Is your surname Olofsson?

Research the Olofsson family

Nils Olofsson's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Nils Olofsson

Birthdate: (75)
Birthplace: Mantorp, Vånga socken
Death: February 18, 1888 (75)
Immediate Family:

Son of Olof Nilsson and Maja Persdotter
Husband of Carolina Hansdotter
Father of Olof Nilsson and Maja-Stina
Brother of Maria; Lars Olofsson and Maria Helena

Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Nils Olofsson

Nils Olofsson var från början ägare av gården Mantorp, vilken var en s.k. Skatte - frälsningsgård och den hade ägts av släkten sedan 1600-talet.

Hans barnbarn har berättat, att han hade ett ostadigt lynne och var svårt att göra tillags, han kunde under långa tider bosätta sig i en stuga på Mantorps ägor och där leva ensam, denna stuga är nu riven och endast en jordkällare ska finnas kvar.

Då han besökte sin son Nils i Hornstäve fick dennes barn vara på sin vakt, så att de inte störde honom och enligt deras utsago var han sträng och barsk, de kom också ihåg, att han alltid hade en fjäder i hatten. Liksom alla hans förfäder kallades han för Bergsman i kyrkoböckerna.

Han fick inte bruka gården längre än till år 1850, då var de systern Maria-Helena och svågern som övertog den, då hade han bara haft den i 10 år.

Hans far dog den 1868, det visar sig omöjligt att hitta någon bouppteckning efter honom, men väl efter modern Maja Persdotter, som avled 1875, då var sonen Nils Olofsson förklarad som omyndig, vars rätt bevakades av dess förmyndare Nils Petter Nilsson, Falla Hällestad, denne N.P. Nilsson var ju hans måg, det kan nämnas att boet hade 9 kronor och 25 öre i tillgångar och skulder på 94 kronor, en brist av kr. 84:75.

view all

Nils Olofsson's Timeline

1812
November 11, 1812
Mantorp, Vånga socken
November 16, 1812

Faddrar vid hand dop: Lars Andersson i Torp, Anders Andersson i Mantorp, Pigorna Maja Andersdotter och Brita Bengtsdotter i Mantorp

1841
October 3, 1841
Age 28
Sweden
1845
February 9, 1845
Age 32
1888
February 18, 1888
Age 75