Ragnhild Signe Halfdansdatter Aas

Is your surname Aas?

Research the Aas family

Ragnhild Signe Halfdansdatter Aas's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

 • Build your family tree online
 • Share photos and videos
 • Smart Matching™ technology
 • Free!

Ragnhild Signe Halfdansdatter Aas (Benjaminsen)

Birthdate:
Birthplace: Framnes, Klepstad, Gimsøy, Vågan, Nordland, Norway
Death: May 20, 2003 (86)
Inderøy Sjukeheim, Ness, Inderøy, Nord-Trondelag, Norway
Place of Burial: Inderøy
Immediate Family:

Daughter of Halfdan Ingemann Hansen Benjaminsen and Ingeborg Eleonora Eilertsdatter Benjaminsen
Wife of Nils Sigurd Nilsen Aas
Mother of Ingvild Alme; Private and Harald Aas
Sister of Hans Mathias Halftansen Benjaminsen; Kåre Olav Halfdansen Benjaminsen and Aasa Ingerid Halfdansdatter Helledal

Occupation: gartner, husmor
Managed by: Ingvild Alme
Last Updated:

About Ragnhild Signe Halfdansdatter Aas

Ragnhild Signe Halfdansdatter Benjaminsen

Gartner, husmor

Eget hjem i Gruva, Sakshaug vestre fra 1949 til 1977 - gnr 3/12 Inderøy

Eget hjem i Yttergruva, Sakshaug vestre fra 1977 til 2000 - gnr 3/20 Inderøy

 • 1916 Ragnhild er født den 10 juli på Framnes, i Gimsøy Foreldrene var Halvdan Ingemann Benjaminsen og Ingeborg Eleonora Benjaminsen på Framnes, De var søskenbarn
 • 1916 Hun ble døpt i Gimsøy kirke 27. august. Faddere var Herulf Henriksen Ørsnes, Erling Henriksen Ørsnes, Elisif Pedersdatter Haugen, Birgitta Pedersdatter Haugen
 • 1931 Ragnhild Signe Benjaminsen ble konfirmert i Gimsøy kirke, Vågan
 • 1943 Hun kom til Inderøy og bodde først sammen med svigermoren Sofie på Aas søndre
 • 1943 Ragnhild og Sigurd giftet seg i Sakshaug kirke. De fikk 3 barn, Ingvild, Sissel og Harald
 • 1949 Sigurd og Ragnhild bygde og flyttet til eget hjem Gruva
 • 1977 De bygde seg kårbolig på eiendommen og flyttet dit. Kår boligen fikk navnet Yttergruva.
 • 2000 Ragnhild og Sigurd flyttet til Inderøy sjukeheim
 • 2003 Hun dør på sjukeheimen den 20 mai 2003 og blir gravlagt på Sakshaug gml. kirkegård den 28 mai 2003

Omtale av Ragnhild:

Ragnhild var yngstebarnet i Framnes, Hun var svært glad i blomster og dette førte til at hun gikk på Staup garnerskole på Levanger, Hun arbeidet en kort tid på Jevnaker, før hun reiste hjem til Framnes for å hjelpe foreldrene.

Da hun giftet seg reiste hun til Inderøy i Nord-Trøndelag Hun bodde først hos svigermoren. De levde i etterkrigstiden og det var og mangel på alt, derfor var det ekstra vanskelig å stifte bo, De var glad de kunne bo sammen med Sofie Aas i den gamle stua fra 1808. Ragnhild tegnet en blyanttegning av sin eldste datter på den tiden.

Etter 7 år flyttet hun og mannen til eget hjem "Gruva" på Sakshaug. De bygde huset i et grustak, derfor fikk eiendommen navnet "GRUVA", men de klarte å lage en nydelig hage, og denne ble omtalt i Trønder-Avisa. En kort tid drev hun med kransbinding, i kjelleren i Gruva og hun tjente litt på dette. Hun hadde stor nytte og glede av sin utdannelse når hun arbeidet i sin egen hage, og den ble også omtalt i Trønder-Avisa til stor glede for henne.

Da Harald ble født og det viste seg at han var syk ble det for mye for Ragnhild. Hun slet med myndighetene og forsøkte å gi Harald best mulig hjelp, men det var ikke enkelt. Ragnhild syklet til Levanger for at Harald skulle komme til talepedagog, men da de endelig kom fram var alle for trette til å ha noe utbytte av timen. Så måtte hun sende Harald til Cerebralparesehjemmet i Fredrikstad, han var da ca 5 år og hun var ofte i tvil om hun hadde gjort riktig.

Ragnhild var mye syk, hun var på nerveklinikk et par ganger i året og de ga henne totalt 17 sjokkbehandlinger som de mente hadde god virkning på henne. Hun måtte stadig ha hjelp av husmorvikarer for å klare seg. Gamle Anna Kvistad som leide et rom i Gruva var til stor hjelp med det praktiske. Ragnhilds mor Ingeborg flyttet også til Gruva etter at mannen døde. Jeg tror de to kvinnene var til hjelp for hverandre. Etter hvert fikk hun gode medisiner og hadde det bra.

Når Ragnhild var frisk var hun kreativ og hadde mange interesser. Utenom hagen hadde hun stor glede i veven. Hun drev med Meråkervev og lagde et teppe med historisk motiv som hun og Sigurd tegnet i fellesskap. "Draumen hennar Dronning Ragnhild" Da de ble gamle og hus og hage ble for stor solgte de heimen sin, tok av en del av tomta og bygde seg en kårbolig. Der bodde de i mange år, men da de var 84 og 91år gamle innså de at de ikke kunne bo hjemme lenger og de solgte denne heimen og flyttet da til Inderøy alders og sjukeheim.

Da Ragnhild og Sigurd ble gamle ble hus og hage for stor De tok av en del av tomta og bygde seg en kårbolig. Der bodde de i mange år, men da de var 84 og 91 år gamle innså de at de ikke kunne bo hjemme lenger og de solgte denne heimen også og flyttet da til Inderøy alders og sjukeheim

view all

Ragnhild Signe Halfdansdatter Aas's Timeline

1916
July 10, 1916
Framnes, Klepstad, Gimsøy, Vågan, Nordland, Norway
August 27, 1916
Gimsøy kirke, Vågan, Nordland, Norway
2003
May 20, 2003
Age 86
Inderøy Sjukeheim, Ness, Inderøy, Nord-Trondelag, Norway
May 28, 2003
Age 86
Sakshaug gml. kirkegård, Inderøy