Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Project Tags

view all

Profiles

 • Jaakko Sutinen (1820 - d.)
  Kuulutettu / Vihitty 14.7.1844 Mies Kylä / Talo Auho No:8 Nimi Bdes Jacob Sutinen Vaimo Kylä / Talo Nimi Bdedr Gretha Olofsdr Parckinen Tässä koko perhe Puolangan A...
 • Valpuri Kustaava Sutinen (1851 - 1851)
  Hiski: Syntynyt / Kastettu 29.6.1851 20.7.1851 Kylä / Talo Puolango 23 Isä Bd. Joh. Kempainen Äiti Gretha Jundunen Lapsi Walb. Gusta.
 • Juho Jaakonpoika Sutinen (1846 - d.)
  Hiski: 1. Avioliitto: Kuulutettu / Vihitty 24.3.1870 Mies Kylä / Talo Auho N:8 Nimi talonisännän poika, nuorimies Juho Jaakko Sutinen Vaimo Kylä / Talo Suolijärvi N...
 • Kreeta Juhontytär Sutinen (1871 - 1882)
  Puolanka > lastenkirja, 1880-1890 > 50: Askanmäki 11 Pyssyvaara MKO1-24
 • Greta Ollintytär Parkkinen (1824 - d.)
  Syntynyt / Kastettu 3.3.1824 20.4.1824 Kylä / Talo Auho 5 Isä Olof Parkinen Äiti Caisa Lapsi Margetha

Geni project for Kainuu area families.

Aina Hossan erämäistä Manamansalon laajoille rannoille on Kainuun kansa raivannut sijansa. Oulujärven erämaan seurakunnan kirjoissa ensimmäiset merkinnät asutuksesta löytyvät 1500-luvun lopulta. Varsinkin alkuaikojen sukunimistöä miehittävät savolaiset suursuvut. Väestön kasvua rajoittivat hallavuodet ja huonot sadot.

Kainuu-projektin kummiprojektina toimii toistaiseksi maailman suurin Geni-projekti Suojärvi-projekti, ennenkuin tarvittavat vastaavat mekanismit saadaan Kainuun-projektille (Suojärvi-keskeinen Raja-Karjalan ja Aunuksen-Karjalan sukupuu 1500-luvulta nykypäiviin kattaa jo n. 1 000 000 nimeä, ja se on Geni-sukupuu- ohjelmassa. Tällä hetkellä tässä puussa on n. 3200 rakentajaa). Linkki Suojärvi-projektiin: Suojärvi-Суоярви. Kainuu-projektin sisarprojekteja ovat Pohjanmaa-projekti, Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Häme -projekti, Savo-projekti, Varsinais-Suomi ja Satakunta -projekti sekä Uusimaa-projekti. Myös Suojärvi-projektin tarkentava projekti, joka keskittyy Karjalankannakselle, kuuluu sisarprojekteihin: Karjalankannas-projekti.

Kainuu-projektista lyhyesti:

 • PERIAATE: Puu koostuu yli 100 v. vanhoista tiedoista (runko) ja uudemmista tiedoista. Elävät ihmiset eivät näy Internetissä ohjelman ulkopuolelle, ellei itse sitä halua - mutta runko näkyy. Puuhun voi lisätä itse "laajennetun lähipiirinsä" ihmisiä. Muista kysyä eläviltä ihmisiltä lupa heidän lisäämisekseen puuhun. Jos sinulla on kokemusta sukututkimuksesta, olet myös tervetullut rungon rakentamiseen.
 • LIITTYMINEN: Genin ulkopuolelta: Jotta sinut voi linkittää runkoon kutsulla, laita viestissä (1) vanhempiesi nimet, (2) isovanhempiesi nimet, -syntymäajat ja -paikat, ja (3) email-osoitteesi. Genin sisältä: sukupuiden yhdistämisen kautta.
 • Lisää valokuvia ja kertomuksia, sekä tietoa mahdollisista virheistä kaivataan! Tavoitteena on mahdollisimman korkealaatuinen puu!
 • YKSITYISYYDENSUOJA: Muistathan yksityisyyden kunnioittamisen. Myös tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa esimerkiksi viittauskäytännöllä. Perehdy Suomen sukututkimusseuran sukututkimuksen käytännesääntöihin. On hyvä huomata suostumuksen kysyminen elossa olevilta henkilöiltä. http://www.suvut.fi/Sukututkimuksen_kaytannesaannot.pdf (2013)

NIMISTANDARDI

Toivomus olisi, että suomen- tai englanninkieliseen profiililehteen kirjataan henkilön nimi suomenkielisessä asussa jos henkilö oli suomenkielinen ja ruotsinkieliseen profiililehteen kirjataan henkilön nimi sellaisena kun se on kastetiedoissa. Muita nimimuotoja, kuten kirkonkirjoissa esiintyviä eri nimimuotoja, voi lisätä "tunnetaan myös" laatikkoon. (naisilla esim sukunimimuodot -tar voi kirjata näin). Erilaisia nimimuotoja ei suositella myöskään yhditettäviksi kenoviivalla Valborg/Valpuri/Wappu/Walborg Kinnunen/Kinnutar/Kinnu - tämä lisää yhdistäjien työtä. Naisten sukunimiksi kirjataan vain syntymänimi, sillä naiset pitivät Kainuussa sukunimensä syntymästä hautaan. Poikkeuksia käytäntöön on kaksi: ne naiset, joiden sukunimi on kirkonkirjoissa muutettu miehen sukunimeksi (tapa alkoi ns. ylemmissä yhteiskuntaluokissa 1800-luvulla) ja 1930 jälkeen kuolleet naiset, joiden sukunimet seurakunnat muuttivat aviomiesten sukunimiksi sukunimilain tullessa voimaan.

KOORDINAATTORIT JA HELPDESK sp. geni-suojarvi@googlegroups.com

Geni Kainuu-projektin ylläpito ja Helpdesk koostuu vapaaehtoisista koordinaattoreista: