Reino Ilmari Ignatius

Is your surname Ignatius?

Research the Ignatius family

Reino Ilmari Ignatius's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Reino Ilmari Ignatius

Birthdate: (88)
Birthplace: Tyrväntö, Finland
Death: April 5, 2001 (88)
Helsinki, Southern Finland, Finland
Immediate Family:

Son of Gustaf Selim Ignatius and Elma Ignatius (Eklund)
Husband of Lea Toini Johanna Ignatius
Father of Private User; Heli Fleet and Private User
Brother of Erkki Johannes Ignatius; Rainer Gustaf Ignatius; Mirjam Taipale (Ignatius) and Leila Helenius (Ignatius)

Managed by: Ukko Elias Metsola
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Reino Ilmari Ignatius

http://runeberg.org/kuka/1978/0272.html

IGNATIUS, Reino Ilmari, dipl.ins., tekn. apul.joht., Vaasa. * Tyrväntö 2. 3. 13. Vanh.: fil.maist. Gustaf Selim I. ja Elma Eklund. Puol. v:sta 39 Lea Toini Johanna Jännes. — Yliopp. Hels. suom. yhteisk. 32. Dipl.ins. Suom. Tekn. kor¬keak. kem.os. 37. — Anal. kem. assist. Tekn. korkeak. 37, T:mi M. Havulinnan (nyk. Havulinna Oy:n) kemisti 38—39, Suomen So-keri Oy:n Vaasan teht. kemisti 39, käyttöins. 43, tekn. apul.joht. v:sta 46. — Vaasan tekn. koulun kem. tuntiopett. 44, pikakoulutustoiminnan Vaasan paik.pääll. 44—46. — Vaasan Tekn. seuran puh.joht. v:sta 43, Vaasan ammattioppilait. johtok. puh.joht. v: sta 44, Vaasan rak.toimik. puh.joht. v:sta 46. •— STS:n (35), Suom. Kemistien seuran, Vaasan teknikkojen seuran, Työntutkijain killan y.m. jäsen. — Vm. 2, Mm. 39—40, Vss Am 1. — Erikoisharr.: retkeily, vesi-urheilu, puutarhanhoito, laulu.

view all

Reino Ilmari Ignatius's Timeline

1913
March 2, 1913
Tyrväntö, Finland
2001
April 5, 2001
Age 88
Helsinki, Southern Finland, Finland

Helsingin Sanomat 29.4.2001:

Kemisti palveli 40 vuotta vaasalaista sokeritehdasta

Mittavan päivätyön sokeriteollisuudessa tehnyt diplomi-insinööri Reino Ignatius kuoli pitkään sairastettuaan Helsingissä 5. huhtikuuta 88-vuotiaana. Hän oli syntynyt Tyrvännössä 2. maaliskuuta 1913.

Ignatius tuli ylioppilaaksi Suomalaisesta yhteiskoulusta 1932 ja valmistui kemisti-insinööriksi Helsingin teknillisestä korkeakoulusta 1938.

Elämäntyönsä Reino Ignatius teki Vaasassa, jonne hän muutti 1939. Sitä ennen hän oli Oy Havulinnan palveluksessa ja assistenttina Teknillisessä korkeakoulussa.

Vaasan Vaskiluotoon oli 1899 valmistunut sokerinpuhdistamo, joka Suomen sokeriteollisuuden fuusiossa 1918 oli liittynyt Suomen Sokeri Oy:hyn. Tätä tehdasta Reino Ignatius palveli eläkkeelle jäämiseensä asti, lähes 40 vuotta.

Hän oli ensin tehtaan kemistinä, sitten käyttöinsinöörinä ja teknillisenä apulaisjohtajana kunnes hän vuodesta 1951 toimi teknillisenä ja paikallisjohtajana 26 vuotta.

Reino Ignatiuksen johtaja-aikana - erityisesti 1950-1960-lukujen taitteessa - Vaasan siihen asti melko pieni sokerinpuhdistamo kävi läpi täydellisen uudistus- ja laajennusprosessin.

Vain valkeata sokeria raaka-aineenaan käyttänyt keko- ja palasokeritehdas laajennettiin täydelliseksi ruskeaa ruokoraakasokeria jalostavaksi sokerinpuhdistamoksi. Suomen viimeinen toppasokerierä valmistui Vaasassa 1957.

Muutokset toteutettiin paljolti niin, että tehdastyöskentely jatkui koko ajan. Henkilöstölle se tiesi kovia paineita. lgatiuksen johdolla tehdas kuitenkin selvisi esimerkillisesti.

Sellaisena tehdas sitten toimi sokeriteollisuutemme seuraavaan rakennemuutokseen asti, jonka yhteydessä sokerinjalostus Vaasassa päättyi. Ignatius oli tuolloin jo eläkkeellä.

Reino Ignatiuksen työ tehtaan hyväksi näkyi erityisesti tehdasympäristön kehittämisessä ja säilyttämisessä.

Hän oli aidosti kiinnostunut teollisuusympäristön kysymyksistä, ja onnistui Vaskiluodossa säilyttämään tehtaan idyllisen puutalovaltaisen asuinalueen. Perustellusti on Vaskiluodossa entisen tehtaanjohtajan asunnon eteen pystytetty tästä panoksesta kertova muistolaatta.

Reino Ignatiuksen taitoja ja avointa kiinnostusta yhteiskunnan kehittämiseen käytettiin laajemminkin hyväksi. Niinpä hän oli muun muassa sodan jälkeisen pikakoulutustoiminnan paikallispäällikkönä ja hoiti monia järjestöllisiä luottamustehtäviä.

Heikki Hongisto

Ilkka Raatikainen

Tekniikan tohtori, dosentti Heikki Hongisto on Reino Ignatiuksen pitkäaikainen työtoveri Suomen Sokeri Oy:ssä, diplomi-insinööri Ilkka Raatikainen Vaasan teknillisen seuran puheenjohtaja.

????