Paul Østergaard Sørensen

Is your surname Sørensen?

Research the Sørensen family

Paul Østergaard Sørensen's Geni Profile

Records for Paul Sørensen

5,495,944 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Paul Østergaard Sørensen

Also Known As: "Polle"
Current Location:: Århus.C, Dk, Grønnegade 6, Denmark
Birthdate:
Birthplace: Graven nr.6 , stuen i Baghuset, Aarhus.C, Dk, Denmark
Immediate Family:

Son of Peter Østergaard Sørensen and Jensine Kirstine Sørensen
Father of Private User; <private> Sørensen; <private> Pige and <private> Sørensen (Østergaard)
Brother of Jens Marius Østergård Sørensen; Private User; Private User; Aase Østergaard Sørensen Jensen; Dødfødt Sørensen and 2 others

Occupation: Flyttemand
Last Updated:
view all 18

Immediate Family

About Paul Østergaard Sørensen

Faddere ved Daaben: Barber Martin Petersen og hustru Anna Borum, frk Eva Brunn Aarhus, Faderen

Jeg kom til verden " og sjovt nok med den samme Jordemoder som skulle modtage mine to Sønner " , i sidebygningen i stuen i Graven nr. 6 , " i forbygningen lå dengang en afholdes Loge , men det kom lige som ikke til at præge mit liv ", som nummer tre ud af en dengang søskendeflok på tre , fredag den 13 marts 1936 ca. kl. 5 om morgenen , mine to søskende da , var i alders rækkefølge Jenny Rigmor og Leo Kaj , hvor jeg for ham var så uheldig at blive født på netop hans 3 års fødselsdag . Plus ikke at forglemme mine gode forældre Niels Peter Østergård Sørensen , født den 17 februar 1906 i Borum , og Jensine Kirstine Sørensen født Kruse den 1 november 1908 i Toggerbo på Mols .

Mine forældre havde til vel omkring 1934 været bosat , ovre på Mols hvor Mor vel blandt andet havde gået til hånde på de store Gårde , Far beskæftigede sig blandt andet med at slå skærver , som det står i sangen om Jens Vejmand , Jenny og Leo blev jo født derovre , plus vi kunne havde haft en storebror , som blev Døbt Jens Marius , men han døde desværre i tre års alderen på Ebletoft Sygehus , hvis nok af mellemørebetændelse , ham og mine Morforældre nåede jeg desværre ikke at opleve , de var alle døde og borte da jeg blev født.

Jeg ved da Far og Mor flyttede til Århus , var Far blandt andet beskæftiget med til at lave den nye ringvej omkring Århus ” Ringaden ” blandt andet Ringgadebroen.

Men jeg blev døbt i Århus Domkirke søndag den 3 maj 1936 af Provst Skat Hoffmejer , den senere Biskop i Århus Stift , og Far til den meget senere National Bank Direktør . Men jeg kom til at lyde navnet Paul Østergård Sørensen , og for guds skyld Paul med A så der ikke lød Tysk " som Far sagde " . Min Gudmor ved denne begivenhed hed Eva , jeg husker jo af gode grunde ikke så meget fra det . Men senere står hun i min erindring som en meget flot Dame , altid i flotte pelse og Hatte ," gud ved hvad hun har lavet " , og altid medbringende en pose slik til mig , og en røget Ål til hende selv , men hun var en kærlig Dame , jeg kan en nu føle lugten af Pudder og duften af hende , men det brød man sig jo ikke meget om i den alder , senere i livet blev hun indfanget af Spiritisme , og så gled det hvis lige stille ud mellem Far og Mor og hende , men det var jo som sædvanlig nok mest Far .