Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Project Tags

view all

Profiles

 • Ivar Kristoffersen Jørpeland (1560 - 1636)
  Ivar Kristoffersen, Jørpeland , sønn av Kristoffer Ljødesen, Jørpeland og Maren Nn, ble født ca 1560 og døde ca 1636 i en alder av omkring 76 år. Ivar giftet seg med Ukjent. Hans barn var: i. Åsa...
 • Laurits Leivson Bjørheim (1495 - c.1570)
  2192 Skifte i 1596, mange år etter at han døde. Laurits Leivson var trolig født en gang mellom 1490 og 1505. Død ca 1570. Skifte av odel etter Laurits Leivson i 1596. Han var en av de rikeste i Ryf...
 • Gudmund Olavsson Ile (1633 - c.1675)
  Kilde: Bygdebok 'Vats Vidafjord', Stokka 6a,s.595. De bodde på Ile i Vikedal Lensmann. Sjå også "Slektene VELDE og ESPELAND og inngiftede slekter", bl. a. s 212 og utover To av sønene blei lensme...
 • Sebjørn Toresson Talgje (c.1510 - 1578)
  2191 Død etter 1578. Talgje, Stjernarøy. Sæbjørn tok over Talgje etter faren. Han og broren Tore er nemnde i to herredagsdomar frå 1557 og 1578 i høve tvist om arven etter ein nær slektning av se...

Det er mange nordmenn som har aner i de gamle slektene fra Ryfylke - som den gang omfattet store deler av det som i dag er Rogaland fylke.

Dette prosjektet tar sikte på å rydde og kvalitetssikre informasjonen og profilene i de eldste delene av disse linjene. Profiler for folk født før omkring 1600 bør markeres som prosjektprofiler.

 • NB: Noen har endret navn for hundrevis (!) av Rogalandsprofiler til patronym i etternavnsfeltet. Det er altså en stor jobb som venter med å rette opp igjen dette. HUSK: Alltid Patronym i Mellomnavn, Opprinnelig gårdsnavn i Etternavn og ev "Opprinnelig navn"-feltet. Frivillige trengs til å gå over og korrigere.

Profilinformasjon

Det er viktig at vi prøver bygge ut informasjonen for hver enkelt profil som omfattes av prosjektet, og fører opp lenker til primærkildene for profilene. Vi kan også sitere informasjon fra bygdebøkene der disse har flere detaljer.

Profiler som er rimelig sikre fra før 16-1700 vil bli satt som "prosjektprofiler" og Master Profiles - send tips til prosjektadministratorene/kurator om slike.

Navn

Vi anvender navnekonvensjonene vanlig innen slektsgransking og på Geni.

 • Fornavnsfelt: alle fornavn ved dåp
 • Mellomnavnsfelt: patronymikon/farsnavn i fulltekst (Olsdotter, Børresson)
 • Etternavnsfelt: gårdsnavn ved fødsel, eventuelt ekte slektsnavn dersom aktuelt

Vi holder oss til genealogisk standard og bruker ikke mannens gårdsnavn på konene. Kun for folk som lever/levde de siste hundre år og faktisk var kjent på den måten bruker vi normalt "gift navn".

Patronymikon/farsnavn skrives helt ut - det er ingen grunn til forkortelser her på Geni.

Husk: juster innstillinger både generelt og i trevisning til å alltid vise "middle name" slik at patronymikon er synlig. Dette er svært viktig for alt arbeid med norsk slektsgransking.

Kilder

Primærkilder

Sekundærkilder

Ætt og heim for 2011 (lokalhistorisk årbok for Rogaland) artikkel: Kollslekten i Ryfylke og Stavanger av Arne Kvitrud

Ressurser