Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Kylä Hyttilä, Säkkijärvi, Ylämaa -kyläprojekti

« Back to Projects Dashboard

view all 258

Profiles

Liittettiin vuonna 1929 perustettuun Ylämaan kuntaan joka liittyi kuntaliitoksen kautta Lappeenrantaan vuoden 2010 alusta alkaen

Paikkakunta projekti Säkkijärvi

Viidenneksi pienin Säkkijärven kylä oli nykyään Lappeenrantaan kuuluva Hyttilä. Kylän ympärillä ovat vanhan Säkkijärven ja entisen Ylämaan kunnan Lahnajärvi lännessä, Säämälä pohjoisessa, Villala idässä ja Timperilä etelässä.

Pienestä koostaan huolimatta kylässä on suhteellisen paljon pieniä järviä ja lampia: Hyttilänjärvi, Salmisenjärvi eli Salminen, Pitkälampi eli Mustajärvi, Sarkolampi, Nisalampi, Syväjärvi (Syvyys 9,8 m) sekä pienet Paskolampi ja Voilampi. Ne laskevat pääasiassa Lähtevänojaa ja Myllyojaa pitkin Lahnajärveen ja siitä edelleen Vilajokena mereen.

Hyttilässä asui vuonna 1915 84 henkeä (0,7% Säkkijärveläisistä), joista miehiä oli 39 ja naisia 45 (miesten osuus 46,4%). Hyttilässä on 2 numeroitua tilaa, ja vuonna 1915 yhteensä 18 tilanosallista (perhettä tai savua). Eniten asukkaita oli Ylä-Hytillä (nro 2), 45 henkeä. Ala-Hytillä (nro 1) asui 39 henkeä. Nykyään kiinteistötunnukset alkavat numeroilla 405-568-.

"Hyttilän asutuksen synty: v.1654 aution ottajat Markku Jönsinp. ja Tuomas Hendrikinp.näyttävät asuttajilta joista jatkuisi nykyaikaan. v.1680 kaksi muuta tilaa aivan autiona, v.1722 mainitaan jo kaksikin osakasta ja lanko.Vävyjä ja sotilaita mainitaan, ei ainakaan ole paikallaan junnaavaa isolaatiossa elävää pientä kylää." [T. Hyppänen]


Hyttilän tilat

1 Hytti, Ala-Hytti
2 Hytti, Ylä-Hytti

Perustettu 2018
Projekteihin liittyminen: kullakin projektisivulla klikkaa Toiminnot > Liity projektiin.

(entinen) Säkkijärven kunnan ja Ylämaan kunnan kylän Hyttilä kyläprojekti.

Projektin tarkoituksena on kerätä yhteen projektialueella syntyneiden, kuolleiden tai asuneiden henkilöiden Geni-profiileja ja rakentaa yhteistä sukupuuta.

Rekisteröidy kyläprojektin lisäksi seuraaviin kokonaisuuksiin:

Suomi ja Karjala