Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

Valitse suomenkielinen teksti.

Welcome to the Pohjanmaa - Ostrobothnia Geni project!


Ostrobothnia (Swedish: Österbotten; Finnish: Pohjanmaa) is a region of Finland. It is located in Western Finland.

How to join us:


If you are already in Geni: select Actions> Join the project.


If you are not in Geni: (1) Sign up for Geni's free version at Geni.com. (2) Add your grandparents ( also when and where they were born). (3) Report your registration and whether you want to join the Geni tree and this project with the Geni helpdesk email: geni-suojarvi@googlegroups.com. Put the message as "Ostrobothnia Project". More detailed instructions and invitations will be sent to you.

Remember to respect privacy. Also respect copyrights, for example, by appropriately referring to your source.

Also visit the project discussion forum on Facebook https://www.facebook.com/groups/pohjanmaansuvut/

Project Support, Coordinators and Helpdesk


Send a message to Geni-suojarvi@googlegroups.com. Enter the e-mail headline "Ostrobothnia project".
The maintenance and helpdesk of the Geni Pohjanmaa project consists of voluntary coordinators.
[How to use Geni https://www.geni.com/projects/Geni-Help-Portal/17503

List of parishes in Pohjanmaa - Ostrobotnia projekt

Southern Ostrobothnia

Alahärmä I Alajärvi I Alavus - Alavo I Evijärvi I Ilmajoki - Ilmola I Isojoki - Storå I Jalasjärvi I Jurva I Karijoki - Bötom I Kauhajoki I Kauhava I Kortesjärvi I Kuortane I Kurikka I Lappajärvi I Lapua-Lappo I Lehtimäki I Nurmo I Peräseinäjoki I Seinäjoki I Soini I Teuva - Östermark I Töysä I Vimpeli - Vindala I Ylihärmä I Ylistaro I Ähtäri - Etseri I

Ostrobothnia

Alaveteli - Nedervetil I Bergö I Isokyrö - Storkyro I Jepua - Jeppo I Kaskinen - Kaskö I Koivulahti - Kvevlax I Korsnäs I Kristiinankaupunki - Kristinestad I Kruunupyy - Kronoby I Laihia - Laihela I Lapväärtti - Lappfjärd I Luoto - Larsmo I Maalahti - Malax I Maksamaa - Maxmo I Munsala, Mustasaari-Korsholm I Närpiö-Närpes ja Ylimarkku - Övermark I Oravainen - Oravais I Pedersöre I Petolahti - Petalax I Pietarsaari - Jakobstad I Pirttikylä - Pörtom I Purmo I Raippaluoto - Replot I Siipyy - Sideby I Sulva - Solf I Teerijärvi -Terjärv I Uusikaarlepyy - Nykarleby I Vaasa - Vasa I Vähäkyrö - Lillkyro I Vöyri - Vörå I Ähtävä - Esse I

Central Ostrobothnia

Halsua - Halso I Himanka - Himango I Kaarlela - Karleby | Kannus I Kaustinen - Kaustby I Kokkola - Gamlakarleby I Kälviä - Kelviå I Lestijärvi I Lohtaja - Lochteå I Perho I Toholampi I Ullava I Veteli - Vetil I


Northern Ostrobothnia

Alavieska I Haapajärvi I Haapavesi I Hailuoto - Karlö I Haukipudas I Ii I Kalajoki I Kempele I Kestilä I Kiiminki - Kiminge I Kuivaniemi I Kuusamo I Kärsämäki I Liminka - Limingo I Lumijoki I Merijärvi I Muhos I Nivala I Oulainen I Oulu - Uleåborg I Oulujoki I Oulunsalo I Paavola I Pattijoki I Piippola I Pudasjärvi I Pulkkila I Pyhäjoki I Pyhäjärvi I Pyhäntä I Raahe - Brahestad I Rantsila I Ranua (also in the project Lappi, Norrbotten & Finnmark) I Rautio I Reisjärvi I Revonlahti - Revolax I Saloinen I Sievi I Siikajoki I Siikalatva I Taivalkoski I Temmes I Tyrnävä I Utajärvi I Vaala I Vihanti I Yli-Ii I Ylikiiminki - Överkiminge I Ylivieska I

Västerbotten

Bjurholm I Nörsjö I Robertsfors I Skellefteå I Umeå-Uumaja I Vindeln I Vännäs I


Pohjanmaan projektiin kuuluvat Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa. Lisäksi projektiin kuuluu kuntia Ruotsin Västerbottenin maakunnasta. Mukana olevista kunnista/seurakunnista on lista alempana.

Näin pääset mukaan

Jos olet jo Geni-puussa: Liity Genissä projektimme yhteistyökumppaniksi seuraavasti: Tällä sivulla valitse Toiminnot > Liity projektiin. Odota hetki, että liittymispyyntösi hyväksytään.

Profiilin lisääminen projektiin: menemällä profiilin etusivulle, sieltä "Toiminnot" "Invite to Project" tai "Lisää projektiin"
Lisää myös profiilit alueemme Pohjanmaan projektiin Pohjanmaa sekä pääprojektiimme Suomi ja Karjala Suomi ja Karjala . Voitte lisäillä alueemme projekteihin kaikki suvun jäsenet, jotka jollakin tavalla ovat vaikuttaneet paikkakunnan elämään, syntymä, kuolema tai muu vaikuttaminen. Muistahan myös laittaa profiileihin lähdetietoja. Mitä kattavampi kokonaisuus suvun profiileista saadaan sen paremmin löydämme tuplaprofiilit ja pystymme niitä yhdistämään.

Jos et vielä ole Geni-puussa: (1) Rekisteröidy Genin ilmaisversion käyttäjäksi osoitteessa Geni.com Geni. (2) Lisää Geniin isovanhempiesi tietoja syntymäaikoineen ja -paikkoineen niin että ollaan reilusti yli 100 vuotta vanhassa ajassa ja vanhimmat lisätyt henkilöt ovat jo edesmenneitä. (3) Ilmoita rekisteröitymisestäsi ja siitä että haluat liittyä Geni-puuhun ja tähän projektiin Geni-helpdeskin sähköpostiosoitteesen: geni-suojarvi@googlegroups.com. Laita viestin otsikoksi "Pohjanmaa-projekti". Sieltä lähetetään tarkemmat ohjeet ja kutsut.
4. Voit myös vaihtoehtoisesti Ilmoittaa rekistöröitymisestä sivustollamme *Pohjanmaan-projektin keskusteluryhmä, tuki ja neuvonta Facebookista: Pohjanmaan suvut ja autamme eteenpäin sukupuun rakentamisessa sekä muissa esiintulevissa asioissa.

Muista yksityisyys ja tekijänoikeudet

Puu koostuu yli 100 vuotta vanhoista (runko) mutta tietyin varauksin myös uudemmista tiedoista. Elävät ihmiset eivät näy internetissä ohjelman ulkopuolelle, elleivät itse halua - mutta runko näkyy. Voi lisätä puuhun itse "laajennetun lähipiirisi" ihmisiä, kunhan olet saanut siihen heiltä luvan. Muistathan kunnioittaa yksityisyyttä. Kunnioita myös tekijänoikeuksia esimerkiksi viittaamalla asianmukaisesti lähteeseesi. Perehdy Suomen sukututkimusseuran sukututkimuksen käytännesääntöihin.

Tavoitteena mahdollisimman laadukas sukupuu

Projektissamme haluamme kiinnittää erityistä huomiota tiedon laatuun ja lähdetietojen näkyvyyteen. Mahdolliset virheet on suositeltavaa korjata, ja otamme mielellämme vastaan tietoja niistä. Toivottavaa on, että projektiin liitettäviin profiileihin laitettaisiin sellaiset lähdetiedot, joiden avulla muut käyttäjät pystyvät yksiselitteisesti tunnistamaan, kenestä on kyse (linkki syntymämerkintään, lastenkirjaan, rippikirjoihin tms). Suosittelemme että käytät alkuperäislähteitä (syntymämerkintä, kuolinmerkintä jne.). Viimeistään ristiriitatapauksessa tiedot on tarkistettava alkuperäisistä lähteistä.

Aluksi aivan jokaisessa profiilissa ei tarvitse lähdetietoa olla, riittää esimerkiksi että kaikkien perheenjäsenten henkilötiedot on linkitetty perheen isän profiiliin. Pyrimme kuitenkin siihen, että lopulta jokaisessa profiilissa on lähdelinkki tai -linkkejä. Tavoitteenamme on mahdollisimman korkealaatuinen puu. Valokuvat ja kertomukset ovat oiva lisä.

Nimikäytäntö

Toivomus olisi, että englanninkieliseen (oletus) profiililehteen kirjataan henkilön nimi suomenkielisessä ja normalisoidussa asussa, jos henkilö oli suomenkielinen, ja ruotsinkieliseen profiililehteen kirjataan henkilön nimi sellaisena kun se on kastetiedoissa. Älä kuitenkaan käytä lyhenteitä (esim. Jörans:dr) tai sekoita käytettävään nimeen eri kieliä (esim. Jöranintytär). Muita nimimuotoja, kuten kirkonkirjoissa esiintyviä eri nimimuotoja, voi lisätä "tunnetaan myös nimellä" laatikkoon. Kastenimeä mahdollisesti normaalimman nimimuodon lisääminen helpottaa yhdistämisiä Genissä. Erilaisia nimimuotoja ei suositella myöskään yhdistettäviksi kenoviivalla Valborg/Valpuri/Wappu/Walborg Kinnunen/Kinnutar/Kinnu - tämä lisää yhdistäjien työtä. Kauttaviiva aiheuttaa ongelmia vietäessä sukupuuta GEDCOM-muodossa muihin sukupuuohjelmiin.

Länsisuomalaisen perinteen mukaan alueella käytettiin yleisimmin patronyymejä, lisäksi talon nimeä käytettiin usein lisänimenä. Lisänimen ja sukunimen ero on siinä, että lisänimi vaihtui (sekä miehillä että naisilla) asuinpaikan mukaan eikä se periytynyt sukunimen tavoin. Lisänimen voi kuitenkin merkitä Genissä sukunimikenttään. Useat peräkkäiset lisänimet kirjoitetaan peräkkäin pilkulla erotettuna. Erottimia voi käyttää, mutta nimiä ei pidä yhdistää keno- tai tavuviivalla eikä kirjoittaa muutenkaan yhteen. Samoin sotilasnimen voi merkitä sukunimikenttään. Suomen ensimmäinen sukunimilaki tuli voimaan 1920, minkä myötä sukunimi tuli pakolliseksi kaikille.


Jos käytössä oli vanhoilla ajoillakin sukunimi (itäsuomalaisen perinteen mukaan nimetyt, käsityöläiset ym.), naisen sukunimeksi kirjataan vain syntymänimi, sillä naiset pitivät sukunimensä syntymästä hautaan. Poikkeuksia käytäntöön on kaksi: ne naiset, joiden sukunimi on kirkonkirjoissa muutettu miehen sukunimeksi (tapa alkoi ns. ylemmissä yhteiskuntaluokissa 1800-luvulla) ja 1930 jälkeen kuolleet naiset, joiden sukunimet seurakunnat muuttivat aviomiesten sukunimiksi sukunimilain tullessa voimaan.

sticker_new_right.gif icn_collaborator_both_14.gif Tämän alueellisen paikkakuntaryhmän jäsenten keskustelualue Facebookissa Pohjanmaan suvut - klikkaa tästä!

sticker_new_right.gif icn_collaborator_both_14.gif Tämän alueellisen paikkakuntaryhmän jäsenten keskustelualue Facebookissa Yhteiset sukujuuret - sukututkimus nykypäivän työkaluin - klikkaa tästä!

