Sigfrid Mattsson Ingman

Is your surname Ingman?

Research the Ingman family

Sigfrid Mattsson Ingman's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Related Projects

Sigfrid Mattsson Ingman

Birthdate: (44)
Death: 1645 (44)
Bällby, Karjaa, Finland
Immediate Family:

Son of Matts and N.N. Unknown
Husband of Margareta Johansdotter Mijseken and Hebla Clasdotter
Father of Matts Sigfridsson Ingman; Erik Sigfridsson; Berndt Sigfridson and Margareta Sigfridsdr

Occupation: Kyrkvärd, Bonde, Nämdeman, Suomenruotsalainen nimismies ja kirkonväärti, Yttre eli Nedengårdin omistaja Karjaan Bällbyssä, Nimismies, kirkonväärti. Nedengårdin omistaja.
Managed by: Private User
Last Updated:

About Sigfrid Mattsson Ingman

Ingman, släkt, https://sok.riksarkivet.se/sbl/artikel/11965, Svenskt biografiskt lexikon Ingman, släkt, härstammande från nämndemannen o kyrkvärden Sigfrid Matsson (d omkr 1645) på Bällby Yttre eller Nedergård i Karis, Nylands län. Dennes son bonden Mats Sigfridssons (levde 1697) i Ingvallsby, Karis, söner kallade sig I, o två av dem blev stamfäder för släktens båda huvudgrenar.

http://www.strang.ch/SUKU/MISCH.HTM#T2 Mattsson, Sigfrid (Ingman) s. 1601. k. 1645 ? Bällby (Karjaa) . " INGMAN SUVUN KANTAISÄ. Suomenruotsalainen nimismies ja kirkonväärti. Mainitaan jo 1601 Yttre eli Nedengårdin omistajana Karjaan Bällbyssä. Hän oli talvikäräjistä 1622 lähtien lautamies. 1637 mainitaan hänet ensimmäistä kertaa pitäjän toisena kirkkoväärtinä. Tässä ominaisuudessa rettelöi hän pitäjän kirkkoherran Peder Thauvoniuksen (Per Mattsson Thauvonius) kanssa, joka eritoten lasin tai kahden ("ett stop öl eller två") jälkeen ei osannut pitää pahaa kieltään kurissa. Talvikäräjillä 1639 nousi Sigfrid Mattson seisomaan ja valitti, että kirkkotiellä ja kansalaispäivällisillä ("Collatz") Thauvonius haukkui häntä mitä hirvittävimmillä sanoilla. Ja juuri äskettäin oli häissä Svartåssa haukkunut kaiken kansan kuullen "Boffel" ja varas. Juttu meni loppujen lopuksi lautamiesoikeuteen, joka totesi kuinka huonosti kirkkoherran tilanne oli. Kirkkoherra tunnusti "langettaneensa sellaisia haukkumasanoja innostunein mielin". Jutun mennessä 1641 talvikäräjille oli Thavonius maininnut että: "Sigfrid on rehellinen, mutta ilman Jumalan kunnioitusta". Hänen sanansa eivät tehneet suurempaa vaikutusta lautamiehiin, koska Sigfrid ei ollut suinkaan ainoa, jota hän oli haukkunut. Lautakunta määräsi kirkkoherralle sakkoja. Sotaväen katselmuksessa samana vuonna ei kirkkoherra voinut olla sanomatta Sigfridille: "En saanut sinua taipumaan viime käräjillä, mutta nyt tulen tekemään sinusta varkaan siitä, että varastit viljaa kellotornista", minkä ohella hän julkisesti kirkossa kirkonkokouksissa sopimattomasti kiroten ja haukkuen usein hyökkää tämän kimppuun, josta toisten pitäjämiesten tulee tarpeeksi todistaa". Kun asia oli esillä syyskäräjillä 1641 selitti Thauvonius tosin, "että hän ei tiedä rehellisestä miehestä Sigfridistä kuin kunniaa ja hyvää", mutta hänen sanansa ei varmaan tehnyt syvempää vaikutusta, koska Sigfrid ei ollut ainoa, jota hän oli häväissyt. Ennekuin tuomio langetettiin, pyysi kreivi Gustaa Adolf Leijonhuvud, joka oli henkilökohtaisesti käräjillä, "että Sigfrig tämä kerran antaisi periksi, mutta mikäli herra Per siinä määrin puhuisi sivu suunsa hänestä tai jostakin muusta kunnon miehestä, silloin tulee H. G. N. (Hans Grevliga Nåd) edesauttamaan, että herra Per tulee rangaistuksi". Sigfrid Mattsson kuoli luultavasti 1645, jolloin hänen nimensä viimeisen kerran esiintyy henkikirjassa. - Naimisissa 1:o N.N. kanssa jonka jälkeen hänen sanotaan olevan leski; 2:o Hebla Klasdotter, Klas Månssonin tytär Bällby' stä. Lapset ovat luultavast toisesta avioliitosta. Armas Gräsbeck; Suomen Sukututkimusseuran vuosikirja 1948. / Släkten Ingman och katakresen "Mats Misch, grytstöpare..")


