Is your surname Jacobsdatter?

Research the Jacobsdatter family

Maren Jacobsdatter's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Maren Jacobsdatter

Birthdate: (69)
Birthplace: Høstrup, Herning Municipality, Central Denmark Region, Denmark
Death: 1689 (69)
Hagelskærvej, Ikast, Central Denmark Region, Denmark
Immediate Family:

Daughter of Jacob Sørensen
Wife of Niels Jensen and Christen Jacobsen Barfod
Mother of Kirsten Christensdatter Barfoed and Maren Christensdatter

Managed by: Private User
Last Updated:

About Maren Jacobsdatter

Note: født Ifølge Barfoed vistnok fra Høstrup i Haderup sogn

Note: I 1664 ses det, at Maren Jacobsdatter havde giftet sig med en Niels Jensen. Han nævnes endnu 1675 sammen med sin steddatter i ekstraskatterne, men 1677 nævnes Maren Jacobsdatter som enke, og han må således være død i tidsrummet 1675-1677.

Note: Maren Jacobsdatter nævnes ved matrikuleringen 1688 sammen med Christen Knudsen Mørk fra Faarbæk i Haderup sogn og Peder Nielsen på Hundslev Kloster som ejer af 4 gårde i Høstrup i Haderup sogn.

Note: Frederik Baltzersen fik 1689 af Svigermoderen Maren Jacobsdatter sammen med sine 2 svogre tilskødet gården Hagelskjær i Rind sogn ‎[Ikast?]‎. Da gården var en selvejergård, var den først blevet lovbudt 3 gange til medlemmer af slægten. Det hedder herom i tingbogen: Herredsfogeden Knud Jacobsen i Hesselbjerg fremstod for retten den 19 oktober 1689 og fremstillede tvende varselsmænd, nemlig Mads Christensen i Krogslund og Clemend Andersen i Fastrup, som vidnede, at de i onsdags sidst forleden 14 dage var i Sejle ‎(Sejlgård)‎ udi Funder sogn i Lysgaard Hids herred og der mundtlig en varsel gjorde Frederik Baltsersen og hans hustru Maren Christensdatter alle deres børn og arvinger, navnlig Christen, Jens, Baltzer, Niels og Jacob Frederikssønner med deres rette lavværge og i dag 8 dage var de i Uhre og der varsel gjorde Niels Pedersen og hans hustru Kirsten Nielsdatter etc. --- alle og enhver får at møde her til Tingetn i dag 8 og i 14 dage lovbud at påhøre, som Jørgen Christensen i Nør Fastrup, Frederik Baltzersen i Sejle ‎(Sejlgård)‎ og Niels Pedersen i Uhre agter har til Hammerum herredsting for omrørte tingdage lovlig og lydelig ved fornævnte Knud Jacobsen eftergivne fuldmagt at lade lovbyde udi den selvejerbondegård Hagelskær, som Thomas Nielsen og Christen Christensen nu påboer, om de vilde have noget hertil at svare. Så fremstod fornævnte Knud Jacobsen og første gang lovbød gården.

view all

Maren Jacobsdatter's Timeline

1620
1620
Høstrup, Herning Municipality, Central Denmark Region, Denmark
1620
1652
1652
Age 32
Ikast
1689
1689
Age 69
Ikast, Central Denmark Region, Denmark