Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Makedonski portal / Geni Macedonia

« Back to Projects Dashboard

Project Tags

view all

Profiles

 • Ljupka Kalođera (1946 - 2016)
 • Alcetas I, king of Macedonia (-576 - -540)
  Birth: 576 B.C. Death: 540 B.C. General Notes King of Macedonia Alcetas I Argaead was the son of King of Macedonia Aeropus I Argaead.3,4 King of Macedonia, the Balkan Peninsula, 0576-0547 B.C.. ...
 • Konstadini Arianiti Comneno, principe di Macedonia (1456 - 1530)
  Konstadini Arianiti Comneno, Prince of Macedonia, Duke of Achaia * Durazzo 1456 + Montefiore 08.05.1530 Parents Father: Gjergj Arianiti Comneno * 1400 Mother: Pietrina Franco Mariages ...
 • Aeropos I, king of Macedonia (c.-600 - c.-568)
  Death: 568 B.C. General Notes King of Macedonia Aeropus I Argaead was the son of King of Macedonia Philip I Argaead and Nikonoe (?) .3,4,2 King of Macedonia, the Balkan Peninsula, 0602-0576 B.C.. ...
 • Alexander 'the Great', king of Macedonia (-356 - -323)
  Alexander III of Macedon , popularly known as Alexander the Great (Greek: Ἀλέξανδρος ὁ Μέγας or Μέγας Ἀλέξανδρος, Mégas Aléxandros; 356–323 BC), was an Ancient Greeki[›] king (basileus) of Macedon who ...

Kuratori za Geni - nominacije pogledajte --> Nominate

Ја icn_heart.gif Македонија

I icn_heart.gif Macedonia

✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄

Оставете ги Вашите прашања или коментари на Форумот кој е приклучен кон овој проект или директно контактирајте со нас. За полесно да се снајдете овој проект е направен како портал - во него ќе бидат вклучени линкови кон сите останати проекти поврзани со македонското стебло. Прашања <--> Одговори

s3.amazonaws.com/photos.geni.com/p13/db/96/dd/25/5344483bdc93afb4/ran99maf_t2.jpg
For instructions on how to use Geni, refer to the Geni Help Portal

✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄

Работиме на проектот - ни треба Вашата помош Work in progress - we need your help

●▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬♥▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬●

 • start_page/3steps-collaborate.png

* Куратори - Curators

Кураторите се волонтери кои се избрани врз основа на активноста и квалитетот на нивните семејни стебла. Кураторите треба да им помогнат на корисниците во користењето на Гени. За Македонското подрачје сеуште немаме Куратор, па ако мислите дека има некој кого можете да го предложите, оставете порака или пратете меил

 • start_page/3steps-matches.png

Некои прашања за потенцијаните Куратори:

 1. Колку време можете и сакате да посветите ?
 2. Колку документи, профили и фотографии додадовте?
 3. На кој начим мислите да им помогнете на корисниците?
 4. Да ли зборувате уште некој јазик?
 5. Колку соработници имате (collaborators)??
 6. Дали сте активни во градењето на некој проект?
 7. Колку долго го користите Гениi?
 8. Дали учествувате во дискусии?
 9. Дали можете да предложите двајца корисници кои според Вас би биле добри Куратори?
 • start_page/3steps-people.png

Целта на овој портал е да:

 1. им помогне на корисниците од Македонија околу користењето на програмот
 2. даде линкови и да биде главна врска помеѓу останатите сродни проекти
 3. пружи можност за ДИСКУСИЈА каде може да се постават прашања

Сите се повикани да учествуваат, Ве молиме ПРИЛКУЧЕТЕ СЕ .. Кликнете на EDIT во горниот десен агол. Wikiformatting не е тешко да се совлада, а ако нешто не е во ред некој друг може да го корегира форматизираното.

●▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬♥▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬●

Места / Places

Овој проект ќе проба да ги организира стеблата на фамилиите и местата во * / Македонија . Во повеќето места постојат фамилии кои се тука од дамнина. Постојат два можни начини за почеток, првиот е да се избере најстариот познат член чии родители засега не се познати, а вториот начин е да се избере позната личност од одредена фамилија.

Проектот потоа се дели на подпроекти (според региони)..

This project aims to organise genealogical data for places and families of Macedonia. Most of these places have families that have lived there for a long time, so we should choose one person from each of the local families representing that line in the project. This could be a first Profile with no ancestors. Other option is to include the most prominent member from a particular family.

Project is subdivided further into subprojects (based on the region)

Занимливости / Interesting things

Важни личности / Important people

Македонци во светот

Спорт / Sport

Семејства-Фамилии / Families

За пример се дадени хрватски семејства, но наскоро ќе ги замениме со македонски!