Is your surname Mattila?

Research the Mattila family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Veikko Mattila

Finnish: Veikko
Birthdate:
Birthplace: Tyrnävä, Finland
Death: August 17, 1991 (62)
Helsinki, Finland
Place of Burial: Vantaa, Tikkurilan suuralue, Finland
Immediate Family:

Son of Jaakko Matinpoika Mattila and Hulda Maria Mattila
Husband of Aira Mattila
Father of Pentti Mattila; Private and Irja Pirjo Sinikka Mattila
Brother of Toivo Jaakko Mattila; Juho Jaakko Mattila and Sulo Eino Mattila

Occupation: työmies
Managed by: Pentti Mattila
Last Updated:

About Veikko Mattila (suomi)

Veikko muutti Tyrnävältä Helsinkiin, kun Tyrnävällä ei ollut töitä. Veikko oli Putkisto Oy:ssä nuorempana asentajana 1951- 1954 välisenä aikana ja Oy Radiator Ab 1954- 1958. Veikko oli saanut kurssitodistuksen putkiasentajan iltakurssilta, joka oli käsittänyt 42 tuntia tietopuolista opetusta ja käytännön harjoittelua työpajoissa ja työmailla vuonna 1951. Veikko haaveili tekevänsä joskus putki-töitä, kun hankki autotalliverstaaseensa putkien kierteiden tekemiseen kierrepakat. Veikon työt alkoivat Helsingin kaupungilla 1958, hän toimi erilaisissa tehtävissä 1984 asti. Tämä Helsingin kaupungilla tehtävä työ oli pääasiassa toimia kuljetinlaitteen hoitajana siirrettäessä hiilikasoja laivoista maalle jne. Laivat toivat hiiltä eri maista ja laivoilla vieraillessa Veikko osti makeisia lapsille jne.

Vuonna 1961 Veikko rakensi omakotitalon Tapanilaan kun oli ostanut lohkaistun tontin Peistoilta 1955 Västäräkin-tieltä. Tontin myyjä Sulo Peisto oli syntynyt Sortavalassa 1914. Tällä tontilla perhe asui junavaunussa, niin kauan kunnes omakotitalo valmistui. Junavaunun Veikko oli ostanut nuorelta parilta ja tässä junavaunussa he asuivat tien vierellä jonkun aikaa, kunnes se siirrettiin paikalleen tontille ja vuorattiin laudoilla.

Pitkäaikainen Veikon ja koko perheen ystävä 50 ja 70-luvuilla oli Kalevi Nordblom, joka asui Herttoniemessä ja hä-nellä on siirtolapuutarhapalsta Marjaniemessä, jossa me vierailimme myös.

Veikon serkun Tyrnäväläisen Esa Mattilan kanssa käytiin Tyrnävän Alatalossa (Ylitalon vieressä jossa mummoni Hulda oli ollut piikana), jossa oli vanhaemäntä Iines Alatalo, joka muisti hyvin Sulo ja Veikko Mattilan, sillä Alatalon tilat ovat vierekkäin. Veikko oli Viljamin tilalla ja Sulo siinä toisessa. Viljami Alatalon oli Iines Alatalon setä.

https://penttimattila.blogspot.com/2019/05/mallinen-mikander-mattil...

view all

Veikko Mattila's Timeline

1929
January 19, 1929
Tyrnävä, Finland
1959
November 7, 1959
Helsinki, Finland
1991
August 17, 1991
Age 62
Helsinki, Finland
????
Vantaa, Tikkurilan suuralue, Finland