Is your surname Ojansivu?

Research the Ojansivu family

Raino Tapio Ojansivu's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

 • Build your family tree online
 • Share photos and videos
 • Smart Matching™ technology
 • Free!

Raino Tapio Ojansivu

Current Location:: Pyhtää, Etelä-Suomen Lääni, Kymenlaakso, Finland
Birthplace: Ojansivu, Piimäsjärvenmaa, Karkku, Turun ja Porin lääni, Satakunta, Finland
Immediate Family:

Son of Yksityinen N.N and Anna Siviä Suonsivu
Husband of Private
Father of Teresa Maj-Len Haukkala (Ojansivu); Private and Private User
Half brother of Private; Private and Private

Occupation: Yrittäjä, Isännöitsijä
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Raino Tapio Ojansivu

 HENKILÖTIEDOT (CV)

Nimi Raino Tapio Ojansivu Osoite Peurankuja 5 B 14, 49210 HUUTJÄRVI PYHTÄÄ 624

Puhelin 0400 854 146 Sähköposti raino.ojansivu(@)kymp.net tai huki-palvelut(@)kymp.net

Perhe: vaimo: Aino Ojansivu os. Kononen Lapset: Teresa Maj-Len Haukkala os Ojansivu Ann-Christina Ojanruoko os. Ojansivu Tom Christian Ojansivu

KOULUTUS:

               Huittisten Kansanopisto
               Myyntilinja 1962 - 1963 Lauttakylä 	

Merkantti Etelä-Satakunnan kauppaoppilaitos Liikelinja 1963 - 1965 Lauttakylä

Merkonomi Kotkan kauppaoppilaitos Taloushallinto 1991 – 1993 Kotka

Insinööri AMK Kymenlaakson Ammattikorkea koulu

                Insinööri AMK Puukaupallinen puoli (97 – 98) tämä    
                opiskelu jäi kesken sydämen ohitusleikkaus operaation
                ja siitä johtuneen pitkän toipumisajan seurauksena

TYÖKOKEMUS

1976 -

Huutjärvi Yhtiöt Oy

Huki – Hallinnointipalvelut TOP - Viestintäpalvelut

Vuonna 1976 perustetun perheyhtiön perustajajäsen, yhtiön kirjanpitäjä ja hallituksen jäsen, sekä vuodesta 1978 alkaen hallituksen puheenjohtaja.

Aputoiminimen Huki - Hallinnointipalvelut tuottavat kirjanpito – ja hallintopalveluita, sekä isännöitipalveluita parille kymmenelle yrityksille ja yrittäjille joiden kirjanpito ja taloushallintojen toimintaa johdan ja koordinoin useamman yrittäjän kohdalta jo vuodesta 84 alkaen.

Myös useiden muiden kun oman yhtiön hallitustyöskentelyssä hallitusjäsenenä mukana niin puheenjohtajana, jäsenenä ja neuvonantajana kuin myöskin yrittäjän sparraajana (Mentoroijana)

Aputoiminimen TOP-Viestintäpalveluiden kautta suoritan kirjoittelua ja kuvausta eri lehtiin ja tämän toiminimen kautta olen tekemässä myöskin eri lehtiä toisille tahoille. 2008 - 2019 Heinlahden Vesiosuuskunta

Vesiosuuskunnan palkattu sihteeri (yrittäjänä) hoitaen työssään vesiosuuskunnan juoksevat asiat muulta osin, mutta ei ainakaan vielä toistaiseksi juoksevaa vettä.

Järjestelemässä vesiosuuskunnan fuusiota toiseen osuuskuntaan jonka toiminnan saavutettua päämäärän jättäydyin pois sihteerin toimesta "täysin palvelleena"

2003 - Loviisan Sanomat / Pyhtäänlehti – Pyttisbladet

Free-lanser toimittajan työ yllä olevissa lehdissä, lisäksi kirjoitellut seuraaviin lehtiin: Tahto, Tyrvään Sanomat, Alueviesti, Lempäälän - Vesilahden Sanomat, Pyhtään Yrittäjälehti, Kymen Yrittäjäsanomat, oman sukuyhdistyksen Hermanni-lehti ja erilaisiin joululehtiin ja yksittäisiin moniin muihin kertaluonteisesti ilmestyneihin lehtiin ja lehdyköihin.

Pyhtään Yrittäjät ry:n 20-vuotis ja 30-vuotis-juhlien ja historiikin kirjoitus ja toteutus.
Pyhtää-seura ry Pyttissällskapet rf. joululehden päätoimittaja-tuottaja Pyhtään Joulu Jul i Pyttis vuodesta 
2006 alkaen. 

2003 - Yrittäjien ammattitutkintojen vastaanottaja koulutusyhtymä EKAMI

Yrittäjäjärjestön edustajana sekä yrittäjien, että työntekijöiden vastuullisena ammattitutkintojen vastaanottaja em. tehtävää tekevän ryhmän jäsenenä.

Tutkintoja vastaanottanut useita kymmeniä.

2001- 2019 Pyhtään ja Ruotsinpyhtää seurakuntien seurakuntamestarien sijainen

Kerran kokeilusta pysyväluonteinen jatkuva osa-aika toimi. Teen lomien ja vapaapäivien tuurauksia keskimäärin 24 viikkoa vuositasolla.

Tämä pian 19 vuotta kestänyt työrupeama seurakunnallisessa palvelutoimessa on tältä erää päättynyt ehkä jopa hieman yllättäenkin, mutta kuitenkin työstä ja toimesta jäi hyvä joskin hieman haikea mieli siitä, että tämä palvelutyö kokonaisvaltaisessa ihmiselämän kirjossa vauvasta vanhuuteen on tältä erää nyt päätöksessä.

En tiedä onko työn ansiota vai muusta syystä, mutta valinta Pyhtään seurakunnan kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäseneksi vuosille 2011-2014 ja uudelleen 2015-2018 jatkuen 2019 - 2022 on mahdollisesti ollut kenties vaikuttamassa valintaani seurakunnan luottamustoimiin.

2000-2008

Pyhtään Saaristomarkkinat tapahtuman vastuullinen vetäjä ”Markkinavouti”

Pyhtäällä vuosittain järjestettävän kunnan ja yrittäjien yhteistyönä toteutettavan ”Kalan ja tervan tuoksuisen” kesätapahtuman vastuullinen vetäjä.

Tapahtuma jossa kahden päivän aikana käy 12.000 – 15.000 kävijää.

Vuoden 2004 markkinoiden yhteydessä järjestäjien taholta minulle myönnettiin ”Markkinavouti” arvonimi vuosia hyvin hoidettujen markkinoiden eteen tehdystä työstä.

Vuodesta 2009 alkaen edelleen aktiivisesti toiminnassa osittain mukana ”neuvonantajana”.

