Is your surname Putro?

Research the Putro family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Mooses Putro

Finnish: Mooses Matinpoika Putro, German: Moses Mathiassohn Putro, Russian: Моозес Путро
Also Known As: "Puttro"
Birthdate:
Birthplace: Kyllisi (Nurkkala), Tuutari, St Petersburg Gouv, Russian Empire
Death: November 24, 1919 (71)
Petrograd, Neuvosto-Venäjä (katosi jäljettömiin, Hautapaikasta ei ole tietoa. Sukuhauta Helsingin Malmin hautausmaalla.)
Immediate Family:

Son of Mattias Abrahamsson Puttro and Maria Mooseksentytär Kaipiainen
Husband of Nanna Sofia Tahvanantytär Putro
Father of Viljo Kullervo Putro and Sulo Robert Matias Putro
Brother of Eeva Matthias. Puttro; Heinrich Mathiassohn Putro; Michael Matthiassohn Putro; Sakari Putro and Juuso Matinpoika Putro

Managed by: Private User
Last Updated:

About Mooses Putro

Inkeriläinen kirkkomuusikko ja säveltäjä, Inkerin kansallishymnin Nouse, Inkeri säveltäjä ja sanoittaja, kanttori-urkuri Pietarin Pyhan Marian seurakunnassa.

MARRIAGE 20.08.1879 Savonlinna (Nyslott); Savonlinna, 23.08.1879, nro 34, s. 2; https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/451894?page=2

http://www.inkeri.fi/mooses-putron-kotimuseo/

https://docplayer.fi/68461697-Entisessa-inkerissa-asui.html

 "" PUTRON VELJEKSET

Pietari on ollut inkeriläisil-le kaksiteräinen miekka: suurkaupunki kiihdytti alu-een venäläistymistä, mut-ta samalla vauhditti taloudellista kasvua. Miljoonakaupunki tarvitsi maaseudun tuotteita ja palveluja. Pietarin kyljessä oleva Tuutari oli yksi hyötyjistä. Edistyksellistä kui-tenkin on, että vaurastuminen ei jäänyt vain materiaan, vaan talon-pojilla heräsi myös kiinnostus hen-kiseen sivistykseen.1. Talonpoika Matti Putro oli yksi näistä valistuneista talonpojista. Kolme hänen viidestä pojastaan sai korkean koulutuksen. Ryhmäkuvas-sa keskellä istuva Mooses valmis-tui ensin Kolppanan seminaarista opettajaksi ja urkuriksi, myöhemmin Pietarin konservatorioista vapaak-si taiteilijaksi. Vasemmalla seisova Juuso valmistui maisteriksi Helsin-gin yliopistosta ja jatkoi taideopin-tojaan. Hänet tunnetaan taidemaa-larina. Oikealla seisova Sakari oli myös opettaja ja lehtimies. Heikki (vasemmalla) ja Mikko (oikealla) jäi-vät pitämään kotitilaa. 2. Erityisesti Mooses Putron merki-tys inkeriläiselle kulttuurille on ollut huikea. Inkerin kansallishymni Nou-se Inkeri on hänen säveltämänsä. Marian kirkon urkuritoimen lisäksi Putro johti useita kuoroja, oli perus-tamassa Inkerin laulujuhlia ja toimitti yli 20 vuoden ajan viikoittain ilmes-tynyttä Inkeri-lehteä. 3. Mooseksen puoliso oli kauppiaan tytär Nanna Juvonen ja perheessä oli yksi poika, Sulo. 4. Heidän kesähuvilansa oli Suo-messa Taipalsaarella. Se toimii ny-kyisin kotimuseona.""

view all

Mooses Putro's Timeline

1848
October 18, 1848
Kyllisi (Nurkkala), Tuutari, St Petersburg Gouv, Russian Empire
1883
August 25, 1883
Saint Petersburg, Russian Empire
1885
May 27, 1885
Saint Petersburg, Russian Empire
1919
November 24, 1919
Age 71
Petrograd, Neuvosto-Venäjä
????