Wellamo Paasikivi-Ant-Wuorinen

public profile

Is your surname Ant-Wuorinen?

Research the Ant-Wuorinen family

Wellamo Paasikivi-Ant-Wuorinen's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Wellamo Anna Ant-Wuorinen (Paasikivi)

Birthdate: (66)
Birthplace: Helsinki, Finland
Death: May 7, 1966 (66)
Immediate Family:

Daughter of Juho Kusti Paasikivi and Anna Matilda Forsman
Wife of Paavo Ant-Wuorinen / Wuorinen
Sister of Annikki Aarre Paasikivi; Juhani Vilhelm Paasikivi and Varma Juho Paasikivi

Occupation: hammaslääkäri
Managed by: Private User
Last Updated:

About Wellamo Paasikivi-Ant-Wuorinen

Wellamo Paasikivi syntyi Helsingissä lakitieteen tohtori (myöhemmin tasavallan presidentti, valtioneuvos) Juho Kustaa Paasikiven ja Anna Matilda Forsmanin perheen kolmantena lapsena. Hänen sisaruksiaan olivat Annikki, Johan ja Varma. Isälle oli tärkeää, että lapset menestyvät, ja hänen ohjeensa mukaan ihmisen tuli tehdä työtä ja päästä eteenpäin. Wellamo oli isän tyttö, jolle isän mielipiteet olivat tärkeitä.

Ylioppilaaksi Wellamo Paasikivi pääsi Helsingin Suomalaisesta Yhteiskoulusta 1918. Hän oli lapsesta lähtien halunnut hammaslääkäriksi, ja hän aloittikin opiskelun Helsingin yliopiston hammaslääketieteellisessä tiedekunnassa valmistuen odontologian kandidaatiksi 1923 ja lisensiaatiksi sekä laillistetuksi hammaslääkäriksi 1926. Wellamo Paasikivi toimi Helsingissä hammaslääkärinä talvisotaan asti: sen jälkeen hän harjoitti ammattiaan vain satunnaisesti.

Wellamo Paasikivi osallistui sisällissotaan postijaoston virkailijana Helsingin valkoisessa kaartissa keväällä 1918. Hän oli kiinnostunut Suomen Punaisen Ristin toiminnasta.

Wellamo Paasikivi avioitui 1926 pääjohtaja, lakitieteen tohtori Paavo Anton Ant-Vuorisen (ent. Vuorinen, 30.10.1897–5.10.1962) kanssa. Liitto oli lapseton. Aviopuolisot olivat vieraanvarainen pariskunta, jonka luona kävi paljon vieraita, ja he pelasivat molemmat mielellään skruuvia. Aviomiehen lukuisat edustustilaisuudet ja monet matkat vähensivät myöhemmin ystävien kanssa seurustelua.

Wellamo Paasikivi oli positiivinen, ystävällinen ja seurallinen. Hän pukeutui muodinmukaisesti ja oli nuorempana monesti seuran keskipiste. Vanhempana hän mieluummin kuunteli kuin osallistui aktiivisesti keskusteluun. Wellamo Paasikivi oli kielitaitoinen, liikunnallinen ja sisukas optimisti. Hän harrasti ratsastusta, tennistä, uintia ja hiihtoa, piti paljon musiikista ja soitti nuorena itsekin pianoa. Ennen television tuloa hän kävi usein elokuvissa. Wellamo Paasikivi hoiti maatilallaan myös mielellään puutarhaa ja kukkia.

Wellamo Paasikivi testamenttasi mittavan omaisuutensa usealle eri taholle. Taulukokoelma lahjoitettiin Ateneumille, flyygeli Sibelius-Akatemialle ja määräraha Suomen Hammaslääkäriseuralle. Loput omaisuudesta jaettiin Sibelius-Akatemialle, Suomen Lakimiesyhdistykselle, Historian Ystävien Liitolle ja Suomen Kulttuurirahastolle.

Lähde: https://apurahat.skr.fi/nimikkorahastot/nimikkorahastoesite?numero=285028

view all

Wellamo Paasikivi-Ant-Wuorinen's Timeline

1900
January 22, 1900
Helsinki, Finland
1966
May 7, 1966
Age 66