Nicolaes Witsen

public profile

您也姓Witsen吗?

考证Witsen氏源流

Nicolaes Witsen的个人主页

与你的亲人和朋友分享你的家族树和家庭相册

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Nicolaes Witsen

生日 (76)
出生地 Amsterdam, North Holland, The Netherlands
逝世 1717年7月10日 (76)
Amsterdam, North Holland, The Netherlands
葬于 Egmond op den Hoef
直接亲属

Cornelis Jansz WitsenCatharina Lambertsdr Claesdr Gaeff Opsy之子
Catherine Hochepied的丈夫
Lambert Cornelisz Corneliszn Witsen; Cornelis Witsen; Jan Cornelisz Witsen; Jonas Cornelisz WitsenOlof Wiltzen的兄弟

管理员 George J. Homs
最近更新

About Nicolaes Witsen

Biografie

  • Nicolaes Witsen was de middelste van vijf zoons van Cornelis Jan Witsen (raad van de admiraliteit van Amsterdam, burgemeester en schout van Amsterdam, bewindhebber van de West-Indische Compagnie) en Catharina Opsie.
  • In maart 1662 hield Nicolaes Witsen aan het Amsterdamse Athenaeum ter afronding van zijn opleiding een disputatie, waarin hij de invloed van kometen op het aardse heil bestreed. De invloed van zijn neef Joannes Hudde mag niet onderschat worden. In 1664 en 1665 reisde Nicolaes door Rusland, samen met Jacob Boreel en kreeg van Jacobus Golius, als oud-student, een lijst met vragen mee. Witsen constateerde in zijn dagboek dat niemand zich daar met kunst of wetenschap bezighield. Hij bracht in het geheim een bezoek aan de verwilderde patriarch Nikon. Witsen maakte aantekeningen over het vereren van iconen en het belang van de heilige Nicolaas. In 1666 vertrok hij naar Parijs om Frans te leren. Witsen bracht een bezoek aan Melchisédech Thévenot. Via Lyon, kwam hij in Milaan, Florence, Rome, Turijn terug in Lyon. Hij zal onderweg zeker zijn oude studiegenoot Nicolaus Steno hebben opgezocht, die een belangrijke positie had verworven aan de hof van Ferdinand II de' Medici. Via Genève, Bazel en Frankfurt kwam hij weer naar Amsterdam.
  • Vervolgens studeerde hij rechten aan de Leidse universiteit. In 1674 huwde hij met Catharina de Hochepied, dochter van een vermogende Waalse predikant. Het echtpaar kreeg vier kinderen die vroeg stierven. Lees meer over Nicolaes Witsen op Wikipedia
查看全部

Nicolaes Witsen的年谱

1641
1641年5月5日
Noord-Holland, Nederland
1641年5月
Amsterdam, North Holland, The Netherlands
1717
1717年7月10日
76岁
Amsterdam, North Holland, The Netherlands
????
Egmond op den Hoef