waldemar døde i 1914 og ble begravet like ved kirken Clara giftet seg senere med Kristian Bråten og sammen drev de sin forettning på stedet. Clara opplevde annen verdenskrig og var også med på gjenoppbyggingen. Hun døde i 1948 I avisartikkelen sto det også et bilde av Clara fra hennes ungdomsdager. Bildet var egentlig et maleri som en ung maler hadde laget. Han hadde sett Clara og bedt henne sitte modell. Clara som var født i Dresden i 1868 i Tyskland og vokste også opp der. Kunstneren malte henne og bildet kom på utstilling og ble innkjøpt til Louvre. Det lille maleriet som ble lagt ut på auksjon var en kopi av det innkjøpte maleriet. Clara fikk kopien av kunstneren, men han hadde ikke signert det. Men dette var det andre bildet. det første ble malt da hun var tolv år. Clara hadde gått en tur i Berlins gater da hun var tolv år og da ble hun stanset på gaten og spurt om hun ville sitte modell. bildets tittel ble "Mignon" og plasseringen er i Dresden Kongelige Kunstgalleri.Kunstneren var Johannes Paul Adolf Kiessling. han var portrett og historiemaler, prisvinner allerede 19 år gammel. han var veletablert kunstner lenge før Clara var født.Hans arbeider finns i mange offentlige byggninger i Tyskland og kunsgallerier i Dresden eide en rekke malerier fra hans hånd. Bildet "Mignon" er nevnt i flere kunstleksikon.

3.7.1916 gifter Ole Kristian Braathen, politibetj. bopel Kirkenes f 1888 i Eidsberg far, Theodor Kristensen. seg med Laura Klara Selma Stücken f Gessner, Handlende, f1868 ...... Dresden, far Frantz Gessner, Maskinist. Hans første ekteskap, hennes andre. Ministerialbok Sør-Varanger i Sør-Varanger, vigde, 1909-1919. s 235 nr 41.

Klara Braathen døde 18.9.1948, gravlagt Kirkenes nye kirkegård.

Kiristian er senere handelsbetj. døde 30.6.1966, gravlagt Kirkenes nye kirkegård.

view all

Sirkusartist Laura Clara Selma Braathen's Timeline

1868
August 25, 1868
Dresden, Sachsen, Deutschland
1914
March 6, 1914
Age 45
Sør-Varanger, Finnmark, Norge.
1948
September 18, 1948
Age 80
Kirkenes, Finnmark, Norge
September 18, 1948
Age 80