Is your surname van Rijn?

Research the van Rijn family

Titus van Rijn's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Titus van Rijn

Also Known As: "Tijtus"
Birthdate:
Birthplace: Amsterdam, North Holland, The Netherlands
Death: September 4, 1668
Amsterdam, North Holland, The Netherlands
Place of Burial: Amsterdam, The Netherlands
Immediate Family:

Son of Rembrandt Harmenszoon van Rijn and Saskia van Uylenburgh
Husband of Magdalena van Loo
Father of Titia van Rijn
Brother of Rumbartus van Rijn; Cornelija van Rijn and Cornelija van Rijn
Half brother of Cornelia van Rijn

Occupation: Art dealer, schilder, kunsthandelaar
Managed by: Private User
Last Updated:

About Titus van Rijn

Titus van Rijn

Titus van Rijn (Amsterdam 22 September 1641 - 1668) was the fourth and only surviving child of Rembrandt Harmenszoon van Rijn and Saskia van Uylenburgh. Titus is best known as a figure or model in his father's paintings and studies.

After Rembrandt's bankruptcy in 1656, Titus and his stepmother Hendrickje Stoffels were named as in charge of Rembrandt's affairs and an art-dealership began, specializing in Rembrandt's work. Titus made a will aged 15 at his father's insistence, making his father sole heir.

Titus in 1668 married Magdalena van Loo (1641-1669). Her father was Jan van Loo, silversmith and brother of Gerrit van Loo, his uncle, a lawyer in Het Bildt. The couple lived at Magdalena's mother's house on the Singel. They had one child: Titia (1669-1715).

Titus van Rijn died in 1668 and was buried in the Westerkerk in Amsterdam. His wife, mother-in-law and father all died a year later.

Titia married in 1686 to Francois van Bijler

Over Titus van Rijn (Nederlands)

Titus van Rijn

Titus van Rijn Het vierde kind van Rembrandt en Saskia, en het enige kind dat in leven bleef. Dikwijls door Rembrandt geschilderd. Titus gedoopt

Goedkeuring Titus wilde trouwen met Magdalena van Loo. Op 10 februari trokken de twee naar de commissarissen van huwelijkse zaken om in ondertrouw te gaan. Rembrandt begeleidde zijn zoon. In het register van ondertrouw staat te lezen dat Magdalena met haar moeder Anna Huijbrechts kwam, maar dat klopt niet. Een aantekening in de kantlijn vertelt dat Magdalena’s broer haar moeders toestemming bracht, waarschijnlijk in de vorm van een brief. De goedkeuring van een van de ouders was nodig om te mogen trouwen. Ook aan de andere voorwaarden voldeed het stel. Het huwelijk moest nu alleen nog op drie zondagen in de kerk worden afgekondigd.

Op het stadhuis Toen Rembrandt in ondertrouw ging, moest hij nog naar de sacristie van de Oude Kerk. Maar in 1668 waren de commissarissen van huwelijkse zaken gevestigd in het nieuwe stadhuis, nu het Paleis op de Dam.

Jeugdliefde? Magdalena en Titus kenden elkaar waarschijnlijk al hun hele leven. Magdalena’s vader Jan van Loo was een broer van Gerrit van Loo, de man van Saskia’s zus Hiskia. Jan van Loo was zilversmid geweest. Hij was overleden toen Magdalena klein was. Titus was een paar maanden ouder dan Magdalena. Ze waren allebei 26 toen ze in ondertrouw gingen, en niet 27 zoals in het register staat. Op 28 februari 1668 trouwden Titus en Magdalena in de Nieuwe Kerk. Ze gingen bij Anna Huijbrechts wonen, aan het Singel.

view all

Titus van Rijn's Timeline

1641
September 22, 1641
Amsterdam, North Holland, The Netherlands
September 22, 1641
Amsterdam, North Holland, Netherlands
1668
September 4, 1668
Age 26
Amsterdam, North Holland, The Netherlands
1668
Age 26
Amsterdam, The Netherlands
1669
March 22, 1669
Age 26
Amsterdam, North Holland, Netherlands