Riitta Inkeri Väisänen

Is your surname Väisänen?

Research the Väisänen family

Riitta Inkeri Väisänen's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Riitta Inkeri Väisänen

Birthdate:
Birthplace: Turku, Finland
Immediate Family:

Daughter of Pentti Kalervo Väisänen and Aino Helena Väisänen
Sister of Private

Occupation: Suomalainen näyttelijä, televisiojuontaja, missi
Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Riitta Inkeri Väisänen

Näyttelijä, televisiojuontaja ja entinen missi.

Väisänen valittiin Miss Suomi -kilpailun ensimmäiseksi perintöprinsessaksi vuonna 1976. Samana vuonna hänet kruunattiin myös Miss Euroopaksi.

Vuonna 1985 Väisänen ryhtyi juontamaan Spede Pasasen kehittämää Kymppitonni-visailua, josta tuli yksi Suomen pisimpään esitetyistä televisio-ohjelmista. Hänen suorapuheista juontamistyyliään pidetään nykyään uraauurtavana ja Väisänen palkittiin usealla Telvis-patsaalla. Kymppitonnia esitettiin yli kaksi vuosikymmentä, marraskuuhun 2005 saakka. Neljän vuoden tauon jälkeen ohjelmaa alettiin esittää uudella SuomiTV-kanavalla jälleen vuonna 2009 , jolloin Väisänen palasi sen juontajaksi.

Hän esiintyi pienissä rooleissa useissa Spede Pasasen ja Ere Kokkosen elokuvissa. Elokuvassa Lentävät luupäät 1984 ja Pikkupojat 1986 hänellä oli naispääosa. Väisäsen persoonasta Pasanen sai aiheen Naisen logiikka -televisiosketseihin.

Väisänen on kirjoittanut siskonsa Lea Gesellen kanssa omaelämäkerran Miss Euroopan reunalla (2005). Vuonna 2007 ilmestyi laihduttamiseen keskittynyt teos Vyötärö takaisin, jonka Väisänen julkaisi yhdessä Kikka Isoviidan kanssa. Hän kirjoittaa kolumneja Kummit-lehteen ja toimii aktiivisesti juontajana erilaisissa tilaisuuksissa ympäri maan.

Vuoden 2004 europarlamenttivaaleissa Väisänen oli Suomen Keskustan ehdokkaana ja sai puolueensa naisehdokkaista toiseksi eniten ääniä. Hän oli myös ehdokkaana vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Suomen Keskustan Hämeen piirin vaalilistalla ja sai 2 659 ääntä.

Väisänen tunnetaan hevosharrastajana. Hän on useiden vuosien ajan pitänyt omaa tallia Orimattilassa ja kasvattanut ravihevosia oman yhtiönsä Riitan Hevos-Shown nimissä 1980-luvulta lähtien. Tunnetuin Väisäsen kasvatti on muun muassa Kymenlaakso-ajon vuonna 1993 voittanut Never Ending. Väisänen on myös toiminut raviohjastajana ja ajanut vuosina 1977–2003 yhteensä 309 ravilähtöä. Niistä hän on voittanut 23.

Wikipedia: Riitta Väisänen

view all

Riitta Inkeri Väisänen's Timeline

1954
July 16, 1954
Turku, Finland