Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Kylä Lutikkavaara, Ilomantsi - aliprojekti Asutusluettelo

« Back to Projects Dashboard

Project Tags

Kylä Lutikkavaara, Ilomantsi -projektin pääsivulle

Ilomantsin Lutikkavaaran kylän asukkaita

Tälle sivulle kerätään Lutikkavaaran kylän asukasluetteloita eri lähteistä. Ideana on, että sivulle tulevat nimet ovat kuten alkuperäislähteessä, ja kustakin nimestä on linkki sukupuuhun.

Aiempia ja myöhempiä ajanjaksoja tulossa pikkuhiljaa. Niitä saa myös lisätä (esim. ottamalla "urakaksi" jonkin tietyn lähdedokumentin).

Lutikkavaaran asuinpaikkoja

Lutikkavaara 1, Kettula tilalla asui 1880 - luvulla Pesosia, Lutikkavaara 2, Pesola Erosia, Lutikkavaara 3, Suuri Tikkala Lyhykäisiä, Lutikkavaara 4, Pieni Tikkala Tikkoja, Lutikkavaara 5, Sivola (Leppävaarassa) Kiiskit, Lutikkavaara 6, Kainula Sivosia, Lutikkavaara 7, Mattila Pesosia, Lutikkavaara 8, Tahvanala Nissisiä, Sivosia ja Gustaa Adolf Nilsen ja Lutikkavaara 9, Viininiemi 2 Riikosia. Lutikkavaarassa eri tiloilla oli myös renkejä ja renkien listasta löytyy 1800-luvun lopulla kymmenkunta Kettusta (Matti, Johan, Henrik, Jagob, ym.). Lutikkavaaran tilat olivat siirtyneet vuosien 1840 - 1856 välisenä aikana Arppen perintötiloiksi ja asukkaat olivat siten Arppen lampuoteina ja torppareina. Ensimmäisenä Arppelle siirtyi Lutikkavaara 1, Kettula tila v. 1840, kun Henrik Kettunen möi tilan Arppelle. Seuraavana kaupat tehtiin Riikosten tilasta Nro 9 ja Tahvanaisten tilasta Nro 8 vuonna 1850. Lutikkavaara oli kokonaan Arppen omistuksessa 1856 vuoteen mennessä.

Lähde: Ilomantsin historia, Björn. teksti: Ensio Kettunen.