Jan IV, graaf van Egmont

public profile

Is your surname van Egmont?

Research the van Egmont family

Jan IV, graaf van Egmont's Geni Profile

Records for Jan van Egmont

25,501 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

About Jan IV, graaf van Egmont

Johan de IVe zoon van Johan de IIIe. de XXVIe Heer en IVe Graaf van Egmond, Heer van Arkel, Mechelen, de Eijlanden van Ameland, Bilt, ende Beijerland, troude Francoise van Luxenburg, Dochter van de Graaf van Gavre, Heer van Fiennes, welke door de dood van haren Broeder is geweest Gravinne van Gavre, Markgravinne van Ville, Baronesse van Hamaide, Vierves, Eicmes, en besitster van andere goederen: Bij welke hij gehad heeft twee zoonen, Karel en Lamoraal, en eene Dogter Margareta, die de huijsvrou wierd vande Graaf van Vandermont, wiens Dogter de Vrow was van Henrik de IIIe Koning van Vrankrijk en van Polen; De gemelde Johan was een vredlijk en strijdbaar Prins. Hij deed groote krijgsdaaden in’t gevolg van Keijzer Karel de Ve Hij sloeg de Vriesen, en was groote hoopen verwagtinge,maar hij stierf jong inden oorlog in Italie, als Generaal van al het ligte Paardevolk in dienst van den hoogst gemelde Keijzer, zoo van Napels, als van Milanen, den 19 April 1528. en legt begraven te St. Mark in het voornoemde Milanen, en heeft geregeert twaalf jaaren.

  • /nl.wikipedia... ; en.wikipedia... ;
  • Jan IV (1499 – Ferrara april 1528) was de tweede graaf van Egmont, heer van Baer en tiende heer van Purmerend, Purmerland en Ilpendam. Hij was het achtste kind van Jan III van Egmont en Magdalena van Werdenburg.

Huwelijk en kinderen

  • Hij huwde in 1516 in Brussel met Françoise van Luxemburg († 1 september 1557), dochter van Jacob II van Luxemburg, heer van Fiennes en Gavere en Margareta van Brugge-Gruuthuse.

Uit hun huwelijk sproten drie kinderen:

  1. Margaretha (1517 – Bar-le-Duc 10 maart 1554), gehuwd met Nicolaas van Lotharingen (1524 – 1577)
  2. Karel († Cartagena 7 december 1541) derde graaf van Egmont en heer van Baer
  3. Lamoraal (1522 – 1568) vierde graaf van Egmont en heer van Baer
view all

Jan IV, graaf van Egmont's Timeline

1495
1495
1517
1517
Age 22
1522
November 18, 1522
Age 27
Ellezelles, Hainaut, (within present Belgium), Heiliges Römisches Reich
????
????