Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Project Tags

view all

Profiles

 • Martti Antinpoika Huusko (b. - 1687)
  Tässä a.o:ssa rk:ssa näkyy: Anders A. Hwskoi ja H: Walbor Waloitar, B. Mårten obijt 1687 in 7bri ja syskon: Erich, Samuel ob.1697, Lijsa bift till Pielis, Margeta Sotkamo > rippikirja, 1683-1711 > 19...
 • Vappu Valotar (deceased)
  Tässä a.o:ssa rk:ssa näkyy: Anders A. Hwskoi ja H: Walbor Waloitar, B. Mårten obijt 1687 in 7bri ja syskon: Erich, Samuel ob.1697, Lijsa gift till Pielis, Margeta Sotkamo > rippikirja, 1683-1711 > 19...
 • Antti Antinpoika Huusko (deceased)
  Tässä a.o:ssa rk:ssa näkyy: Anders A. Hwskoi ja H: Walbor Waloitar, B. Mårten obijt 1687 in 7bri ja syskon: Erich, Samuel ob.1697, Lijsa gift till Pielis, Margeta Sotkamo > rippikirja, 1683-1711 > 19...
 • Jacob Larsson Heikkinen (1749 - d.)
  Hiski Paltamo 12.5.1749 26.5.1749 Ristiiärfwi Lars Heickinen Marg. Tolotar Jacob o. Henric

Geni project for Kainuu area families.

Aina Hossan erämäistä Manamansalon laajoille rannoille on Kainuun kansa raivannut sijansa. Oulujärven erämaan seurakunnan kirjoissa ensimmäiset merkinnät asutuksesta löytyvät 1500-luvun lopulta. Varsinkin alkuaikojen sukunimistöä miehittävät savolaiset suursuvut. Väestön kasvua rajoittivat hallavuodet ja huonot sadot.

Kainuu-projekti löytyy Facebookista: Kainuun suvut.

Yleisempään sukututkimuksen Facebook-ryhmään Yhteiset juuret - sukututkimus nykypäivän työkaluin kannattaa myös liittyä

Kainuu-projektin kummiprojektina toimii toistaiseksi maailman suurin Geni-projekti Suojärvi-projekti, ennenkuin tarvittavat vastaavat mekanismit saadaan Kainuun-projektille (Suojärvi-keskeinen Raja-Karjalan ja Aunuksen-Karjalan sukupuu 1500-luvulta nykypäiviin kattaa jo n. 1 000 000 nimeä, ja se on Geni-sukupuu- ohjelmassa. Tällä hetkellä tässä puussa on n. 3200 rakentajaa). Linkki Suojärvi-projektiin: Suojärvi-Суоярви. Kainuu-projektin sisarprojekteja ovat Pohjanmaa-projekti, Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Häme -projekti, Savo-projekti, Varsinais-Suomi ja Satakunta -projekti sekä Uusimaa ja Kymenlaakso -projekti. Myös Suojärvi-projektin tarkentava projekti, joka keskittyy Karjalankannakselle, kuuluu sisarprojekteihin: Karjalankannas-projekti.

Kainuu-projektista lyhyesti:

 • PERIAATE: Puu koostuu yli 100 v. vanhoista tiedoista (runko) ja uudemmista tiedoista. Elävät ihmiset eivät näy Internetissä ohjelman ulkopuolelle, ellei itse sitä halua - mutta runko näkyy. Puuhun voi lisätä itse "laajennetun lähipiirinsä" ihmisiä. Muista kysyä eläviltä ihmisiltä lupa heidän lisäämisekseen puuhun. Jos sinulla on kokemusta sukututkimuksesta, olet myös tervetullut rungon rakentamiseen.
 • LIITTYMINEN: Genin ulkopuolelta: Jotta sinut voi linkittää runkoon kutsulla, laita viestissä (1) vanhempiesi nimet, (2) isovanhempiesi nimet, -syntymäajat ja -paikat, ja (3) email-osoitteesi. Genin sisältä: sukupuiden yhdistämisen kautta.
 • Lisää valokuvia ja kertomuksia, sekä tietoa mahdollisista virheistä kaivataan! Tavoitteena on mahdollisimman korkealaatuinen puu!
 • YKSITYISYYDENSUOJA: Muistathan yksityisyyden kunnioittamisen. Myös tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa esimerkiksi viittauskäytännöllä. Perehdy Suomen sukututkimusseuran sukututkimuksen käytännesääntöihin. On hyvä huomata suostumuksen kysyminen elossa olevilta henkilöiltä. http://www.suvut.fi/Sukututkimuksen_kaytannesaannot.pdf (2013)

NIMISTANDARDI

Toivomus olisi, että suomen- tai englanninkieliseen profiililehteen kirjataan henkilön nimi suomenkielisessä asussa jos henkilö oli suomenkielinen ja ruotsinkieliseen profiililehteen kirjataan henkilön nimi sellaisena kun se on kastetiedoissa. Muita nimimuotoja, kuten kirkonkirjoissa esiintyviä eri nimimuotoja, voi lisätä "tunnetaan myös" laatikkoon. (naisilla esim sukunimimuodot -tar voi kirjata näin). Erilaisia nimimuotoja ei suositella myöskään yhditettäviksi kenoviivalla Valborg/Valpuri/Wappu/Walborg Kinnunen/Kinnutar/Kinnu - tämä lisää yhdistäjien työtä. Naisten sukunimiksi kirjataan vain syntymänimi, sillä naiset pitivät Kainuussa sukunimensä syntymästä hautaan. Poikkeuksia käytäntöön on kaksi: ne naiset, joiden sukunimi on kirkonkirjoissa muutettu miehen sukunimeksi (tapa alkoi ns. ylemmissä yhteiskuntaluokissa 1800-luvulla) ja 1930 jälkeen kuolleet naiset, joiden sukunimet seurakunnat muuttivat aviomiesten sukunimiksi sukunimilain tullessa voimaan.

KOORDINAATTORIT JA HELPDESK sp. geni-suojarvi@googlegroups.com

Geni Kainuu-projektin ylläpito ja Helpdesk koostuu vapaaehtoisista koordinaattoreista: