Torstein Alvestad

Is your surname Alvestad?

Research the Alvestad family

Torstein Alvestad's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Torstein Alvestad

Birthdate: (64)
Birthplace: Alvestad, Bokn, Rogaland, Norway
Death: circa 1639 (55-71)
Alvestad, Bokn, Rogaland, Norway (Rogaland)
Immediate Family:

Son of Torkel Alvestad
Husband of NN

Managed by: Sigmund Jakobsen
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Torstein Alvestad

Torstein Alvestad, sønn av Torkel Alvestad ? og Ukjent, ble sannsynligvis født omkring 1575 i Alvestad, Bokn og døde ca 1639 i Alvestad, Bokn i en alder av omkring 64 år.

Rundt 1600 var det to bønder som eide halvparten av Alvestad hver. Den ene var Torstein som nylig hadde tatt over. I 1620-årene drev han hele Alvestad-gården alene, men eide fortsatt bare halvparten. Den andre parten bygslet han av Mikkel Austvik, som hadde problemer med å innkassere penger av Torstein. I 1623 var det gått så langt at saka kom opp i bygdetinget. Torstein hadde ikkje betalt Mikkel noe de siste to årene, og Torstein ble dømt til å betale straks om han ikke ville miste jorda si.

Økonomien til Torstein var ellers solid. Det ser i alle fall ut til at han betalte alle skatter og avgifter som han skulle. Han var også lagrettemann og deltok på bygdetingene rundtom. Men det var visst ikke alltid like lett å komme seg hjem igjen. I 1622 må han av en eller annen grunn ha blitt "akterutseilt" etter et rettsmøte på Fosen. For å komme seg hjem tyvlånte han båten til Gudmund Fosen. Gudmund klaget til futen, og for å slippe videre rettsforfølgning la Torstein halvannen daler på bordet for at saken skulle være opp og avgjort.

• Han hadde halvparten av Alvestad-gården fra ca. 1595 til 1639 i Alvestad, Bokn. Den andre halvparten eide hans sønn Torkel i en periode. Fra 1620-årene til 1633 drev han hele Alvestadgården.

Torstein giftet seg med Ukjent.

Hans barn var:

Torkel Torsteinsen Dale, Skudenes. Torkel giftet seg med Ukjent.

view all

Torstein Alvestad's Timeline

1575
1575
Alvestad, Bokn, Rogaland, Norway
1639
1639
Age 64
Alvestad, Bokn, Rogaland, Norway