Albert van Aalderen

您也姓van Aalderen吗?

考证van Aalderen氏源流

Albert van Aalderen的个人主页

与你的亲人和朋友分享你的家族树和家庭相册

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Albert van Aalderen

生日
出生地 Alteveer, Hoogeveen, Hoogeveen, Drenthe, The Netherlands
逝世
直接亲属

Jan van AalderenGeesje Hoogenkamp之子
Jantje Koster的丈夫
Righteous Among The Nations之父
Zwaantje van AalderenHilligje van Aalderen的兄弟

管理员 Private User
最近更新

About Albert van Aalderen

http://db.yadvashem.org/righteous/family.html?language=en&itemId=4038858

Albert van Aalderen

Albert van Aalderen (Hoogeveen, 26 september 1892 - ?) was een Nederlands verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Van Aalderen woonde in Hoogeveen waar hij een houthandel bezat. Al spoedig in de oorlog begon hij samen met zijn vrouw, Jantje van Aalderen-Koster met verzetswerk. Van Aalderen was distributeur van de illegale krant Vrij Nederland die hij bezorgd kreeg door de hoofddistributeur in Groningen, Wim Speelman.

Toen Speelman en diens verloofde Mien Bouwman in 1943 voor de net opgerichte gereformeerde illegale krant Trouw gingen werken, volgden Albert en Jantje hen hierin. Mien verzocht hen toen ook om te willen helpen bij het vinden van onderduikadressen voor Joden. Met behulp van zijn medewerkers van Trouw lukte het Van Aalderen en zijn vrouw om tien adressen te vinden in de streek rond Hoogeveen en Nieuwland. Zo kreeg bijvoorbeeld de driejarige Sally Appel onderdak bij de familie Nijwening in Hoogeveen, namen ze zelf de vierjarige Rivka Vleeschhouwer in huis voordat zij naar Nel Koster ging die haar tot het eind van de oorlog verzorgde en daarna herenigde met haar ouders.

Het echtpaar Van Aalderen overleefde de oorlog beiden en werden op 9 juli 1983 onderscheiden met de Yad Vashem-onderscheiding van de staat Israël.

Vermeldingen

查看全部

Albert van Aalderen的年谱

1892
1892年9月26日
Hoogeveen, Hoogeveen, Drenthe, The Netherlands
????
????