Petra Spithost-Douma

Is your surname Spithost?

Research the Spithost family

Petra Spithost-Douma's Geni Profile

Records for Petra Spithost

880 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Petra Spithost (Douma)

Also Known As: "Spitje", "Spithost"
Birthdate:
Birthplace: Leeuwarden, Friesland, Netherlands
Immediate Family:

Daughter of Private User and Grietje van Dueren den Hollander - de Boer
Wife of Klaus Spithost
Mother of Private User and Private User
Sister of Private User

Occupation: Directeur/eigenaar (VOF)
Last Updated:
view all 16

Immediate Family

About Petra Spithost-Douma

Na het behalen van mijn VWO-diploma heb ik de PABO gedaan en ben ik 9 jaar groepsleerkracht (juf) geweest. Naast mijn werk heb ik orthopedagogiek gestudeerd, maar dat nooit helemaal afgerond (zat in de afstudeerfase). Heb als leerkracht, RT-er, IBer in het basis- en speciaal onderwijs gestaan in Hoorn, Zoetermeer en Leeuwarden.

In 1997 ben ik met Klaus een ICT-bedrijf begonnen: IT-Works. We zijn op het internet te vinden op http://www.it-works.nl. Vanaf 2010 heb ik me laten detacheren als accountmanager bij Sociale Zaken in Franeker, ben ik projectleider geweest bij Fier Fryslan in Leeuwarden (2012) en ben ik gedetacheerd geweest als MBO-docent aan het Alfa College in Groningen (2013) en de Noorderpoort in Appingedam (2014). Vanaf juni 2014 tot april 2015 ben ik projectleider geweest bij het tot standkomen van het .frl top level domein, waaraan ook Klaus technisch heeft bijgedragen en in de laatste maanden Ellen (mijn zusje) administratief werk heeft gedaan. In 2015 /2016 ben ik projectleider geweest voor een online project van Yarden. Daar ben ik ook inhoudelijk voor gaan schrijven en bloggen. In maart 2017 ben begonnen als groepsleerkracht aan een klas met hoogbegaafde leerlingen op de Burgerschool in Dokkum. Daarnaast schrijf ik nog steeds blogs voor Yarden en ben ik projectleider voor Traditionele Ambachten Varend Erfgoed (TAVE).

Ben vaak verhuisd: (Verwekt in de Klokstraat, Leeuwarden ;-)),Noordersingel, Leeuwarden.. de andere verhuizingen zijn inmiddels op de tijdlijn te vinden. We wonen sinds juli 2012 op ons schip, de luxe motor de Harmonie, in de Museumhaven in Leeuwarden. En met veel plezier mag ik wel zeggen! Sinds april 2015 is de ligplaats een scheepscarrousel-plek en liggen we in de zomermaanden meer buiten Leeuwarden en varen graag. Sinds december 2016 zijn we officieel zonder vaste woon- of verblijfplaats. De wintermaanden hebben we in Dokkum gelegen. Ons briefadres is nu Tussendyken 4, 9251 LW Burgum bij Klaus zijn ouders.

In mijn vrije tijd altijd veel gedanst: jazzgymnastiek, jazzballet, stijldansen, Rock & Roll en Internationale dans (volksdansen).