Sejer Andersen Bonde, Oustrupgaard

public profile

Is your surname Andersen Bonde?

Research the Andersen Bonde family

Sejer Andersen Bonde, Oustrupgaard's Geni Profile

Records for Sejer Andersen Bonde

3,066 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Sejer Andersen Bonde, Oustrupgaard

Birthdate:
Birthplace: Oustrupgaard, Røgen sogn, Røgen
Death: Died in Oustrup, Røgen, Røgen, Denmark
Place of Burial: Røgen, Midtjylland, Danmark
Immediate Family:

Son of Anders Lauridsen Bonde, Oustrupgaard and Barbara Gjødesdatter
Husband of Johanne Eriksdatter Grøn
Father of Karen Sejersdatter; Erik Sejersen Bonde and Anders Sejersen Bonde
Brother of Maren Andersdatter Bonde; Lauritz Andersen Bonde and Margrethe Andersdatter Bonde

Occupation: delefoged i Gjern Herred, Ridefoged i Skanderborg Len, ridefoged Oustrupgård, Gjern herred, Ridefoged i Skanderborg len
Managed by: Private User
Last Updated:

About Sejer Andersen Bonde, Oustrupgaard

Sejer Andersen Bonde

Ridefoged i Skanderborg len, boende paa "Oustrupgaard" ved Røgen. Baade Kongen og lensmanden har vist den unge ridefoged stor bevaagenhed 9 det ses bla. af, at han flere gange har faaet skattelettelse, Det maa ogsaa formodes, at kong Frederik den anden omkring den 18. oktober 1593 har gæstet Sejer Andersen Bonde og ved den lejlighed ikke fundet gæsterum og bjælkehøjde i Anders Bondes gamle isterad (stuehus) tilfredsstillende. En kendsgerning er det nemlig at da kongen den 4. november opholder sig hos den gamle herredsfoged Peder Pedersen i. Borum, fritager Sejer Bonde paa "Oustrupgaard" for at svare landgilde i 3 aar mod at Sejer til gengæld skal forsyne gaarden med "gode bygninger og bekvemme værelser".

Sejer Bonde er nok ikke blevet færdig med ombygningen i løbet af de 3 aar for den 16. april 1587 faar han tilsagn om endnu et aar at blive fritaget for afgifter mod yderligere at forbedre gaardens bygninger. Endelig fritages han i marts 1598 for afgift, men forpligtes til at holde gaarden ved magt, og maa ikke forhugge de til gaarden hørende skove.

Allerede i efteraaret 1598 døde Sejer Bonde, men noget skifte efter ham er ikke fundet


Ridefoged på Skanderborg Slot Født ca. 1550 i Oustrupgrd, Røgen S Døbt Viet 1575 Død 06.09.1598 i Oustrupgaard Begr. 1598 i Røgen Kirke 48 år. 3 børn

photo added june2013 by Carl Madsen from Uffe Lund Sørensen website MiArv


Sejer Andersen Bonde blev født 1545 i Oustrupgaard, Røgen sogn og døde 1598 sst. Han boede på Oustrupgaard og var ridefoged i Skanderborg Len. Engang havde han kong Frederik II på besøg, og denne fandt lofthøjden på gården lidt lav, hvorfor Sejer flere gange fik skattelettelser, så han kunne forbedre gården - og lofthøjden. Sejer blev gift med: Johanne Eriksdatter Grøn, som var født ca. 1550 på gården Ørnhoved ved Herning. Hun døde nok efter 1626 på Oustrupgaard. Billedet: Udsnit af gravstenen i Røgen kirkes våbenhus: Johanne Eriksdatter Grøn og hendes to ægtemænd Sejer Andersen Bonde, ridefoged i Skanderborg Len, og Jesper Pedersen herredsfoged i Gjern herred.


http://familienbach.com/stamtra/person/1/i_I4304/sejer-andersen-bonde

http://brindt.dk/erik_brindt/497.htm Ridefoged i Skanderborg len, boende paa "Oustrupgaard" ved Røgen.

Baade Kongen og lensmanden har vist den unge ridefoged stor bevaagenhed 9 det ses bla. af, at han flere gange har faaet skattelettelse. Det maa ogsaa formodes, at kong Frederik den anden omkring den 18. oktober 1593 har gæstet Sejer Andersen Bonde og ved den lejlighed ikke fundet gæsterum og bjælkehøjde i Anders Bondes gamle isterad (stuehus) tilfredsstillende. En kendsgerning er det nemlig at da kongen den 4. november opholder sig hos den gamle herredsfoged Peder Pedersen i Borum, fritager Sejer Bonde paa "Oustrupgaard" for at svare landgilde i 3 aar mod at Sejer til gengæld skal forsyne gaarden med "gode bygninger og bekvemme værelser".

Sejer Bonde er nok ikke blevet færdig med ombygningen i løbet af de 3 aar for den 16. april 1587 faar han tilsagn om endnu et aar at blive fritaget for afgifter mod yderligere at forbedre gaardens bygninger.

Endelig fritages han i marts 1598 for afgift, men forpligtes til at holde gaarden ved magt, og maa ikke forhugge de til gaarden hørende skove.

Allerede i efteraaret 1598 døde Sejer Bonde, men noget skifte efter ham er ikke fundet .

view all

Sejer Andersen Bonde, Oustrupgaard's Timeline

1545
1545
Røgen
1575
1575
Age 30
Oustrupgaard, Røgen, Denmark
1580
1580
Age 35
Røgen, Gjern, Skanderborg
1598
September 6, 1598
Age 53
Oustrup, Røgen, Røgen, Denmark
1598
Age 53
Røgen, Midtjylland, Danmark
1600
1600
Age 53
Skørping, Nordjylland, Danmark
????