Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Dutch theater and television personalities

« Back to Projects Dashboard

view all

Profiles

  • Nicolaas Adrianus Pancras (1938 - 2010)
    Pancras studeerde in 1968 af aan de Toneelschool Maastricht.[1] Vanaf 1971 werkte hij, naast in het theater, ook regelmatig op televisie, waarbij hij zich specialiseerde in komedies, kluchten en satire...
  • Pieter Paulusma (1956 - 2022)
  • Jan Hendrik Pelleboer (1924 - 1992)
    Jan Pelleboer : dutch weatherman 1989 his voice * nl.wikipedia * Hij werd geboren als boerenzoon en bleek al snel een passie te hebben voor alles wat met het weer te maken heeft. Na een meteorologische...

Dutch theater & TV-personalities

Voor profielen van Nederlandse personen, bekend van televisie en theater, dus werkzaam alleen voor de schermen, dus op het podium en in de schijnwerpers. Als ze nog leven, geldt de privacyregeling, maar als de nog levende artiest zelf in het openbaar op internet of op de televisie zijn familiegegevens heeft vrijgegeven, zoals in een genealogieprogramma's op televisie of in een conference zoals Freek de Jonge, waardoor er genoeg aanknopingspunten waren om zijn voorouders te kunnen samenstellen, dan geldt dat niet, denk ik.

Het kan hier gaan om: toneelspelers, omroepsters, nieuwslezers, presentators, conferenciers, cabaretiers, toneelschrijvers, filmmakers, producenten, regissers, zangers en musici maar dus niet om mensen, die omwille van hun beroep wat niets met show te maken heeft (sport, kunst, wetenschap) op televisie zijn geweest, zoals Willem van Hanegem of Jan Lammers, die horen dan in de categorie sporters.

A lot of actors are related, see for instance the lineage from Linda van Dijck to Louis Bouwmeester.

Ik ondekte dat veel toneelspelers allemaal familie van elkaar ziin. Zie bijvoorbeeld de lijn die je kunt maken van Linda van Dijck tot Louis Bouwmeester. Maar ook de familie Croiset en de Jonge en Asser zijn ermee verbonden. Maar zo ook is Waldemar Torenstra verbonden met Willem Royaards.

-ABC-

-A-

-B-

-C-

-D-

-E-

  • Herman EMMINK, omroeper, presentator, zanger, 1927-2013
  • Willem ENNES, toetsenist bij de jazzrockband Solution en producer, 1947-2012

-F-

-G-

-H-

-I-

-J-

-K-

-L-

-M-

-N-

-O-

  • Willem OLTMANS, journalist, bekende televisiegast en geinterviewde, 1925-2004

-P-

-Q-

-R-

-S-

-T-

-U- ULSEN, Henk van

-V-

-W-

-XYZ--

--etc---