Bonde på Bällby Yttre- eller Nedergård i Karis från 1601, nämdeman fr.o.m 1622. G2:o efter 1609 med Hebla Klasdotter, dotter till Klas Månsson i Bellby.


Suomenruotsalainen nimismies ja kirkonväärti. Mainitaan jo 1601 Yttre eli Nedengårdin omistajana Karjaan Bällbyssä. Hän oli tavikäräjistä 1622 lähtien lautamies. 1637 mainitaan hänet ensimmäistä kertaa pitäjän toisena kirkkoväärtinä. Tässä ominaisuudessa rettelöi hän pitäjän kirkkoherran Peder Thauvoniuksen kanssa, joka eritoten lasin tai kahden ("ett stop öl eller två") jälkeen ei osannut pitää pahaa kieltään kurissa. Talvikäräjillä 1639 nousi Sigfrid Mattson seisomaan ja valitti, että kirkkotiellä ja kansalaispäivällisillä ("Collatz") Thauvonius haukkui häntä mitä hirvittävimmillä sanoilla. Ja juuri äskettäin oli häissä Svartåssa haukkunut kaiken kansan kuullen "Boffel" ja varas. Juttu meni loppujen lopuksi lautamiesoikeuteen, joka totesi kuinka huonosti kirkkoherran tilanne oli. Kirkkoherra tunnusti "langettaneensa sellaisia haukkumasanoja innostunein mielin". Jutun mennessä 1641 talvikäräjille oli Thavonius maininnut että: "Sigfrid on rehellinen, mutta ilman Jumalan kunnioitusta". Hänen sanansa eivät tehneet suurempaa vaikutusta lautamiehiin, koska Sigfrid ei ollut suinkaan ainoa, jota hän oli haukkunut. Lautakunta määräsi kirkkoherralle sakkoja. Sotaväen katselmuksessa samana vuonna ei kirkkoherra voinut olla sanomatta Sigfridille: "En saanut sinua taipumaan viime käräjillä, mutta nyt tulen tekemään sinusta varkaan siitä, että varastit viljaa kellotornista", minkä ohella hän julkisesti kirkossa kirkonkokouksissa sopimattomasti kiroten ja haukkuen usein hyökkää tämän kimppuun, josta toisten pitäjämiesten tulee tarpeeksi todistaa". Kun asia oli esillä syyskäräjillä 1641 selitti Thauvonius tosin, "että hän ei tiedä rehellisestä miehestä Sigfridistä kuin kunniaa ja hyvää", mutta hänen sanansa ei varmaan tehnyt syvempää vaikutusta, koska Sigfrid ei ollut ainoa, jota hän oli häväissyt. Ennekuin tuomio langetettiin, pyysi kreivi Gustaa Adolf Leijonhuvud, joka oli henkiläkohtaisesti käräjillä, "että Sigfrig tämä kerran antaisi periksi, mutta mikäli herra Per siinä määrin puhuisi sivu suunsa hänestä tai jostakin muusta kunnon miehestä, silloin tulee H. G. N. (Hans Grevliga Nåd) edesauttamaan, että herra Per tulee rangaistuksi". Sigfrid Mattsson kuoli luultavasti 1645, jolloin hänen nimensä viimeisen kerran esiintyy henkikirjassa. - Naimisissa 1:o N.N. kanssa jonka jälkeen hänen sanotaan olevan leski; 2:o Hebla Klasdotter, Klas Månssonin tytär Bällby' stä. Lapset ovat luultavast toisesta avioliitosta. Armas Gräsbeck; Suomen Sukututkimusseuran vuosikirja 1948. / Släkten Ingman och katakresen "Mats Misch, grytstöpare..") 

http://www.strang.ch/SUKU/MISCH.HTM#T2

Mattsson, Sigfrid, (Ingman) (taulusta 1. Isä: "Misch", Matts) s. 1601. k. 1645 ? Bällby (Karjaa) .

