Clara van der Linden

Is your surname van der Linden?

Research the van der Linden family

Clara van der Linden's Geni Profile

Records for Clara van der Linden

503,501 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

 • Build your family tree online
 • Share photos and videos
 • Smart Matching™ technology
 • Free!

Share

Clara van der Linden

Also Known As: "Klara van der linden"
Birthdate:
Death:
Immediate Family:

Daughter of Govert van der Linden and Aagje Gans
Wife of Leendert van der Bijl and Christiaan Boonen
Mother of Dirk Boonen; Helena Boonen and Agatha Boonen
Sister of Jan van der Linden

Managed by: Private User
Last Updated:

About Clara van der Linden

 • 14-02-1771 weduwe
 • 17-11-1772 weduwe

Nadere toegang op inventarisnummer 1140 van toegang 110


Maarten Melser gehuwd met Elisabeth van der Lugt en Hendrik Leijsenaar gehuwd met Bastiaantje van der Lugt en de voornoemde vrouwen geassisteerd met hun mannen geven te kennen dat wijlen hun oom Leendert van der Bijl en diens huisvrouw Klara van der Linden bij hun testament op 03/12/1779 voor dezelfde nts waarbij de langstlevende was benoemd tot erfgenaam en in alles dat de langstlevende overlaat benoemd waren voor 1/3e haar dochter Agatha Boonen gehuwd met Arend van der Werf en de comparanten van der Lugt voor de andere 2/3e delen. Het echtpaar van der Bijl is inmiddels overleden, doch zij behouden zich het recht van beraad voor.

Aktedatum: 25/02/1784 Naam notaris: Hendrik Kruijne Aard van de akte: depositie Toegangsnummer: 110 Notarissen Inventarisnummer: 1140 laatste wijziging 09-10-2010

Hendrik Kruijne heeft zich met 2 getuigen vervoegd aan het sterfhuis van Klara van der Linden weduwe Leendert van der Bijl om aldaa tvv de naaste vrunden en erfgenamen onderzoek te doen naar de gesteldheid van de boedel.

Aktedatum: 

28/02/1784 Naam notaris: Hendrik Kruijne Aard van de akte: depositie Toegangsnummer: 110 Notarissen Inventarisnummer: 1140

Mutueel testament van Leendert van der Bijll en Klara van der Linden echtelieden wonende den Briel gegoed onder de 8000 gld. Na de dood van de langstlevende moet 1/3e gaan naar de voordochter van de testatrice Agatha Boonen gehuwd met Arend van der Werff en bij vooroverlijden haar kinderen bij plaatsvervulling; 1/3e naar zijn nicht Elisabeth van der Lugt gehuwd met Maarten Melser en bij voorovelrijden haar kinderen bij plaatsvervuling en het laatste 1/3e deel aan haar nicht Bastiaantje van der Lugt gehuwd met Hendrik Leijseman en bij vooroverlijden haar kinderen bij plaatstvervuling. Als haar voordochter hiermede geen genoegen neemt vernietigen zij de voorgaande dispositie en verklaart de testateur als hij eerststervende is de testatrice te institueren in de zuivere revenuen en inkomsten vande helft van de nalatenschap en na de dood van de testatrice tot zijn erfgenamen te benoemen voor de ene helft de voorzsz. Elisabeth van der Lugt en voor de wederhelft de voorsz. Bastiaantje van der Lugt en bij vooroverlijden van een van hen haar kinderen bij plaatsvervulling; als testatrice eerststervend eis stelt zij haar dochter en bij vooroverlijden haar kinderen in de blote legitieme portie en naast haar de testateur en van wat er dan nog overschiet benoemt zij tot erfgenamen voor de ene helft de kinderen van haar voordochter en voor de wederhelft haar mans nichten Elisabeth en Bastiaantje van der Lugt en bij vooroverlijden hun kinderen. Langstlevende executeur en voogd over de minderj. erfgenamen en naast deze Jacob Hooghart en Willem van Heusden mr timmerlui binnen den Briel en seclusie van de weeskamer.


Aktenummer: 52


Aktedatum: 03/12/1779


Naam notaris: Hendrik Kruijne


Aard van de akte: testament


Toegangsnummer: 110 Notarissen


Inventarisnummer: 1137


Vindplaats: Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg      
view all

Clara van der Linden's Timeline

1742
1742
Dordrecht, Netherlands
1742
Dordrecht, Netherlands
1743
June 30, 1743
????
????