Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Project Tags

view all 30

Profiles

  • Erik Torsteinsson (c.1440 - c.1519)
    Erik Torsteinsson i Aspa Viktig å lese kilder da dette er for mange en nøkkelperson her: Litt om Sunnive Ivarsdatter: Synnive gifta seg merd Erik Torsteinson. Vi veit ut ifå diplom at dei ved et ...
  • Eirik Botolvson Kane (1430 - d.)
  • Botolv Eriksson (1450 - d.)
    Nevnt 1450, bosatt på Raknes, senere i Ørsta. Erkebiskopens setesvein.. Kona het Inga eller Synneve Askjeldsdatter og var av Follestad-ætt. Kilde: "Ei Hjørundfjordætt", side 487-488. Han var ikke a...
  • Gunnar II Toraldesson Kane, II (c.1310 - c.1425)
    Gunnar II Kane (obs forveksling med bestefaren, derfor I og II) var gift med Gyrid Eriksdotter Galtung. Tore H Vigerust, Gamlebyen Oslo, 7.2.2007 20:44 (21) De navnene Kurt Østbye refererer til, er m...

Aspa-Kane-ættene

Dette prosjektet tar sikte på å få ryddet opp i linjene for Kane- og Aspa-ættene, og kanskje få klargjort noen av relasjonene mellom dem. Det fins svært mye motstridende informasjon om linjer og sammenhenger her, så vi trenger være kritiske.

Eldre og yngre Aspa-ætt

Historikere deler ofte Aspa-ætta i to. Den yngre fins det kilder til i lokalhistoriske bøker, bygdebøker og mange artikler i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift.

Profilinformasjon

Det er viktig at vi prøver bygge ut informasjonen for hver enkelt profil som omfattes av prosjektet, og fører opp lenker til primærkildene for profilene. Vi kan også sitere informasjon fra bygdebøkene der disse har flere detaljer.

Det er flott om det legges til bilder/illustrasjoner for profilene også, som foto eller skisser av gårdene, kart over områdene o.l.

Hovedprofiler for folk født før ca 1600 bør merkes som prosjektprofiler.

Flere av linjene i dette området går langt bakover i tid. Noen av disse er svært usikre og fins ikke dokumentert i primærkilder, men stammer fra forskjellige private kilder. Legg inn dokumentasjon der det fins, og for forbindelser som er svært usikre, bør dette kommenteres på profilsidene.

Vi følger navnekonvensjonene og legger patronymikon i mellomnavnsfeltet og opprinnelig gårdsnavn i etternavnsfeltet. I den grad folk bosatte seg på setegårder, kan det legges et "til Tofte" osv i suffix-feltet der det passer.

Kilder

Hovedkilde er heftet fra Aspaseminaret i regi av Adelsprosjektet

Dette er sekundærkilder, men av forskningskvalitet.

Primærkilder

Ressurser