Is your surname Tapionlinna?

Research the Tapionlinna family

Risto Tapionlinna's Geni Profile

Records for Risto Asser Samuel Tapionlinna

522 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Risto Asser Samuel Tapionlinna

Birthdate: (84)
Birthplace: Enontekiö, Finland
Death: November 14, 2010 (84)
Immediate Family:

Son of Toivo Tapionlinna and Anni Selina Tapionlinna
Husband of Kirsti Tapionlinna
Father of Seppo Ristonp. Tapionlinna; Helena Lähdesmäki; Hanna Tapionlinna; Heta-Maija Katriina Tapionlinna-Tawast; Heli-Kaisa Kristiina Tapionlinna and 2 others
Brother of Matti (Matias) Toivo Esaias Tapionlinna; Heikki Tapionlinna; Pekka Tapionlinna and Riitta Toivontr. Tapionlinna

Managed by: Erkki Tapionlinna
Last Updated:

About Risto Tapionlinna

Joutsenon seurakunnan kirkkoherra Risto Tapionlinna kuoli 14. marraskuuta Joutsenossa. Hän oli 84-vuotias, syntynyt 5. tammikuuta 1926 Enontekiöllä.

Tapionlinna vihittiin papiksi 1953. Vuosina 1956-1960 hän toimi Kansanraamattuseuran matkapappina. Joutsenon seurakunnassa Tapionlinna työskenteli ensin kappalaisena ja sitten 23 vuotta kirkkoherrana.

Tapionlinnalla oli monia luottamustehtäviä. Hän oli pitkään kirkolliskokousedustajana, hän kuului Suomen Lähetysseuran johtokuntaan, hän toimi Imatran rovastikunnan lääninrovastina ja kuului myös Vuoksenlaakson ja Etelä-Karjalan palvelevan puhelimen johtokuntaan.

Tapionlinna oli monilahjainen mies, taitava puhuja, keskustelija ja musiikkimies. Kirjallisia taipumuksiaan hän käytti toimimalla muun muassa avustajana, kirjoittajana ja pakinoitsijana Joutseno- ja Sana-lehdessä kymmeniä vuosia. Hän kirjoitti myös vaimonsa Kirstin kanssa miete- ja aforismiteoksen Kuultokudos.

Risto Tapionlinnan olemus oli ystävällinen, eikä hänen sydämellinen kädenpuristuksensa ja suora katseensa jättänyt ketään kylmäksi.

Elämänkatsomuksesta riippumatta useimpien ihmisten oli helppo lähestyä Tapionlinnaa tämän avarakatseisen, huumorintajuisen ja sielunhoidollisen otteensa vuoksi.

Tapionlinnan tarmoa kuvaa sekin, että hänen aikanaan Joutsenon seurakuntaan rakennettiin seurakuntakeskus kirkolle, Pulpille ja Korvenkylään sekä leirikeskus Kesärantaan.

Risto Tapionlinna vaati itseltään paljon. Se oli joskus kovin vaativaa työtovereille, joiden oli vaikeaa pysyä vauhdissa mukana.

ERKKI TOIVANEN KIRJOITTAJA ON RISTO TAPIONLINNAN TYÖTOVERI JA YSTÄVÄ.

view all

Risto Tapionlinna's Timeline

1926
January 5, 1926
Enontekiö, Finland
1958
July 4, 1958
Age 32
Salo
2010
November 14, 2010
Age 84