Is your surname Kopperud?

Research the Kopperud family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Nikoline Johanne Kopperud (Hansen/Jørgensen)

Birthdate:
Birthplace: Konnerud, Drammen, Buskerud, Norway
Death: September 24, 1960 (75)
Drammen, Drammen, Buskerud, Norway
Immediate Family:

Daughter of Hans Jørgen Hansen and Antonette Caspara Janson
Wife of Karl Kopperud
Mother of Roland Karl Kopperud; Kåre Kopperud; Ingeborg Kopperud; Lilly Kopperud; Andreas Osvald Kopperud and 2 others

Managed by: Private User
Last Updated:

About Lina Kopperud

Tante Ingeborg Moserud har fortalt meg (Kjell Kopperud) at Lina vokste opp hos sine besteforeldre KFMMF Johan Christiansen (Høida) og KFMMM Nikoline født Nilsdattqr. Jeg (Kjell Kopperud) antar at hun bodde hos dem til år 1900. Ved folketellingen i 1900 var Lina muligens tjenestepike med etternavnet Kristiansen, på tross av at hun knapt var 16 år, hos enkefru Pauline Anette Truslew i 0rentajet 340 i Drammen. Lina var registrert som en del av enkefruens husstand. Jeg vet ikke om Lina bodde andre steder før hun giftet seg.

Lina var født Hansen eller Jørgensen. Senere tok hun navnet Christiansen eller Kristiansen, antagelig etter sin bestefar KFMMF Johan Kristiansen (Høida).

Lina var antagelig en sterk personlighet. Hun var kjent som sta, hissig og sint. Flere ganger utsatte hun mine foreldre for fare ved å skjelle ut de tyske offiserene som under krigen 1940 1945 besøkte vår nabodame i Hofgaards gate. Lina og jeg var forresten gode venner. Lina var kjederøyker, og hun ga meg ofte sigaretter. Hun røkte Frisco, og hun hadde den merkelige vanen å røyke bare halve sigartter i den første halvdelen av trygdemåneden. De halvrøkte sigarettene oppbevarte hun i en eske og røkte i siste halvdel av trygdemåneden. Da var økonomien dårlig, i påvente av trygden.

En annen historie om henne fra hun var 10 år og holdt på å drukne i Drammenselva:

Qusling likte seg dårlig i Drammen hvor han ble mobbet på Drammen Latinskole, men tok sitt monn igjen ved å bli preseterist og nr. 1 i sin klasse. 12 år gammel reddet han med fare for sitt eget liv en pike - den 10 år gamle Johanne Jørgensen - som var gått gjennom isen og holdt på å drukne i Lille-elven. Vidkun fikk halt henne opp fra råken og bar henne hjem. Sommeren 1900 trådte Quislingfamilien ut av Drammens historie og vendte tilbake til Telemark. Augast 1930-vendte Q. tilbake til sin barndoms by for å holde tale på Bragernes Torv, angivelig «for den største tilhørerskare som noensinne har hørt et politisk foredrag i Drammen». Som ministerpresident besøkte han igjen Drammen ved en større mønstring 1. november 1942.

view all

Lina Kopperud's Timeline

1884
December 12, 1884
Konnerud, Drammen, Buskerud, Norway
1906
November 21, 1906
Age 21
Drammen, Drammen, Buskerud, Norway
1908
December 1, 1908
Age 23
1960
September 24, 1960
Age 75
Drammen, Drammen, Buskerud, Norway
????
????
????
????
????