1991 - 1993 Karhulan Tilausauto Oy, vs. Toimistonhoitaja

Kuorma-autoilijoiden tilausten välitykset ja hankinnat, ajotilaukset, yhtiön tilauslaskutuksen ja rahaliikenteen ja toimistorutiinien hoito.

Aikuisopiskelijana merkonomiopintojen ohessa joita olin suorittamassa Kotkan kauppaoppilaitoksessa.

1988 - 1991 Laiteraha Oy / Haminan Ykkösautot, paikallisjohtaja

Automesta – Yhtymään (Lahti-Lohja-Mäntsälä-Hamina) kuuluneen Laiteraha Oy:n Haminan Ykkösautot -liikkeen paikallisjohtajana toimiminen.

Itsenäinen vastuu liikkeen toiminnasta, suoraan yhtymän toimitusjohtajalle, raportoiminen liikkeen toiminnasta ja tuloksesta, sekä kokonaisvaltainen yhteydenpito myytävien merkkien päämiehiin Helkama-Auto Oy ja Autonovo Oy.

Automesta - Yhtymän johtoryhmän jäsen paikallisjohtajana olon ajan. Haminan Ykkösautojen liikevaihto oli 10 - 11 milj. mk.

Yrityksen toiminta loppui Laiteraha Oy:hyn kuuluneen Uudenmaan Auto Oy:n (Lohja) konkurssiin ja sitä kautta koko Automesta - yhtymän vararikkoon.

Toimin Laiteraha Oy/Haminan Ykkösautot liikkeen konkurssipesän selvittelyn ajan toiminnoissa mukana pesänhoitajan apuna.

1983 - 1988 Kotkan Autotalo Oy, myyntipäällikkö

Kotkan Autotalo Oy:ssä ensin aloitus vastuullisena automyyjänä, sitten myyntipäällikkö.

Vastuu liikkeen toiminnoista vastaaminen itsenäisesti koko automyynnin osalta, koska omistajilla ei varsinaista myyntikokemusta ollut.

Kokonaisvaltainen yhteydenpito automerkkien maahantuojiin, rahoitusyhtiöihin ja muihin sidosryhmiin, eli siis kokonaisvaltainen vastuu varsinaisen automyynnin toiminnoista koko sen ajan jonka em. yhtiön palveluksessa työskentelin.

1979 - 1983 Auto - Rytkölä, Seppo Rytkölä Oy, Käpylän Auto, myyntipäällikkö

Renault-autojen myyntipäällikkö liikkeessä, jossa osin omistuspohja ja yhtiömuodot vaihtelivat, mutta työpaikka ja myytävät merkit säilyivät samoina.

Loppupuolella toimintaani liikkeen myyntipäällikkönä tulivat kuvaan myös Daihatsu henkilö- ja pakettiautot, joita silloin toi maahan Maan Auto Oy Ab.

Heidän kenttäpäällikkönsä suosituksesta tapahtui pestaus Kotkan Autotalo Oy:n palvelukseen.

1976 - 1979 Oy Veho Ab, kuorma-automyyjä

Toimiminen ensin kuorma-auto myyjänä Kouvolan liikkeessä ja sitten silloisen Oy Veho Ab:n Kouvolan sivuliikkeen myyntipäällikön esityksestä siirtyminen kuorma- ja pakettiautomyyjäksi Kotkan alueelle, jonne perustettiin oma kuorma- ja pakettiautomyynnistä vastaava oma sivuliike.

1974 - 1976 K-Maatalouskeskus Arvo Seppänen, kenttämyyjä

Pyhtäälle vastaperustetun K- Maatalouskeskus Arvo Seppäsen kenttämyyjänä Etelä-Kymenlaakson alueella pääasiallisina myyntiartikkeleina maatalouden raskaat koneet (traktorit, puimurit ja maanrakennuskoneet).

Vastaten osaltaan koko konekaupan toiminnoista liikkeen palveluksessa olo ajan.

1972 - 1974 Keskusosuusliike Hankkija, kenttämyyjä

Maatalouskonemyyjänä Hankkijan Kouvolan konttorin Haminan ja Karhulan toimipisteiden alueella.

Pääasiallisina myyntiartikkeleina maatalouden raskaat työkoneet Hamina, Vehkalahti, Virolahti ja Miehikkälä alueella.

1972 Virtain Konetarvike, traktori- ja teollisuuskonemyyjä Traktori- ja teollisuuskonemyyjä. Toimialue Virtain kaupunki ja ympäristön lähialue.

Työnantajan yleiset mahdollisuuden jatkaa aktiivista traktori- ja autokauppaa tyrehtyivät kesän aikana siten, että oli pakko alkaa etsimään uusia töitä tästä johtuen oma irtisanoutuminen ja siirtyminen uuden työnantajan palvelukseen.

Työskentelyn aikana päämiesyhteydet maahantuojaan ja alihankkijoihin itsenäisesti. 1971 - 1972 Ylikomi Oy, traktori- ja teollisuuskonemyyjä Paluu Savon Automyynti KY:n palveluksesta tehtävänmukaisen työn saatettuani vastaamaan asetettuja tavoitteita takaisin Ylikomi Oy:n palvelukseen suorittamaan Ford traktoreiden teollisuus- ja raskaskonemarkkinointia koko Ylikomi Oy:n myyntialueella.

1970 - 1971 Savon Automyynti KY, traktori- ja teollisuuskonemyyjä Oy Ford Ab:n traktoriosaston kenttäpäällikön esityksestä siirto vastaperustetun liikkeen traktori- ja teollisuuskonemyyjäksi toteuttamaan liikkeen traktoriosaston alkuun saattaminen päämiehen asettamien ohjeistusten mukaisesti.

1966 - 1970 Ylikomi Oy, Varaosamyyjä, Traktori- ja teollisuuskonemyyjä Vuosi varaosamyyjänä, jonka ohessa suoritin myöskin työkonemyyntiä ja toimin avustavana traktorimyyjänä jonka seurauksena nimitys konemyyjäksi (maatalouskoneet) ja jälleen Vuoden jälkeen nimitys traktorimyyjäksi omalle myyntialueelle , josta kappalemääräisessä ja tuloksellisessa tulosvastuussa.

1966 K-kauppa Jukka Niemi, myymäläauton kuljettaja / myyjä

Varusmiespalvelun jälkeen noin puolen vuoden jakso myymäläauton kuljettajana / myyjänä koulutuksen ja osaamisalan oikeampaa työpaikkaa etsiessä.

1965 –1966 Porin Prikaati, komppanian kirjuri

Varusmiespalvelun aikana perusyksikön (komppanian) kirjurina toimiminen, koska silloin valintatilanteessa (lähdetkö raukkiin vai alatko komppanian kirjurin pestin) valitsin ennemmin lyhyemmän palvelusajan kuin, että olisin lähtenyt Res AUK:hon.

1961 - 1965 Lauttakylän Auto Oy, rahastaja

Rahastajana Lauttakylän Auto Oy:n palveluksessa ensin kansanopistokoulutukseen (syksy 1962 - kevät 1963) asti ja koulutuksen ajan viikonloppuisin opiskelurahojen hankkimiseksi.

Sitten kesäkauden ennen kauppakoulun alkua ja vielä koulun aikana lomakaudet ja viikonloput töissä varojen hankkimiseksi opiskeluun.

Myös rahastajana koulun päätyttyä ennen varusmiespalvelukseen menoa.

1960 – 1961 Narva Oy

Kotipaikkakunnan silloisen keväästä seuraavan vuoden syksyyn suurimman työnantajan palveluksessa sahalaitoksen erilaisissa töissä aloittaen tukkien uittoalueelta siirtyen sahan muihin töihin, kanttaukseen, määrämittapätkimiseen, tapulointiin, käsilajitteluun ja viimein myyntipuolen ja toimiston avustaviin kirjanpito ym. vastaaviin työtehtäviin.
Entiset asuinpaikat:

Karkku, Vesilahti, Huittinen, Vesilahti, Tampere, Orivesi, Savonlinna, Pirkkala, Virrat, Hamina, Vehkalahti Pyhtää (nykyinen).

Koulut/Opinnot

Kansakoulu 8/8 (Vesilahti 52-60),

Kansanopisto liikelinja (Huittisten Kansanopisto (Huittinen) 62-63)

Kauppakoulu myyntilinja (Etelä-Satakunnan kauppaoppilaitos (Huittinen) 63-65)

Kauppaopisto taloushallinto (Kotkan kauppaoppilaitos (Kotka) (91-93).

Ammattikorkeakoulu (Kymenlaakson (Kotka) puukaupallinen (97 –98)

Insinööri AMK Puukaupallinen puoli.

Tämä opiskelu jäi kesken sydämen ohitusleikkausten ja siitä johtuneen pitkän sairasloman toipumisajan seurauksena. Kurssit

Lappeenrannan Teknisen korkeakoulun yrittäjäkurssi (Lappeenranta) (89-90).

Kansainvälisen kaupan kurssi Kotkan kauppaoppilaitos (Kotka) (93-95)

Kansainvälisen kaupan jatkokurssi Kotkan kauppaoppilaitos (Kotka) (96 – 97)

Avaimet Yrittäjyyteen kurssi (Kotkan kauppaoppilaitos (Kotka) (97-98), 

Taloushallintoa Yrittäjille (Kotkan kauppaoppilaitos (98-99).

Luottamustoimet ja jäsenyydet:

Pyhtään kunta kunnanvaltuuston varavaltuutettu (01-04), (05-08), (09-12), (13-17), (17-21), (21-)

Sitoutumattomana porvarina kaksi kertaa osallistunut Pyhtään kunnallisvaaleihin ja neljä kertaa koomuksen jäsenenä kunnanvaltuustovaaleihin ja tullut myöskin kuusi kertaa valituksi varavaltuutetuksi.

Pyhtään seurakunnan Kirkkovaltuusto (Pyhtää) (11-14) (15-18) (19-)

Osin ehkä edell esiin tullut suntionsijaisuus työn johdosta minua ehdotettiin valtuustoehdokkaasi ja tulin valituksi jopa yllättävän suurella äänimäärällä ja tästä seurauksena oli kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsenyys.

Pyhtään seurakunnan Kirkkoneuvosto (Pyhtää) (11-14) (17-18) (19-20) (21-)

Pyhtään seurakunnan kirkkoneuvosto varajäsen (Pyhtää) (15-16)

Pyhtään seurakunnan Suhteellisten vaalien lautakunta jäsen (Pyhtää) (11-18)

Pyhtään seurakunnan Suhteellisten vaalien lautakunta varajäsen (Pyhtää) (19-)

Pyhtään seurakunnan kiinteistöselvitys työn ohjausryhmän jäsen (Pyhtää (12-14)

Pyhtään seurakunnan toimitilojen kehityshankkeen ohjausrymän puheenjohtaja (Pyhtää (17-18)

Pyhtään seurakunnan taloustoimikunnan jäsen (Pyhtää (12-14)

Pyhtään seurakunnan diakoniatyön johtokunta jäsen (Pyhtää) (15-18) (19-)

Pyhtään seurakunnan diakoniatyön johtokunta varapuheenjohtaja (Pyhtää) (17-18) (19-)

Pyhtään seurakunnan lapsi- ja nuorisotyön johtokunnan jäsenyydessä kirkkoneuvoston edustajana (Pyhtää) (19-20)

Pyhtään kunnan Pyhtään kirkonkylän osayleiskaavan työryhmä seurakunnan osalta (Pyhtää) (19)

Pyhtään seurakunnan talous-henkilöstö- ja kiinteistötyöryhmän jäsen (Pyhtää) (20-)

Pyhtää kirkon hankesuunnittelutyöryhmän/PTS jäsen Pyhtää) (21-)

Pyhtään kunnan ja Pyhtään Yrittäjät ry. yhteistyöelin jäsen (Pyhtää) (79-85)

Edellisenä vuonna perustettu Pyhtään Yrittäjät ry. sai esitykseni pohjalta aikaiseksi yhteistyöelimen perustamisen Pyhtään kunnan ja yrittäjäyhdistyksen väliseksi ”työrukkaseksi” koska olin ollut aktiivi yrittäjäyhdistyksen perustamisessa tulin valituksi yrittäjäyhdistyksen edustajana yhteistyöelimeen toimien vuorovuosina yhteistyöelimen sihteerinä.

Pyhtään kunta elinkeinotoimikunnan jäsen (00-08, 10-12, 19-21).

Pitkäaikainen toiminta yrittäjäyhdistyksessä toi edelleen paikan elinkeinotoimikunnan jäseneksi sen jälkeen kun työtehtävien muutos antoi mahdollisuuden olla antamassa oma panos yrittäjien ja kunnan väliseen vuorovaikutusyhteistyöhön.

Suomen Yrittäjät ry. Järjestövaliokunnan jäsen (Helsinki) )20-21) (22-)

Kymen Yrittäjät ry. hallituksen varsinainen jäsen (01-14) (20)

Kymen Yrittäjät ry. varapuheenjohtaja (Kouvola) (09) (20)

Pitkää yhtäjaksoisesti Kymen yrittäjät ry:n hallituksen jäsenenä toiminut paikallisyhdistystä edustanut jäsen kaiketikin osaamisen ja luottamuksen paikka, koska näin kauan on mahdollisuus ollut olla edustamassa paikallisyhdistystä ja siinä samalla esiintuomassa omaa osaamistaan ja näkemyksiään myöskin aluejärjestön työskentelyyn.

