Matti (Matias) Toivo Esaias Tapionlinna

Is your surname Tapionlinna?

Research the Tapionlinna family

Matti (Matias) Toivo Esaias Tapionlinna's Geni Profile

Records for Matti (Matias) Tapionlinna

504 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Matti (Matias) Toivo Esaias Tapionlinna

Birthdate: (87)
Birthplace: Tyrväntö, Southern Finland, Finland
Death: June 4, 2009 (87)
Helsinki, Southern Finland, Finland
Place of Burial: Helsinki, Southern Finland, Finland
Immediate Family:

Son of Toivo Tapionlinna and Anni Selina Tapionlinna
Husband of Maija Elina Tapionlinna
Father of Sinikka Hänninen; Heikki Tapionlinna; Markku Tapionlinna; Erkki Tapionlinna and Pirkka Lauri Juhani Tapionlinna
Brother of Heikki Tapionlinna; Pekka Tapionlinna; Risto Tapionlinna and Riitta Toivontr. Tapionlinna

Occupation: Insinööri
Managed by: Erkki Tapionlinna
Last Updated:

About Matti (Matias) Toivo Esaias Tapionlinna

Muistokirjoitus 2009

Matti Tapionlinna

Insinööri Matti Tapionlinna

Järjestövaikuttaja ja karjalaisen kulttuurin vaalija Matti Toivo Esaias Tapionlinna kuoli Helsingissä 87-vuotiaana 4.6.2009. Tapionlinna syntyi viisilapsisen pappisperheen esikoisena Tyrvännössä 25.6.1921. Opintiensä hän aloitti Enontekiössä katekeettakoulussa, asui nuoruusvuotensa Joutsenossa ja kirjoitti ylioppilaaksi Imatralla.

   Kouluaikanaan hän oli linnoitustöissä Kannaksella ja ehti mukaan jatkosotaan, jossa haavoittui syyskuussa 1941. Sotasairaalasta päästyään Tapionlinna valmistui Ruotsissa kemian insinööriksi.
   Sodan jälkeen hän opiskeli valtiotiedettä Helsingin yliopistossa. Viipurilaisessa osakunnassa Tapionlinna omistautui karjalaisten asialle – ja tutustui puolisoonsa Maijaan, jonka kanssa avioliitto kesti yli 60 vuotta.
   Tapionlinna oli arvostettu vaikuttaja useissa karjalaisyhteisöissä, mm. Karjalan liiton hallituksessa sekä Pääkaupungin karjalaiset ry:n puheenjohtajana. Hän teki mittavan työn Pääkaupungin karjalaisten rakennuttaessa karjalaisille useita kerrostaloja Helsinkiin. Myös Karjala-talon rakennuttaminen sekä Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkin pystyttäminen Hietaniemen hautausmaalle olivat hänelle sydämen asioita.
   Matti Tapionlinna teki pitkän elämäntyön suomalaisen öljy- ja kemianteollisuuden palveluksessa; pääesikunnan voiteluaineosasto, Neste, Union-Öljy, Voimaöljy. Polttoaine Osuuskunta, Aspo.
   Lisäksi hän toimi mm. Helsingin kaupunginvaravaltuutettuna, kirkkovaltuustossa, Käpylä-seuran hallituksessa, Joutseno-seurassa sekä erilaisissa hyväntekeväisyysjärjestöissä.
   Matti Tapionlinna oli asioihin perehtyvä, rauhallinen ja harkitseva mies, jolle perhe, ”klaani”, oli sittenkin kaikki kaikessa. Viime päiviinsä asti Ukki seurasi kiinnostuneena viiden lapsensa, 14 lapsenlapsensa ja 17 lapsenlapsenlapsensa elämää, ja muisti joka ilta rukoilla jokaisen puolesta.
view all

Matti (Matias) Toivo Esaias Tapionlinna's Timeline

1921
June 25, 1921
Southern Finland, Finland
2009
June 4, 2009
Age 87
Helsinki, Southern Finland, Finland
????
Helsinki, Southern Finland, Finland