Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

Karjalankannas (ven. Карельский перешеек, Karelski perešejek, ruots. Karelska näset) sijaitsee Suomenlahden perukoilla ja Laatokan eteläpuolella ja alue yhdistää maantieteellisesti Venäjän Suomeen.

Karjalankannas kuului aiemmin Suomeen ja vasta Moskovan välirauhansopimuksesta (1944) alkaen Venäjään.

Kannaksen alueeseen luetaan tässä projektissa:

Antrea I Heinjoki I Johannes I Jääski I Kanneljärvi I Kaukola I Kirvu I Kivennapa I Koivisto I Kuolemajärvi I Kyyrölä I Käkisalmen kaupunki I Käkisalmen maalaiskunta I Lavansaari I Metsäpirtti I Muolaa I Pyhäjärvi I Rautu I Räisälä I Sakkola I Seiskari I Suursaari I Säkkijärvi I Terijoki I Tytärsaari I Uusikirkko I Vahviala I Valkjärvi I Viipurin kaupunki I Viipurin maalaiskunta I Vuoksela I Vuoksenranta I Äyräpää I

Suomi ja Karjala on pääprojektimme. Karjalankannas-projektin sisarprojekteja ovat Kainuu-projekti, Pohjanmaa-projekti, Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Häme -projekti, Savo-projekti, Varsinais-Suomi ja Satakunta -projekti, Uusimaa ja Kymenlaakso -projekti sekä Lappi, Norrbotten ja Finnmark.

Karjalankannas-projektista lyhyesti:

• PERIAATE: Puu koostuu yli 100 v. vanhoista tiedoista (runko) ja uudemmista tiedoista. Elävät ihmiset eivät näy Internetissä ohjelman ulkopuolelle, ellei itse sitä halua - mutta runko näkyy. Puuhun voi lisätä itse "laajennetun lähipiirinsä" ihmisiä. Muista kysyä eläviltä ihmisiltä lupa heidän lisäämisekseen puuhun. Jos sinulla on kokemusta sukututkimuksesta, olet myös tervetullut rungon rakentamiseen.

• LIITTYMINEN: Genin ulkopuolelta: Jotta sinut voi linkittää runkoon kutsulla, laita viestissä (1) vanhempiesi nimet, (2) isovanhempiesi nimet, -syntymäajat ja -paikat, ja (3) email-osoitteesi. Genin sisältä: sukupuiden yhdistämisen kautta. • Lisää valokuvia ja kertomuksia, sekä tietoa mahdollisista virheistä kaivataan! Tavoitteena on mahdollisimman korkealaatuinen puu!

• YKSITYISYYDENSUOJA: Muistathan yksityisyyden kunnioittamisen. Myös tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa esimerkiksi viittauskäytännöllä. Perehdy Suomen sukututkimusseuran sukututkimuksen käytännesääntöihin. On hyvä huomata suostumuksen kysyminen elossa olevilta henkilöiltä. Luethan http://www.suvut.fi/Sukututkimuksen_kaytannesaannot.pdf (2013)

NIMISTANDARDI

Toivomus olisi, että suomen- tai englanninkieliseen profiililehteen kirjataan henkilön nimi suomenkielisessä asussa jos henkilö oli suomenkielinen ja ruotsinkieliseen profiililehteen kirjataan henkilön nimi sellaisena kun se on kastetiedoissa. Muita nimimuotoja, kuten kirkonkirjoissa esiintyviä eri nimimuotoja, voi lisätä "tunnetaan myös" laatikkoon. (naisilla esim sukunimimuodot -tar voi kirjata näin). Erilaisia nimimuotoja ei suositella myöskään yhditettäviksi kenoviivalla Valborg/Valpuri/Wappu/Walborg Kinnunen/Kinnutar/Kinnu - tämä lisää yhdistäjien työtä. Naisten sukunimiksi kirjataan vain syntymänimi, sillä naiset pitivät sukunimensä syntymästä hautaan. Poikkeuksia käytäntöön on kaksi: ne naiset, joiden sukunimi on kirkonkirjoissa muutettu miehen sukunimeksi (tapa alkoi ns. ylemmissä yhteiskuntaluokissa 1800-luvulla) ja 1930 jälkeen kuolleet naiset, joiden sukunimet seurakunnat muuttivat aviomiesten sukunimiksi sukunimilain tullessa voimaan.

KOORDINAATTORIT JA HELPDESK sp. geni-suojarvi@googlegroups.com

Geni Karjalankannas-projektin ylläpito ja Helpdesk koostuu vapaaehtoisista koordinaattoreista: TBD

Allaolevaa seurakuntaluetteloa toivotaan täydennettävän muutamilla asukkailla, jotka auttavat löytämään seurakunnassa asuneita sukuja.

SEURAKUNNAT

ANTREA

HEINJOKI

JOHANNES

JÄÄSKI

KANNELJÄRVI

KAUKOLA

KIRVU

KIVENNAPA

KOIVISTO

KUOLEMANJÄRVI

KÄKISALMI

LAVANSAARI

METSÄPIRTTI

MUOLAA

PYHÄJÄRVI Vl

RAUTU

RÄISÄLÄ

SAKKOLA

SEISKARI

SUURSAARI

SÄKKIJÄRVI

TERIJOKI

TYTÄRSAARI

UUSIKIRKKO Vl

VAHVIALA

VALKJÄRVI

VIIPURI Viipurin KAUPUNKI

VIIPURI Viipurin MAALAISKUNTA

VUOKSELA

VUOKSENRANTA

YLÄMAA

ÄYRÄPÄÄ