Kymen Yrittäjät ry. työvaliokunnan jäsen (09-14) (20-20)

Kymen Yrittäjät ry. tiedotusvaliokunnan jäsen (10-14)

Kymen Yrittäjät ry. hallituksen varajäsenjäsen (Kouvola) (97-00)

Vaikka ollut varajäsen niin ”istunut” kuitenkin kaikki kokoukset koska Pyhtään varsinainen edustaja luovutti paikkansa velvoitteella kokouksissa käynteihin ja aktiiviseen toimintaan päätöstenteossa paikallisyhdistyksen ja alueellisen yrittäjyystoiminnan hyväksi.

Yhtenä tärkeimpänä varapuheenjohtajuuden avainalueena Kymen Yrittäjät ry:n 70-vuotis juhlavuoden kokonaisvaltainen vetovastuu.

Kymen Yrittäjät ry. 70-vuotisjuhlatoimikunnan puheenjohtaja (09)

Toteuttamassa ja johtamassa juhlatoimikuntaa joka toteutti mittavan Kymen Yrittäjät ry:n 70-vuotis juhlan Haminassa Bastionissa.

Kymenlaakson Kauppakamari ry. Kaupan ja palveluiden valiokunta (Kotka) (18-19)

Valittiin kauppakamarin vuosikokouksessa uutena jäsenenä täydentämään Kaupan ja palveluiden valiokuntaa.

Pyhtään Yrittäjät ry. puheenjohtaja (Pyhtää) (00-04)

Tänä aikana aktiivinen toiminta Ruotsinpyhtääläisten yrittäjien saamiseksi järjestäytyneiksi yrittäjiksi. Tämä toteutettiin siten, että Ruotsinpyhtäälle ei perustettu omaa yhdistystä vaan suomenkieliset yrittäjät liittyivät runsaasti Pyhtään yhdistykseen ja ruotsinkieliset taasen Loviisaan.

Pyhtään Yrittäjät ry. puheenjohtaja (Pyhtää) (10-11)

Uudelleen muutaman ”huilivuoden” jälkeen aktiivitoimintaan puheenjohtajana, tuottamaan toimintaan sellaista uutta toiminnallista yhteistyön henkeä ja yhteistyön iivistämistä kunnan kanssa.

Pyhtään Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja (Pyhtää 06-09)

Tänä varapuheenjohtajana aikana vastuunkanto saaristomarkkinoista ja yhdistyksen hallintorutiinien toiminnasta.

Pyhtään Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja (Pyhtää 12-13)

Kerran jälleen vaihdettiin postia vapapuheenjohtajuuteen ja siinä samalla hoitoon tuli myöskin yhdistyksen taloudenhoito ja kirjanpito jatkuu entiseen tapaan hoidossani

Pyhtään Yrittäjät ry:n kirjanpitäjä ja hallintorutiineista vastaava Pyhtää (00-20)

Pyhtään Yrittäjät ry:n sihteeri (Pyhtää) (18-20)

Hoitanut Pyhtään Yrittäjät ry:n kirjanpidon ja taloushallinnon, joihin suurena osana on kuulunut myöskin osuus Saaristomarkkinoiden paperi ja lupaviidakosta vastaaminen viranomaismenettelyiden hoitamisineen.

Koulutusratkaisujen Tuki ry. (lähellä Pyhtään Yrittäjät ry:tä) perustajajäsen (Pyhtää) (97)

Silloin kun Pyhtään Saaristomarkkinoiden tuotto ylitti sen pisteen, että siitä jäi jotain ”sukanvarteenkin laitettavaksi” esitin, että perustetaan Pyhtään Yrittäjät ry:lle sisaryhdistys joka sitten saamillaan ja hankkimillaan rahoilla voi lähteä tukemaan niin yrittäjäkoulutusta kuin myöskin paikkakunnan oppilaitosten yrittäjäkoulutusta.

Esitykseni pohjalta myöskin perustettiin Pyhtään yläasteelle stipendirahasto josta vuosittain jaetaan stipendejä parhaille yrittäjyysaiheisten aineiden kirjoittajille.

Koulutusratkaisujen Tuki ry. puheenjohtaja (97-),

Vetänyt koko ajan toimintaa ja ollut koordinoimassa yhteistyötä Pyhtään Yrittäjät ry:n ”emoyhdistyksen” kanssa.

Pyhtään Yrittäjät ry. hallituksen jäsen (Pyhtää) (79-85, 94-04 ja 06-20), 

Aktiivinen toiminta yrittäjäyhdistyksen toiminnassa. ”Heittivät ” 04 vuoden syyskokouksessa ulos hallituksesta ja tähän syy varmaankin selvisi seuraavana vuonna myönnetyn tunnustuksen Pyhtään vuoden yrittäjä 2005 kunnianosoituksen tultua kohdalle.

Pyhtään Yrittäjät ry. Saaristomarkkinavastaava (94 – 98)

Pyhtään Yrittäjät olivat toisena aktiivitoimijana mukana Pyhtään kunnan kanssa perustamassa Pyhtään saaristomarkkinoita ja mukana olevana aktiivina näytti tämän toimintasektorin yrittäjien osuuden organisointi osuvan kohdalleni jota tointa sitten viisi vuotta harteillani kannoin kokonaisvastuullisesti toimintaa organisoiden.

Pyhtään Yrittäjät ry. perustajajäsen (Pyhtää) (78)

Pyhtään Yrittäjät ry:n aktiivi perustajajäsen ja ollut aktiivi toimija yhdistyksessä sen koko olemassaolon ajan ja tänä aikana tehnyt periaatteessa kaikkea mitä paikallisen yrittäjäyhdistyksessä järjestön ja jäsenistön eteen voi tehdä.

Suomen Kotiseutuliitto ry valtuuston jäsenyys Kymenlaakson edustajana (Helsinki) (16-)

Kotiseutuliiton valtuuston jäsenyys Kymenlaakson edustajana antamassa oman panoksen koko kotiseutuliikkeelle ja ennen kaikkea myös esiin tuomassa paikallista ja alueellista näkökulmaa kokonaisvaltaiseen valtakunnalliseen kotiseututyöhön.

Valtakunnalliset Kotiseutupäivät 2023 Kotka (2020-)

Järjestelytoimikunnan jäsen Suomen Kotiseutuliiton Kymenlaakson paikallisedustajana

Kymenlaakson Liikunta ry hallituksen jäsenyys (Kym Li) ry (Kouvola) (17- 18)

Pitkäaikanen työ urheiluseratoiminnassa ja vankka järjestöosaaminen edesauttamassa alueellisen urheilutyön johtotehtävissä auenneen paikan mukanaan tuomien haasteiden toteuttamiseen.

Suomen Yrityskummit ry (Helsinki) (14-)

Yrittäjien menttorointi toimintan yhdistyksen jäsenenä mukaan lähtö. Tätä ennen Kehtittämisyhtiö Cursor Oy:n mentorointiryhmän jäsen.

Suomen Yrittäjät ry. Menttoritoiminta Helsinki (20-)

Isännöintiliito ry. Vuokratalojen isännöinti työryhmä (Helsinki) (18-19)

Kutsu työryhmän jäsneksi kehittämään vuokra talojen isännöintiä.

Kymenlaakson Yleisurheilu ry. toiminnantarkastaja (Kouvola) (17-)

Peka Koripallon Tuki ry. perustajajäsen (Kotka) (80)

Peli-Karhut ry:n miesten koripallojoukkueen edustusjoukkueen noustessa voitetun ”nitro” ottelun jälkeen mestaruussarjaan olin ensimmäisenä jäsenenä perustamassa Peka Koripallon Tuki ry:tä jonka tarkoituksena on tukea Peli-Karhut ry:n edustuskoripalloa.

Toimin yhdistyksen puheenjohtajana 16 vuotta ja tänä aikana yhdistys toteutti 13 kertaa Kotkan Meripäivillä olutteltan rahavarojen keräämiseksi edustusjoukkueen hyväksi.

Peka Koripallon Tuki ry. puheenjohtaja (80-95),

Yhdistyksen puheenjohtajana yhtäjaksoisesti 16 vuotta ja sinä aikana vetovastuu Kotkan Meripäivillä vuosittain yhdistyksen ”Tukipubin” toiminnasta Yhdistyksen ainaisjäsen.

Peli - Karhut ry Kotka puheenjohtaja (90-03 ja 05 sekä 16) 

Seuran puheenjohtajana aikaa kului kaikkiaan ensin 14 vuotta ja sitten vuosi pois toiminnasta ”huilitauko” jonka jälkeen tuli kutsu takaisin ”ainakin” vetämään seuran 60-vuotisjuhlavuoden toiminnoista vastaaminen.

Uudelleen jälleen puheenjohtajaksi jo kolmannen kerran.

Toimittuani Peli-Karhut ry:n eri tehtäväalueilla Johtokunnan jäsenenä, sihteerinä, puheenjohtajana, varapuheenjohtajana kirjanpitäjänä, taloudenhoitajana ja monessa tehtävässä tyhteensä 34 vuotta niin tänään koitti se vapaus vastuunkannosta jota kyllä on riittänyt ja nyt haluan kiittää menneistä samalla suunnatren katseet toisiin tehtäviin.

Peli - Karhut ry Kotka varapuheenjohtaja (15)

Kahden vuoden työrupeama seuran sihteerinä muuttui varapuheenjohtajuudeksi miettimään seuran tulevaisuuden uusia haasteita.

Peli - Karhut ry sihteeri (83-89 , 13-14)

Valinta johtokuntaan ja miltei heti ensin sijaiseksi ja runsaan puolen vuoden päästä varsinaiseksi seuran sihteeriksi, joka työ sitten jatkui aina siihen asti kun esityksen pohjalta kutsu kävi seuran puheenjohtajaksi.

Yllättäen vuonna 2013 ajauduttiin siihen tilanteeseen, että seuralla ei ollut sihteeriä ja lupauduin vastuun ottamaan ainakin toistaiseksi harteilleni.

Peli - Karhut ry johtokunnan jäsen (Kotka) (83-03, 05 -16)

Koripalloa ja jalkapalloa harrastavan seuran toiminnassa vuodesta –79 alkaen ja johtokunnassa 83 alkaen toiminut sihteerinä, puheenjohtajana, taloudenhoitajana ja naisten edustusjoukkueen managerina yhteensä yli 30-vuotta, joista puheenjohtajana 15 vuotta, sihteerinä 6 vuotta.

Pyhtään Kisa ry. puheenjohtaja (Pyhtää) (08 - )

Pyhtään Yritys Ry:n erottua Pyhtään Kisa Ry:n organisaatiosta emoseuraa piti lähteä luotsaamaan selvemmille vesille ja lupauduin asiaa viemään eteenpäinn ja työ näyttää jatkuvan edelleen.

Pyhtään Kisa ry. Kirjanpitäjä ja taloushallinnosta vastaava (Pyhtää) (09 - )

Siltakylän Yritys ry hallituksen jäsen (Pyhtää) (81-82)

Siirryttyäni työn puolesta asumaan ja toimimaan Pyhtäälle sain muutaman vuoden kuluttua kutsun paikallisen urheiluseuran hallituksen jäseneksi.

Savonlinnan SPR jäsen (70-71)

Aktiivisesti pelastuspalvelutoiminnassa mukana sen aikaa jonka työskentelin Savonlinnan alueella työni puolesta.

Veneurheiluseura Potkuri-67 ry perustajajäsen (Tampere) (67),

Moottorivenekilpailuseuran perustajajäsen ja nuorisojaoston pj. Ajoin myöskin kilpaa vapaissa luokissa moottorikoon ollessa –alle 20 hv

Potkuri-67 ry johtokunnan jäsen (67-70)

Johtokunnan jäsen siihen asti kun jouduin muuttamaan pois paikkakunnalta työtehtävien siirryttyä muualle.

Länsi-Vesilahden VPK johtokunnan jäsen (Vesilahti) (63-66),

Nuoriso-osaston johtaja ja kouluttajana toimiminen siihen asti kunnes työn perässä siirryin vakituisesti asumaan Tampereelle ja oli harrastustoiminta pakotettu jättämään kotiseudulle toisten hoidettavaksi.

Nuorisoseura Tähti ry johtokunnan jäsen (Vesilahti) (63-66),

Johtokunnan jäsenyysaikana mm. uudelleen aloitettujen Narvan Markkinat tapahtuman suunnittelussa mukana vuodelle 1963 – 65 jolloin luotiin pohja viiden vuoden välein järjestettäville 1700- luvulta peräisin oleville markkinoille perinteitä jatkava tapahtumalle jotka jatkuvat edelleen. jo silloin mottona ajatus, että ”Ilman viimeisen hetken rypistystä ei mitään tapahtumaa saada onnistuneesti aikaiseksi”.

Pyhtään yläasteen- ja Huutjärven koulun vanhempainyhdistys ry: varapuheenjohtaja (Pyhtää) (96-98).

Toimintaan mukaan kutsusta ja toiminnan mielekkääksi nähtyäni mukana aktiivisesti toiminnassa kunnes toiset haasteet olivat viemässä muualle.

Pyhtään yläasteen- Huutjärven koulun vanhempainyhdistys hallituksen jäsen (99-00).

Parin huilivuoden jälkeen palasin takaisin toimintaa, mutta uudet haasteet olivat jo muualla odottamassa ja siksi luovuin tästä pestistä.

Ojansivun Sukuyhdistys ry. perustajajäsen (Vammala) (98)

Ojansivun Sukuyhdistys ry. puheenjohtaja (98-)

Suomen Yrittäjät ry liittokokousedustaja (05)

Suomen yrittäjät ry. liittokokousedustaja (06)

Pyhtään Yrittäjät ry. elinkeinovaltuuskunnan jäsen (07-11)

M A Fellman Oy Ruotsinpyhtää hallituksen puheenjohtaja (08-09)

Sähkö Sinisalo Oy Pyhtää hallituksen jäsen (09-10)

PYSEMA OY Pyhtää hallituksen puheenjohtaja (09-10)

Fastek-Palvelut Oy Pyhtää Hallituksen varajäsen ja hallintorutiineista vastaava (11-17)

Asunto Oy Ruotsinpyhtään Ruukinraitti 4 Ruotsinpyhtää Hallituksen jäsen ja Isännöitsijä (04-16)

Kiinteistö Oy Pyhtään Motellikuja 1 Pyhtää Hallinnollinen isännöitsijä (02-)

Asunto Oy Ahmantie Pyhtää Isännöitsijä (11-17)

Asunto Oy Pyhtään Kokkovuori II Pyhtää Isännöitsijä (12-)

Asunto Oy Pyhtään Hartikantie 1 Pyhtää Isännöitsijä (12-)

Asunto Oy Karhulan Mielikintie 18 Kotka Isännöitsijä (14-)

AutoTenttula Oy Pyhtää Hallituksen varajäsen ja hallintorutiineista vastaava (Prokura) (19-)

Yrittäjien työkykyprojektin (YTY) seurantaryhmän jäsen (Kotka) (00 - 06)

Itä-Uudenmaan elinkeinostrategiaa suunnittelevan toimikunnan jäsen (Porvoo - Loviisa) (02-08)

Yrittäjän ammattitutkintokoulutuksen ammattitutkintojen vastaanottoryhmän jäsen (Kotka) (03-)

EKAMI Esimieskoulutuksen (EVA) (Kotka) ohjausryhmän jäsen (08-)
EKAMI Johtavan esimieskoulutuksen (JET) (Kotka) ohjausryhmän jäsen (08-)
KyAMK Kohtauspaikka - mentonrointi (Kouvola) ohjausryhmän jäsen (09-13)

Osaamisesta kasvua Kaakkois-Suomi, (Kouvola) Ohjausryhmän jäsen (09-13)

Asiantuntija pk- yritysten tukena (Kouvola) ohjausryhmä jäsen (09-13)
Loviisan seudun elinkeinostrategian TTT ryhmä jäsen (09 - 12)

Kehittämisyhdistys Sepra ry. (Hamina) Elinkeinoteemaryhmän pj (09-14)

kehittämisyhdistys Sepra ry. (Hamina) Yrittäjyys ja paikallistuotteet teemaryhmän pj (15-)

Kehittämisyhdistys Sepra ry (Hamina) Elinkeinoteemaryhmän jäsen (06-15)

Pyhtää-seura ry Pyttissällskapet rf. perustajajäsen (Pyhtää 06)

Pyhtää-seura ry Pyttissällskapet rf. puheenjohtaja (Pyhtää 06-)

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry jäsen (08-)

Kuppis-Tiimi ry. perustajajäsen (Pyhtää 09)
Syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten auttamiseen ja muutenkin lasten ja nuorten toimintojen ja vapaa-ajan kehittämiseen tarvittavien toimintojen tuottamiseen ja ohjaamiseen keskittyvä yhdistys.

Kuppis-Tiimi ry. Puheenjohtaja (Pyhtää 09-)

Lions 107 D piiri lohkon puheenjohtaja (13 – 14)

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää jäsen (10-)

Yllätyksenä tullut kutsu Leijonatoimintaa, mutta myötätuntoisesti haasteen ”tämänkin” vastaanottanut ja pyrkinyt aktiivisesti tälläkin vapaa-ajan harrastussaralla toimimaan aatteen mukaan.

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää PR-vastaava (10-)

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää 2 varapresidentti (12—13)

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää 1 varapresidentti (13 – 14)

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää presidentti (14 – 15)

Pyhtää - Pyttis Lions Club Pyhtää presidentti (15 - 16)

Pyhtää – Pyttis Lions Club Pyhtää kirjanpitäjä (13 -)

Pyhtään Reserviläiset ry Pyhtää puheenjohtaja (14-)

Pyhtään Reserviläiset ry Pyhtää kirjanpitäjä (14-)

Muut maininnan arvoiset luottamustoimet:

Auto- ja konekaupan Toimihenkilöt ry. Tampereen osaston perustajajäsen (Tampere) (68)

Vuonna –68 perustamassa Auto- ja konekaupan Toimihenkilöt ry:n Tampereen paikallisosastoa

Auto- ja Konekaupan Toimihenkilöt ry. Kotkan osaston perustajajäsen (Kotka) (78)

Vuonna –78 perustamassa Auto- ja konekupan Toimihenkilöt ry:n Kotkan osastoa

Auto- ja Konekaupan Toimihenkilöt Kotkan osasto ry:n puheenjohtaja (78-82),

Auto- ja Konekaupan Toimihenkilöt ry. liittovaltuuston jäsen (H:ki) (80- 82),

Kotkan autoliikkeiden Yhdistys ry. johtokunnan jäsen (88-91)

Suurimmat elämäntapahtumat ja -kokemukset

Pyhtään Yrittäjät ry:n 30-vuotis historian kokoaminen ja kirjoittaminen. (08)

Pyhtää-seura ry. Pyttissällskapet rf. joululehtien toimittaminen (06-)

Pyhtään Yrittäjät ry:n 20-vuotis historian kokoaminen (98)

Ojansivun sukuyhdistys ry. sukuyhdistyksen lehtien toteuttaminen (98-)

Yrittävä Pyhtää lehden toteuttaminen (80 – 84, ja 96 – 97) 

Muutto Karkun Piimäsjärvenmaasta, asuminen eri puolilla Suomea, avioliitto, lapset ja saadut elämänkokemukset sekä ajan myötä tulleet luottamustoimet yhdistyselämässä.

Suomi-100 juhlavuoden itsenäisyyspäivän vastaanotto Presidentinlinnassa 2017.

