Ogmund Torbergson Giske

Is your surname Giske?

Research the Giske family

Ogmund Torbergson Giske's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Related Projects

Ogmund Torbergsson Giske, Skofte

Danish: Ogmund Torbergsson Ogmundson, Skofte
Birthdate: (30)
Birthplace: Giske, Møre og Romsdal, Norway
Death: 1050 (30)
Giske.Møre & Romsdal.Norway
Place of Burial: Giske, Møre og Romsdal, Norway
Immediate Family:

Son of Torberg Arneson Torbergson and Ragnhild Erlingsdatter
Husband of Arnbjørg Rådormsdtr and Gudrun Ukjent
Father of Lendmann Skofte Ogmundson Giske; Tora Ogmundsdatter; Carrie Ogmundsdatter and Ingeborg Giske
Brother of Eystein Orri Orre Torbergson; Queen Tora Torbergsdóttir Giske; Jorunn Torbergsdotter; Arne Låge and Jon Torbergson

Occupation: Lendemann på Giske., Lendermann, Lendemann, Lendeman, Lendherre
Managed by: Christopher Severin Knag
Last Updated:

About Ogmund Torbergson Giske

Ogmund eller Agmund Torbergsson på Giske, av Arnungeætta.


Ogmund døde før sin far, dvs. tidligere enn 1050. Han var ikke lendermann.

Fra Snorre Sturlasson: Magnus Berrføtt saga:

«4. Svein het en mann, sønn til Harald Flette, dansk av ætt. Han var en veldig viking og en stor stridsmann, djerv som noen, en ættestor mann i sitt land. Han hadde vært med kong Håkon. Da Håkon var død, hadde Steigar-Tore ingen tro på at han kunne komme til forlik og vennskap med kong Magnus, om han fikk makt over hele landet, på grunn av det han hadde gjort, og den motstand han hadde satt i verk mot kong Magnus. Så la Tore og Svein og deres venner opp råd, som etterpå fikk framgang, de reiste en flokk med den hjelp og det store mannskapet Tore hadde. Men fordi Tore da var en gammel og tungfør mann, tok Svein styringen over flokken og høvdingnavn. Denne planen var flere høvdinger med på. Den gjeveste av dem var Egil, sønn til Aslak fra Folland (i Kvernes på Nordmøre). Egil var lendmann, han var gift med Ingebjørg, datter til Ogmund Torbergsson og søster til Skofte fra Giske. Skjalg het en rik og mektig mann, som også kom med i flokken. ...»

Tekst: Tore Nygaard

Kilder:

Snorre Sturlasson: Magnus Berrføtts saga, avsnitt 4, 11. C.M. Munthe: Norske slegtsmerker, NST Bind I (1928), side 341. Mogens Bugge: Våre forfedre, nr. 873. Bent og Vidar Billing Hansen: Rosensverdslektens forfedre, side 17.


Død før 1050.

Ogmund døde før sin far, dvs. tidligere enn 1050. Han var ikke lendermann.

Fra Snorre Sturlasson: Magnus Berrføtt saga: «4. Svein het en mann, sønn til Harald Flette, dansk av ætt. Han var en veldig viking og en stor stridsmann, djerv som noen, en ættestor mann i sitt land. Han hadde vært med kong Håkon. Da Håkon var død, hadde Steigar-Tore ingen tro på at han kunne komme til forlik og vennskap med kong Magnus, om han fikk makt over hele landet, på grunn av det han hadde gjort, og den motstand han hadde satt i verk mot kong Magnus. Så la Tore og Svein og deres venner opp råd, som etterpå fikk framgang, de reiste en flokk med den hjelp og det store mannskapet Tore hadde. Men fordi Tore da var en gammel og tungfør mann, tok Svein styringen over flokken og høvdingnavn. Denne planen var flere høvdinger med på. Den gjeveste av dem var Egil, sønn til Aslak fra Folland (i Kvernes på Nordmøre). Egil var lendmann, han var gift med Ingebjørg, datter til Ogmund Torbergsson og søster til Skofte fra Giske. Skjalg het en rik og mektig mann, som også kom med i flokken. ...» 1

1. Snorre Sturlasson: Magnus Berrføtts saga, avsnitt 4, 11. C.M. Munthe: Norske slegtsmerker, NST Bind I (1928), side 341. Mogens Bugge: Våre forfedre, nr. 873. Bent og Vidar Billing Hansen: Rosensverdslektens forfedre, side 17.

view all 13

Ogmund Torbergson Giske's Timeline

1020
1020
Giske, Møre og Romsdal, Norway
1040
1040
Age 20
Giske, Giske, Møre og Romsdal, Norway
1043
1043
Age 23
Norway
1045
1045
Age 25
Norway
1047
1047
Age 27
Giske, Møre og Romsdal, Norway
1050
1050
Age 30
Giske.Møre & Romsdal.Norway
1050
Age 30
Giske, Møre og Romsdal, Norway
????