Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Kylä Kallola, Säkkijärvi, Ylämaa -kyläprojekti

« Back to Projects Dashboard

view all 518

Profiles

Paikkakunta projekti Säkkijärvi

Neljänneksi pienin Säkkijärven kylä vuonna 1915 oli Kallola. Etelässä naapurikylänä samoilla mailla on Paakkala, idässä Lavola ja etelässä Yläoutila. Kylät sijaitsevat Kirkonkylän pohjoispuolella, pohjoisessa olevalle Lahnajärvelle kulkevan tien varrella. Länsipuolella on Ylijärven kylän maita.

Kallolanjoki saa alkunsa Lahnajärven eteläpuolella olevasta Toivarilammesta josta joki jatkaa ensin Toivarilammenojana Kuuluanlampeen ja sieltä Kuuluanlammenojana Kattilanjärveen josta edelleen Kallolanjokena Venäjälle Hämäläisenjärveen ja Vilajokena mereen. Kallolan alueella on myös Tuherrusjärvi (syvyys 10,0 m), Kattilajärvi (Syvyys 1,1 m), Rautapata (syvyys 6,0 m) sekä Luotosenjärvi (Syvyys 4,1 m). Lisäksi kylässä on osittain Lavolan Valkjärvi (Syvyys 15,5 m) ja Paakkalan Luotosenjärvi (Syvyys 4,1 m).

Kallolan, Lavolan ja Paakkalan suvut ja maat ovat sekoittuneet toisiinsa.

Suomen puolelle kylästä jäivät talot Ylä-Päärni ja Pärtty, nykyiset kiinteistönumerot alkavat 405-571- kuuluen osana Lappeenrantaa.

Kallolassa asui vuonna 1915 84 henkeä (0,7% Säkkijärveläisistä), joista miehiä oli 40 ja naisia 44 (miesten osuus 47,6%). Kallolassa on 3 numeroitua tilaa, ja vuonna 1915 yhteensä 17 tilanosallista (perhettä tai savua). Eniten asukkaita oli Kallosella (nro 3), 40 henkeä. Päärnillä (nro 1) asui 23 henkeä ja Pärtyllä (nro 2) asui 21 henkeä.

Kallolan tilat

1 Päärni (Kallola)
2 Pärtty
3 Kallonen

Perustettu 2018 Kesken..
Projekteihin liittyminen: kullakin projektisivulla klikkaa Toiminnot > Liity projektiin.

Säkkijärven kunnan kylän Kallola kyläprojekti.

Projektin tarkoituksena on kerätä yhteen projektialueella syntyneiden, kuolleiden tai asuneiden henkilöiden Geni-profiileja ja rakentaa yhteistä sukupuuta.

Rekisteröidy kyläprojektin lisäksi suurempiin kokonaisuuksiin Miehikkälä , Virolahti , Uusimaa ja Kymenlaakso , Suomi ja Karjala