Sotilasarvo Sotamies (Komppanian kirjuri) Porin Prikaati Säkylä (65-66)

Harrastukset

Järjestötyöskentely (urheiluseura, yrittäjäyhdistys, sukututkimus, kotiseututyö) 		
Muuta: 	Myönnetyt Huomionosoitukset - kunnia- ja ansiomerkit:

Suomen Leijonan Ritarikunnan Ansioristi (21)

Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan 1 luokan ansiomitali kultaisin ristein (03)
Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun Ansioristi (15)
Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali kultaisin ristein (05)
Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali (95)
Suomen Yrittäjät ry:n kultainen järjestöansiomerkki (05)
Yrittäjäristin timanttiristi (06)
Kultainen yrittäjäristi (96) 
Hopeinen yrittäjäristi (86), 
Maanpuolustusmitali soljella (15)
Vapaaehtoisen maanpuolustyön ansiomitali (15)
Porin Rykmentin Porin Prikaatin kilta ry. Kiltaristi (04)

Sotaveteraanimitali (16)

Suomen Kotiseutuliitto ry Kultainen Ansiomerkki (15)

Suomen Yrittäjät ry:n kultainen jäsenmerkki (02)
Kymen yrittäjät ry:n 70-vuotisjuhlavuoden ansiolautanen (09)

Keskuskauppakamari ry:n 40-vuotis merkki (16)

Keskuskauppakamari ry:n kultainen elämäntyömerkki (05)
Pyhtään Yrittäjät ry:n yrittäjäpalkinto (05)
Pyhtään kunnan yrittäjäpalkinto (05)
Kymenlaakson liiton kulttuuripalkinto (Pyhtää)  (04)
Pyhtään Yrittäjät ry:n ansiokello n:ro 1 (97)
Muita ansiokelloja ei ole vielä sen jälkeen jaettu vuoteen 2021 mennessä.
Suomen Koripalloliitto ry:n hopeinen ansiomerkki (05)
Suomen Koripalloliitto ry. pronssinen ansiomerkki (94)
Suomen Koripalloliitto ry. ansioplaketti (95) 
Suomen Palloliitto ry:n hopeinen ansiomerkki (05)
Kotkan kaupunki hopeinen ansioplaketti (99)
	
Peli - Karhut ry. suuri ansiomerkki n:ro 4 (05)
Peli - Karhut ry. kultainen ansiomerkki (95) 
Peli - Karhut ry. hopeinen ansiomerkki (85)
Pyhtään Kisa ry. ansioplaketti (10) 	
Pyhtään Kisa ry. Vuoden toimitsija palkinto (11)
Pyhtään Kisa ry. Vuoden toimintateko palkinto (16)
Kymenlaakson liiton pöytästandaari (04)

Pyhtään seurakunta Seurakuntatyön pronssinen ansiomerkki (17)

Pyhtään kunnan pöytästandaari (05)
Pyroll Group Oy pöytästandaari (05)
Peli - Karhut ry. pöytästandaari uusi malli (10)
Pyhtään Yrittäjät ry:n pöytästandaari (vanha malli) (84) 
Peli - Karhut ry. pöytästandaari (90)
Peli - Karhut ry. pöytästandaari uusi malli (15)
Pyhtään Yrittäjät ry:n pöytästandaari (uusi malli ) (95) 
Peka koripallon Tuki ry:n pöytästandaari (95)
Ojansivun sukuyhdistys ry:n pöytästandaari (10)
Lions Club Pyhtää – Pyttis ry:n Veijarimalja (11)

Suomen Vesiosuuskuntien Liitto ry:n Vesipisara (19)

Kansanhiihdon kultainen harrastemerkki (59)
Nuorisoseura Tähti ry. (Vesilahti) ainaisjäsen (64)
Ojansivun sukuyhdistys ry. (Karkku-Tyrvää-Vammala-Sastamala) ainaisjäsen (98)
Pyhtää-seura ry Pyttissällskapet rf. (Pyhtää) ainaisjäsen (06)
Hämeen Heimoliitto (Hämeenlinna) ainaisjäsen (07)
Kuppis-Tiimi ry. (Pyhtää) ainaisjäsen (09)

____________________________________________________________________

Kuka oikeastaan on tuo monitoiminen mies Raino Ojansivu.

Mikä mies löytyykään kuvan takana. Pyhtääläinen jonkin ajan kuluttua 62 – vuotias mies. Perheen isä jolla on vaimo Aino ja kolme jo aikuisikään ehtinyttä lasta Tom 21, Anna- Cristina 24, ja Teresa 35.

Raino on perheen isä joka on omistautunut juuri, sille asialle mikä häntä kiinnostaa. Jo vaariksikin tullut ei unohda lapsenlastansa. Nyt alkaa jo Rainonkin ostoslistalta löytyä satukirjoja.

Rauhallinen lupsakka voisipa verrata peräti savolaismieheen joka on rempseä, mutta samalla asiansa osaava mies.

Onko sitten asioita, joista ei Raino olisi kiinnostunut, sitä en ole koskaan ole vielä huomannut. Sillä hän seuraa päivittäin tapahtumia omalla paikkakunnalla, kuin myös valtakunnan tapahtumia.

Hänelle ei kai mikään tehtävä ole ylivoimainen, sillä hänet tuntien on hän monessa mukana.

Oli kyse, sitten sukututkimuksesta, historiasta, kulttuurista, urheilusta, kunnallisista asioista tai yritystoiminnasta lisänä voisi mainita monia muita asioita, joissa Rainon tapaa. Joskus ihmettelen mistä voimavarat kaikkeen riittävät.

Raino tunnetaankin omalla paikkakunnalla monitoimimiehenä. Sana on miehellä hallussa kun asioista puhutaan, eikä hän jää miettimään auttaako hän jotain, häneltä voi aina kysyä oli sitten kyse mistä asiasta tahansa.

Ja vastaustakaan ei tarvitse kovin pitkää odottaa jos ei jostain syystä hän vastausta heti tietäisi niin jo siitä samasta hän alkaa asiaa selvittää.

Luulenkin, että Raino on saanut alkunsa ikiliikkujasta jota ei ole vielä edes kunnolla pystytty keksimään.

Lupsakkaalla huumorin tajulla varustettu mies joka on sanojensa takana. Siksi usein saakin huomata, että asia on aivan niin kuin on ensin itse ajatellut ja hän laitaa sinut ensin miettimään asiaa miten sen ratkaista ja jos et sitä itse oivalla niin hän kyllä sen kertoo.

Oman yrityksen kautta hänellä on ollut aina tuntuma mitä paikkakunnalla tapahtuu. Ja myös sitä kautta hän on vaikuttanut myös paikkakunnan kehittämiseen ja sen eteenpäin viemiseen.

Mistä tuo mies saapui Pyhtäälle se onkin, sitten pieni kertomus itsessään. Alun alkujaan Rainon koti ja synnyinpaikka on Karkkussa Piimäsjärven maisemissa, joka sijaitse Etelä- Satakunnassa. Sieltä miehen matka kävi joidenkin paikkakuntien kautta Pyhtäälle.

Rainon työ ja koulutus historiaa selatessani sain huomata että jo alun alkaen hänen kiinnostuksensa suuntautui kaupalliselle alalle. Kansakoulun jälkeen pitämänsä muutaman välivuoden jälkeen hän hakeutui kansanopistoon lukemaan työnsä ohessa. liikelinjaa jonka jälkeen hän jatkoi myyntilinjalle kauppakouluun.

Ensimmäinen työpaikka armeijan jälkeen olikin jo sitten myyjä/kuljettaja, mutta vain puolen vuoden jälkeen hän sitten sai ensimmäisen kunnon myyntimiehen paikan joka sitten myöhemmin vaihtui konemyyjäksi.

Siitä alkoikin, sitten pitkä työhistoria käsittäen konemyyjän, traktori ja teollisuuskonemyyntiä siirtyen sitten lopulta kuorma-auto myyjäntehtäviin.

