Is your surname Bundesen?

Research the Bundesen family

Mads Bundesen's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Mads Bundesen

Birthdate:
Birthplace: Elkjær, Grene
Death: Died in Denmark
Immediate Family:

Son of Bunde Madsen and ?? ??
Husband of Kirsten Olufsdatter
Father of Maren Nielsen "Smed" and Bonde Madsen

Occupation: Fæstegårdmand i Elkær, Grene Sogn
Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Mads Bundesen

Mads Bundesen eller Bondesen er født før 1640, sikkert i Elkær i Grene sogn af ukendt herkomst. Mads Bundesen har ikke boet hels sit liv i Elkjær, Grene sogn. Mads og Kirsten er gift før 1666, da sønnen blev født i 1666.

Indtil 1680 boede Mads på en gård i Grene by, sammen med Michel Madsen, gården var 1664 sat til 7 tdr. hartkorn.

I Koldinghus amts matrikel 1688 opføres Mads Bundesen som beboer af gård nr. 2 i Elkær i Grene sogn. Gården ejedes af fru Helvig Brockenhuus og stod for hartkorn 2 tdr. 1 skpr. 1 fjkr. 2 alb.

-------------------------------------------------------------------------------

Mads og Kirsten blev gift 1662 eller kort efter iflg dette:

Torsdag den 16. oktober 1662:

Blandt de 8 mænd: Niels Pedersen i Vorbasse.

Wolle Christensen i Store Almstok, et tingsvidne efter registrering. - Vidnerne: De var ombedet af Oluf Christensen forsamlet i Store Almstok den 15. oktober 1662 for at skifte, registrere og ordiere efter Wolle Christensens hustru sal. Karen Laursdatter mellem sig og sine 5 børn Christen, Jens, Kirsten (med hendes trolovede fæstemand Mads Bondesen), Berit (?) og Maren, på deres side deres morbroder Christen Laursen i Sønderby hans nærværelse. - Registreret (blandt andet): En sort hoppe og en brunblakket gilding. Børnene tilkom gildingen. Oluf Christensen beholdt hoppen. - 4 køer. Faderen og børnene kastede lod om dem. - 4 kalve. 2 gamle svin, en øltønde, 2 stude, en høle og en skærekniv. 10 gamle får og 6 lam. Oluf Christensen beholdt 4 gamle får og 2 lam. Et føl, vognredskab og plovredskab. - Gæld: Jens Olufsen til Almstok æskede 4 slettedaler. Til ham blev udsat føllet for 2 slettedaler og vogn- og plovredskaber for 2 slettedaler. - Christen Laursen i Sønderby æskede 3 slettemark. Til ham blev udsat høleen og skærekniven.

53:

Wolle Christensen i Almstok, et afkald. - Jens Olufsen, boende i Starup, og Christen Wollesen, tjenende i Påbøl, og Mads Bondesen i Store Almstok på vegne af sin trolovede fæstemø gav Wolle Christensen afkald for al deres arvelod, som kunne tilfalde dem efter deres sal. moder Karen Laursdatter, som døde i Thy (?).

Kilde: http://geltzer.dk/tingbog/slav62.php


Den 10. marts 1685 fremstod en mand på Slaugs Herredsting og klagede på Mads Bundesens vegne over provsten Hr. Hans Kock i Vorbasse.

Mads Bundesen havde - medens han var syg - 2 gange sendt bud til præsten om at komme ti hans syge hustru, men Hr. Hans Kock svarede, at han ikke kunne ride på en usadlet hest, som budet mødte med. Konen Kirsten Olufsdatter, døde da, uden at præsten kom til hende. Mads Bundesen skikkede så med en dreng, da han selv og hans børn var syge, bud til Hr. Hans Kock ved Grene Kirke og bad ham, at han tilkommende søndag ville jorde hustruen. Men da de kom til kirken til sædvanlig tid, var prædiken moxen (straks efter) til ende, og Hr. Hans mødte ikke selv at jorde liget, men studenteren Niels Gjørding prædikede. En mand, som spurgte denne, hvorfor Hr. Hans ikke selv kom at begrave liget, fik sva, "at det var ikke Maner at skikke en præstemand Bud med en Hyrdedreng til at forrette noget paa Embeds Vegne".

view all

Mads Bundesen's Timeline

1630
1630
Elkjær, Grene
1666
1666
Age 36
Grene, Grene Sogn
1692
1692
Age 62
Denmark
1698
1698
Age 62
Denmark