SIGFRID MATTSSON; INGMAN SUVUN KANTAISÄ. Suomenruotsalainen nimismies ja kirkonväärti. Mainitaan jo 1601 Yttre eli Nedengårdin omistajana Karjaan Bällbyssä. Hän oli tavikäräjistä 1622 lähtien lautamies. 1637 mainitaan hänet ensimmäistä kertaa pitäjän toisena kirkkoväärtinä. Tässä ominaisuudessa rettelöi hän pitäjän kirkkoherran Peder Thauvoniuksen kanssa, joka eritoten lasin tai kahden ("ett stop öl eller två") jälkeen ei osannut pitää pahaa kieltään kurissa. Talvikäräjillä 1639 nousi Sigfrid Mattson seisomaan ja valitti, että kirkkotiellä ja kansalaispäivällisillä ("Collatz") Thauvonius haukkui häntä mitä hirvittävimmillä sanoilla. Ja juuri äskettäin oli häissä Svartåssa haukkunut kaiken kansan kuullen "Boffel" ja varas. Juttu meni loppujen lopuksi lautamiesoikeuteen, joka totesi kuinka huonosti kirkkoherran tilanne oli. Kirkkoherra tunnusti "langettaneensa sellaisia haukkumasanoja innostunein mielin". Jutun mennessä 1641 talvikäräjille oli Thavonius maininnut että: "Sigfrid on rehellinen, mutta ilman Jumalan kunnioitusta". Hänen sanansa eivät tehneet suurempaa vaikutusta lautamiehiin, koska Sigfrid ei ollut suinkaan ainoa, jota hän oli haukkunut. Lautakunta määräsi kirkkoherralle sakkoja. Sotaväen katselmuksessa samana vuonna ei kirkkoherra voinut olla sanomatta Sigfridille: "En saanut sinua taipumaan viime käräjillä, mutta nyt tulen tekemään sinusta varkaan siitä, että varastit viljaa kellotornista", minkä ohella hän julkisesti kirkossa kirkonkokouksissa sopimattomasti kiroten ja haukkuen usein hyökkää tämän kimppuun, josta toisten pitäjämiesten tulee tarpeeksi todistaa". Kun asia oli esillä syyskäräjillä 1641 selitti Thauvonius tosin, "että hän ei tiedä rehellisestä miehestä Sigfridistä kuin kunniaa ja hyvää", mutta hänen sanansa ei varmaan tehnyt syvempää vaikutusta, koska Sigfrid ei ollut ainoa, jota hän oli häväissyt. Ennekuin tuomio langetettiin, pyysi kreivi Gustaa Adolf Leijonhuvud, joka oli henkiläkohtaisesti käräjillä, "että Sigfrig tämä kerran antaisi periksi, mutta mikäli herra Per siinä määrin puhuisi sivu suunsa hänestä tai jostakin muusta kunnon miehestä, silloin tulee H. G. N. (Hans Grevliga Nåd) edesauttamaan, että herra Per tulee rangaistuksi". Sigfrid Mattsson kuoli luultavasti 1645, jolloin hänen nimensä viimeisen kerran esiintyy henkikirjassa. - Naimisissa 1:o N.N. kanssa jonka jälkeen hänen sanotaan olevan leski; 2:o Hebla Klasdotter, Klas Månssonin tytär Bällby' stä. Lapset ovat luultavast toisesta avioliitosta. Armas Gräsbeck; Suomen Sukututkimusseuran vuosikirja 1948. / Släkten Ingman och katakresen "Mats Misch, grytstöpare..")

1. puoliso Mattsson, Hebla Clasdotter, Månson INGMAN SUVUN KANTA-ÄITI.// Hänen lapsenlapsensa ottivat INGVALLBYN mukaan skunimen INGMANN.

Isä: Månson, Clas Lapset: 1) Erik (katso taulu 3) k. 1679. Talollinen; nimismies. 2) Berudt Sigfridson (Berndt) mainitaan v.1669 3) Margareta (katso taulu 4) k. 1669. 4) Matts Sigfridsson (katso taulu 5) s. 1624-27 Bällby . k. 1698. Talonpoika.

view all

Sigfrid Mattsson Ingman's Timeline