Myyntipäälliköstä tuli joidenkin vaiheiden kautta paikallisjohtaja tosin välillä hän oli toiminut jopa toimistonhoitajanakin joten laaja kirjo löytyy tämän miehen historiasta.

Mutta toimettomaksi ei Rainoa ole voinut koskaan sanoa, sillä jo toisen palveluksessa ollessaan hän on osallistunut aktiivisesti kaikkeen aktiivi harrastukseen ja jo vuodesta -63 lähtien.

Elämänsä aikana Raino on ollut perustamassa erilaisia yhdistyksiä kuusi kertaa. Hänen nimensä on tuttu näky monenkin johtokunnan tiedoissa joko hänen ollessa sitten sihteeri tai taloudenhoitaja puheenjohtajan ominaisuudessa hänen nimensä on mainittu kymmenesti ja muutamia kertoja varapuheenjohtajana. Joten jo luottamus toimista voi päätellä että hän on kerkeäväinen mies.

Oman yrityksen Raino laittoi alulle jo vuonna 1976 joka jo sitten muutaman vuoden kuluttua muodostuikin jo perheyhtiöksi.

Vuonna 2006 Huutjärvi yhtiöt Oy täytti 30 vuotta ja sen pitkän taipaleen aikana yritys on kehittänyt palvelujaan ja toimintojaan viimeisimmät laajentaminen tapahtui kun mukaan tuli seurakuntien seurakuntamestareiden sijaisuuden hoito 2001.

Jo pelkästään perheyrityksen henkilöityessä häneen ja yrityksensä moni toimialoiltaan on jo sellainen, että firman sisällä hoituu sekä Isännöinti, talonmies ja siivouspalvelut ja näihin läheisesti liittyvät toiminnot kuten kirjanpito.

Joten jo laajuudessaan voi sanoa että perheyrityksen sisällä on monitoimipalveluita joita ei välttämättä joka yrityksessä löydy.

Onhan monesti sitten asioita johon hänkään ei voi heti vaikuttaa, mutta pitkällä tähtäimellä joitakin uudistuksia tapahtuu. Sitkeyttä tässä miehessä ei puutu. Sen jo todistaa se, että missä jotain tapahtuu, niin Raino on mukana.

Puuttumalla yhteiskunnallisiinkin asioihin on osaltaan vaikuttanut se että Raino tunnetaan muualla kuin vain omalla paikkakunnallaan.

Viime vuosien aikana hänelle on tullut entistä enemmän vielä esiin paikkakuntamme kulttuuri ja historia. Myös sukututkimusseuran asiat on lähellä hänen sydäntään.

Pyhtään seuran alulle laittajana ja seuran puheenjohtajuus on juuri, sitä mistä hän on viime aikoina, ollut laajemmissa määrin kiinnostunut siinä yhdistyy sekä kulttuuri, että historia.

Monesti Raino on palkittu yrittäjyyden kautta ja toimintansa perusteella erilaisilla kunniakirjoilla joita hänen yrityksensäkin seinältä löytyy. Muun muassa voisi mainita Suomen yrittäjien myöntämiä ansiomerkkejä Yrittäjien timanttiristi(06), kultainen järjestöansiomerkki (05) joita on jo ennen sitä seurannut sekä hopeisia että kultaisia ansioristejä. Luettelo olisi pitkä jos kaikki ne kirjoittaisin.

Pyhtään kunnan myöntäessä yrittäjäpalkinnon Huutjärvi Yhtiöille -95 toi tullessaan myös Keskuskauppakamarin kultaisen elämäntyönmerkin. Myös Pyhtään yrittäjät on lahjoittanut Rainolle ansiokellon n:ro 1 joka on myös sinänsä arvostettu.

Rainon vuosien aikana toimiessaan Peli- Karhut ry:n johtokunnan ja toiminnassa jo vuodesta -83 on tuonut Rainolle Suomen Koripalloliiton hopeisen ansiomerkin (05), ja Peli- Karhut ry myöntämän suuri ansiomerkki (06). Tässä vain joitakin ansio merkkejä listatessani.

Jo monia vuosia yrittäjä toiminnassa mukana olleena hän on toiminut Pyhtään yrittäjien puheenjohtajana ja sitä kautta myös Kymen Yrittäjien hallituksessa.

Vapaa-aika tuo tullessaan myös kiinnostuksen urheiluun jo Pe-Kan hallituksen jäsen monien vuosien ajan. Joten ei Rainon elämästä ole ihan urheilukaan puuttunut.

Eräs seikka on jäänyt mainitsematta. Pyhtään kunnassa on Pyhtään viikolla viimeisenä tapahtumana Pyhtään markkinat, jossa Raino on toiminut markkinavoutina jo kymmenkunta kertaa.

Mutta miten, sitten on ja kuinka paljon Raino itse ehti kiinnittää oman kuntoiluunsa huomiota. Kyllähän tietenkin työkin urheilusta käy jo pelkkä päivä rutiinien hoito on liikkumista paikasta toiseen.

Monesti olen huomannut, Raino on hyvin kysytty henkilö ja hänen päivittäiset rutiininsa alkavat jo aamutuimaan ja jatkuvat hyvinkin pitkälle puoleen yöhön.

Myöskään viikonloput, eivät ole vapaita niin kuin monella muulla on sillä jo seurakunnan seurakuntamestarin sijaisuudet ovat usein viikonloppuisin.

Mutta mikä on sitten kaiken takana sen voi moni arvailla. Oma tulokseni on, että jos mies jostain kiinnostuu hän ottaa sen asiakseen hoitaa vaikka sitten asiassa olisi mutkia matkassa hän aina luovii asiat voittoon.

Mutta miten Raino sitten rentoutuu hmm se on kai vain niin että lasi hyvää Konjakki on Rainon tapa rentoutua. Kysyessäni Rainolta itseltään hän meni mietteliääksi ja vastasi mitä se vapaa-aika sitten oikeesti on.

Mutta mikä on sitten se josta Raino haaveilee. Siitä että ei tarvitse miettiä mitä seuraavana päivänä tapahtuu tai seuraavien viikkojen aikana.

Tosin täytyy myöntää, että tätä kirjoittaessani sain vain tehtävän kirjoittaa häntä haastattelematta. Joten oma näkemykseni on asiaan eri kantilta katsottuna kuin ehkä jonkun muun.

Rainosta voi vain lyhyesti mainitsemalla saada moni sivuisen jutun. Ja se tarina ei koskaan päättyisi kumminkaan, sillä aina hänestä löytyy uusia piirteitä.

Tämän jutun on kirjoittanut Taloushallinnon ammattitutkinnon harjoittelutyön suomenkielen osiona

Tiina Vulkko

Joka oli työssä oppimis jaksolla Huutjärvi Yhtiöt Oy:ssä 2007 ’