Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Museum SLAGER ‧ NL ‧ 's-Hertogenbosch

« Back to Projects Dashboard

Project Tags

Museum SLAGER - NL - 's-Hertogenbosch

drie generaties Bossche kunst-schilders

info & contact

  • Achter de statige gevels van Museum Slager aan de ...-straat te 's-Hertogenbosch hangt 'n uitgebreide collectie schilderijen, tekeningen en voorwerpen tussen1861-1994 gemaakt door acht schilders uit de Bossche kunstenaars-familie SLAGER.

Uit de collectie wordt de steeds wisselende, vaste tentoonstelling samengesteld. Naast de expositie van werken uit de eigen collectie, biedt Musem Slager ook wisseltentoonstellingen aan van andere kunstenaars.

Vertegenwoordigers van deze familie speelden 'n grote rol in de ontwikkeling van de Brabantse schilderkunst, in het bijzonder tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw. Het is te danken aan Hein BERGÉ & Suze Bergé-SLAGER dat een groot deel van hun werk permanent aanwezig is in 'Museum Slager'. De Stichting P.M. Slager beheert de omvangrijke collectie en zet zich sedert 1968 in voor het verzamelen van schilderijen, aquarellen, pastels en tekeningen.

P.M> Slager was grondlegger van dit schildersgeslacht en z'n kinderen Piet, Frans, Jeannette en Corry traden in zijn voetsporen. Zij kozen niet allemaal voor het portret als belangrijkste onderwerp. Twee van hen huwden een kunstenares : Piet met Suze VELSEN, Frans met Marie van GILSE. Tom SLAGER vertegenwoordigt de derde generatie van het schildersgeslacht.

  • Petrus Marinus SLAGER - - Grondlegger van dit schildersgeslacht*