Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Villages, houses, inhabitants and house owners in Hauho, Finland

« Back to Projects Dashboard

view all

Profiles

 • Erik Johan Viherä (1835 - 1908)
 • Erkki (Erik) Juho Viherä (1859 - 1918)
  Perheen lapset Hauhon lastenkirjassa 1890-1899, s.327:
 • Hilja Katri Kallentytär Helenius (1891 - aft.1909)
  Hilja Katri Helenius muutti Hauholta 3.2.1909 Hämeenlinnaan naimattomana ja lapsettomana
 • Ida Dagmar Kallentytär Helenius (1888 - 1927)
  Ida Dagmar Helenius oli piikana Juntulan Akkijärven rusthollissa (1906-)sekä myös piikana Tuittulan kylän Rauhanlahdessa . Ida Dagmar Helenius muutti Hauholta 15.3.1908 Hämeenlinnaan naimattomana ja ...
 • Kalle Hjalmar Helenius (1886 - 1918)
  Kalle oli kaksi kuukautta vanha, kun hänen äitinsä meni naimisiin Kalle Kustaa Heleniuksen kanssa. Kalle ammuttiin sisällissodan aikana Hollolassa. Kalle kuoli naimattomana ja lapsettomana.

Hauho on entinen Kanta-Hämeen maakunnan kunta, 2009 se liitettiin osaksi Hämeenlinnan kaupunkia.

Hauho on Hämeen vanhimpia seurakuntia, ensimmäinen asiakirjamerkintä Hauhon seurakunnasta on vuodelta 1329, jolloin hauholaiset kieltäytyivät maksamasta määrättyä neljän valkonahan piispanveroa. Hauho on ollut emäseurakunta, johon ovat kappeliseurakuntina kuuluneet Luopioinen (vuodesta 1693) ja Tuulos. Edellinen on erotettu itsenäiseksi seurakunnaksi 1880 ja jälkimmäinen on ilmeisesti 1400-luvulla perustettu pitäjä, joka oli vuosina 1540-1882 Hauhon kappelina. Hauhon vuosien 1722-35 rippikirjaan sekä vuosien 1736-43 rippikirjaan sisältyvät myös Luopioisten kylät. Lähde Hiski Hauho

Hauhon pitäjätason Geni-projekti on aloitettu 16.8.2017. Hauhon asukkaisiin, kyliin pääset tutustumaan jatkossa myös tarpeen mukaan perustettavien kyläprojektien kautta. Talojen isäntäväkien ja sukujen esittelyä varten voi perustaa Talonhaltijaprojekteja. Maakunta-tasolla Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projekti, jonka tukena toimii FB-ryhmä Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Hämeen suvut. Genin paikkakuntaprojektien tukena projektien yhteistyökumppaneille toimii FB -ryhmä Paikkakuntaprojektien aktiivit

Tervetuloa rakentamaan Hauhoa asutuksi Genissä!

Voit aloittaa liittymällä projektiin yhteistyökumppaniksi, kohdasta Toiminnot > Liity yhteistyökumppaniksi. Tämän jälkeen voit hyväksyä myös uusia yhteistyökumppaneita, liittymispyynnöt lähettyvät kaikille yhteistyökumppaneille, kun joku on pyynnön hyväksynyt, se riittää. Voit liittää ylläpitämiäsi Geniprofiileita Hauholta projektiin, kts. mukana olevien profiilien listaus. jatkossa profilit voi liittää myös kylä- ja talokohtaisiin projekteihin, joita perustetaan tarpeen mukaan.

Projektissa kiinnitetään erityistä huomiota tiedon laatuun ja lähdetietojen näkyvyyteen. Toivomuksena on, että projektiin liitettäviin profiileihin liitettäisiin sellaiset lähdetiedot, joista muut käyttäjät pystyvät yksiselitteisesti tunnistamaan profiilihenkilön henkilöllisyyden. Kun lisäät profiilin projektiin, tarkista että syntymäpaikkatiedot oikeassa kohdassa, kts. kuva Paikkatiedon tallennus profiiliin. Tämä helpottaa jatkossa projektiin liitettyjen profiilien tarkastelua ja lajittelua. Muita ohjeita Genin käyttöön liittyen löydät täältä.

Projektissa toimitaan lakia ja hyviä tapoja noudattaen. Muista yksityisyyden suojan kunnioittaminen. Siitä kerrotaan enemmän Suomalaisten käyttäjien portaalin projektisivulla. Tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa viittauskäytännöllä.

Kylä- ja taloprojektit

Liity mukaan myös kylä- ja taloprojekteihin. Uusia kylä- ja taloprojekteja voi perustaa oman mielenkiinnon mukaan.

Kyläprojektit: Mustila

Taloprojektit:

Muut projektit

Suositellaan, että projektin yhteistyökumppanit liittyvät myös Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projektiin ja liittävät profiilit myös sinne.

Käsityöläisten, pappien, sotilaiden ym. ammatinharjoittajien profiilit suositellaan liitettäväksi myös ammattikohtaisiin ym. asiayhteyteen sopiviin projekteihin, esim. Suomalaiset siirtolaiset-Finnish emigrants, Karkotetut suomalaiset Siperiassa autonomian aikana jne.

Jos haluat keskustella projektiin liittyvistä aiheista, voit aloittaa projektikeskustelun. Profiileihin liittyvää keskustelua voi käydä ko. profiilin keskustelussa. Huomioi, että keskustelut ovat julkisia, ne näkyvät myös Genin ulkopuolella.

Lähteitä

Kylät

Aikkola

Ajoranta

Alvettula

Apoo

Eteläinen

Hahkiala

Hakkala

Hankala

Heinäkangas

Hyömäki

Hyvikkälä

Ilmoila

Joki (Jokioinen)

Juntula

Kalaila

Keso

Kirkonkylä

Kokkala

Kokkila

Kukkola

Kyttälä

Lautsia

Lehdesmäki

Lehtelä

Matkantaka

Miehoila

Mustila

Okerla

Pappila

Porras

Porsoo

Rukkoila

Saha

Sappee

Sotjala

Torvoila

Tuittula

Tuulimylly

Uusikylä

Vihavuosi

Villantila

Vitsiälä

Vuolijoki