Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Top Surnames

view all

Profiles

  • Maria Juhontytär Kaakkomäki (1771 - d.)
    Kaakkomäen (Kaakkolammen) torpan ensimmäinen emäntä. Sittemmin itsellisenä Simsiössä. Simsiön talon tytär.Keuruu kastetut 21.8.1771 25.8.1771 Simsiö B. Johan Olofsson Maria Lähde: HiskiPihlajavesi ripp...
  • Matti Tuomaanpoika Kaakkomäki (bef.1770 - d.)
    Torppari Kaakkomäen (Kaakkolammen) torpassa Pihlajaveden Simsiössä. Kaakkolammen ensimmäinen torppari. Myöhemmin itsellisenä Simsiössä.Keuruu kastetut: 25.8.1770 2.9.1770 Rajala U.b. Thomas Matts ...

Pihlajaveden kyläpuun pääsivulle - klikkaa tästä!

Kaakkolampi perustettiin Kaakkomäki-nimisenä Simsiön torpaksi Simsiön talon tyttärelle ja hänen puolisolleen noin vuonna 1800. Torppa oli asuttuna noin 60 vuoden ajan.

Kun Simsiöstä erotettiin Vähämäen uudistila noin vuonna 1840, torpat Kaakkolampi ja Pellonpää siirtyivät Simsiöstä Vähämäkeen. Kaakkolammessa asuttiin kirjojen mukaan noin vuoteen 1860 saakka. Viimeinen torppari oli yy (miten hänelle kävi?). Sen jälkeen torppa on merkitty ensin tyhjäksi, minkä jälkeen se on poistettu kirjoista kokonaan. Torpasta on käytetty Kaakkomäen ja Kaakkolammen lisäksi joissakin yhteyksissä nimimuotoa Kaakkolammi.

Projektikuvaus on vielä keskeneräinen.

Torppariluettelo

Torppariluettelo sisältää Simsiön ja sittemmin Vähämäen Kaakkolammen torpparit puolisoineen. Luettelo on keskeneräinen.

Jos haluat täydentää tällä projektisivulle esitettyjä tietoja, liity projektiin. Jos haluat keskustella aiheesta, aloita projektikeskustelu.

Lähteet