Philippus Keisari

Is your surname Keisari?

Research the Keisari family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Philippus Keisari

Finnish: Vilppu Keisari
Also Known As: "Philippus Kieser"
Birthdate:
Death: circa 1630 (59-75)
Kuninkaanjoki, Soini, Lappajärvi, Finland
Immediate Family:

Husband of Talonemäntä Marketta Pietarintytär Hämäläinen
Father of Pietari Vilpunpoika Keisari; Marketta Vilpuntytär Pynttäri; Matti Vilpunpoika Keisari; Juho Vilpunpoika Keisari; Valpuri Vilpuntytär Keisari and 1 other

Occupation: Vävy, talollinen, kruununmetsästäjä, Talollinen, vävy
Managed by: Henrik Rafael Schalin
Last Updated:

About Philippus Keisari

Vilppu Keisari on laajan Keisarin suvun lähtöhenkilö. Suvun päälevinneisyysalue on entisen Pedersören suurkunnan alue Pohjanmaalla ja lähikunnat Keski-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Nykyisin näissä yli 40 kunnassa asuu runsaasti Vilpun jälkeläisiä. Sukua tavataan myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Keisarin suvusta 10 prosenttia on ruotsinkielisiä, koska suku on lähinnä avioliittojen kautta levinnyt myös ruotsinkieliselle Pohjanmaalle.

Vilppu Keisari on lähtöhenkilö Keisari sukuseuralle. Sukuseura löytyy seuraavasta osoitteesta http://koti.japo.fi/~keisari/ sekä facebookissa on perustettu ryhmä, johon voi osallistua. https://www.facebook.com/groups/6869364074/

Vilppu Keisarin perheenjäsenet Genissä on tarkistettu Keisarin digisukukirjan tietoja vasten. Profiiliin toivotaan lisättävän myös viitteet alkuperäislähteisiin.

Vilppu asui Pedersören pitäjän Kuninkaanjoenkylässä (nykyisin Soinissa) olevaa Keisari-nimistä maatilaa. Vilppu mainitaan Soinin manttaaliluetteloissa ensimmäisen kerran 1620. Vuoden 1623 manttaalikirjan mukaan Vilpun 1/3 manttaalin talo mainitaan Lehtimäen kylään kuuluvaksi, talossa oli 1 hevonen, 1 tamma, 1 sonni, 9 lehmää, 2 hiehoa, 8 lammasta, 1 sika ja kylvönala 2 tynnyriä. Vilppu Keisari on tullut ilmeisesti Hämeestä, sillä nimi esiintyy Hauhossa 1400-luvulla. Vuoden 1627 voudintilin ruotuluettelossa Philpus Kiesier oli 65-vuotias, sairaalloinen ja oli 1/3 manttaalin talon isäntä.

Vilpun sukupuuta laajasti tutkittuna ja selitettynä netissä ilman alkuperäislähteitä: http://www.jkerkkonen.com/suku/keisari.htm

Vilppu Keisarin suvun mieslinjasta on tehty kolmen henkilön osalta geenitutkimus. Sen perusteella Vilppu Keisari kuuluu karjalaiseen N-haploryhmään, jonka esivanhemmat asuivat joskus Laatokan tienoilla. Keisarin sukuun avioituvalla Mulikan suvulla on yhteiset esivanhemmat Vilpun esivanhempien kanssa noin kaksi-kolmesataa vuotta aikaisemmin. Samaan isälinjaan kuuluu Viipurista lähtöisin oleva Roivasen suku. Mulikan sukua muutti 1600-luvun vaihteessa ja jälkeen Ruotsin Taalainmaahan ja sieltä Norjaan kaskiviljelijöiksi. Vuonna 1632 suvun jäseniä oli mukana Ruotsista lähteneiden ensimmäisten siirtolaisten mukana Delawareen. Siitä muistoksi on jääneet nimet Mulicka Hill ja Mulicka River. Tämä siirtolaisuus näkyy monen amerikkalaisen geeniperimässä. Keisarin sukuseurassa on luovuttu sukujuurien saksalaisesta alkuperätulkinnasta, mikä tieto pohjautui sukunimeen ja saman nimiseen saksalaiseen sukuun Ruotsissa.

Asko Vuorinen viittaa tehtyihin DNA-tutkimuksiin, joita hänen raportissaan ei kuitenkaan perustella, ja esittää, että Vilppu Keisarin mahdollinen isä oli Antti Mulikka tai hänen veljensä tai serkkunsa. "We know from the DNA-studies that Antti was possible a father of Vilppu Keisari or father of Vilppu was Antti’s brother or cousin." Tässä muutama linkki sekä ladattava aineisto, josta pääset lukemaan sekä suomeksi että englanniksi näistä:

view all

Philippus Keisari's Timeline

1562
1562
1614
1614
Age 52
Soini, Finland
1617
1617
Age 55
Soini, Finland
1618
1618
Age 56
Alajärvi, Finland
1625
1625
Age 63
Lappajärvi, Finland
1627
1627
Age 65
Lappajärvi, Finland
1630
1630
Age 68
Lappajärvi, Finland
1630
Age 68
Lappajärvi, Finland
????