Paikkakuntaprojektit

sticker_new_right.gif Suomi ja Karjala -alueen paikkakuntaprojektien zoomattava tilannekartta (klikkaa tästä) sticker_new_left.gif

Suomi ja Karjala -alueen paikkakuntaprojekteihin siirtyminen ja niihin liittyminen tilannekartan kautta:

  • Siirry tilannekarttaan ja kartalla klikkaa sen paikkakunnan ympyrää, johon haluat liittyä. Näkyviin tulee linkki, jota klikkaamalla pääset paikkakuntaprojektin projektisivulle.
  • Jos et ole jo kirjautuneena Geniin, kirjaudu sinne, tai rekisteröidy ilmaiskäyttäjäksi sivulla www.geni.com, jos et vielä rekisteröitynyt.
  • Projektisivulla valitse Toiminnot > Liity projektiin. Odota hetki, että liittymispyyntösi hyväksytään.

sticker_new_right.gif Yhteinen paikkakuntakohtainen tarkistusraportti profiililistauksineen "Suomi ja Karjala -projektien profiilien havaintoja" (klikkaa tästä) sticker_new_left.gif

Kaikki suomalaiset paikkakuntaprojektit löytyvät koosteesta, tarkistusraportin profiililistauksineen "Suomi ja Karjala -projektien profiilien havaintoja" . Sieltä voit etsiä haluamasi paikkakunnat ja osallistua paikkakuntakohtaisen tarkistusraportissa olevien tietojen korjauksiin.
Tietoa havaintojen perusteista löytyy myös tiedostosta "Tietoa profiilien tarkistuksista" https://www.ysj.fi/poikkeamat/info.html

Pohjanmaa-projektin kunnat/seurakunnat

Jokaisella paikkakunnalla on oma projektinsa. Tule tekemään yhteistyötä niissä, joiden sukujen tutkimisesta olet kiinnostunut.

Etelä-Pohjanmaa

Alahärmä I Alajärvi I Alavus - Alavo I Evijärvi I Ilmajoki - Ilmola I Isojoki - Storå I Jalasjärvi I Jurva I Karijoki - Bötom I Kauhajoki I Kauhava I Kortesjärvi I Kuortane I Kurikka I Lappajärvi I Lapua-Lappo I Lehtimäki I Nurmo I Peräseinäjoki I Seinäjoki I Soini I Teuva - Östermark I Töysä I Vimpeli - Vindala I Ylihärmä I Ylistaro I Ähtäri - Etseri I

Pohjanmaa

Alaveteli - Nedervetil I Bergö I Isokyrö - Storkyro I Jepua - Jeppo I Kaskinen - Kaskö I Koivulahti - Kvevlax I Korsnäs I Kristiinankaupunki - Kristinestad I Kruunupyy - Kronoby I Laihia - Laihela I Lapväärtti - Lappfjärd I Luoto - Larsmo I Maalahti - Malax I Maksamaa - Maxmo I Munsala, Mustasaari-Korsholm I Närpiö-Närpes ja Ylimarkku - Övermark I Oravainen - Oravais I Pedersöre I Petolahti - Petalax I Pietarsaari - Jakobstad I Pirttikylä - Pörtom I Purmo I Raippaluoto - Replot I Siipyy - Sideby I Sulva - Solf I Teerijärvi -Terjärv I Uusikaarlepyy - Nykarleby I Vaasa - Vasa I Vähäkyrö - Lillkyro I Vöyri - Vörå I Ähtävä - Esse I

Keski-Pohjanmaa

Halsua - Halso I Himanka - Himango I Kaarlela - Karleby | Kannus I Kaustinen - Kaustby I Kokkola - Gamlakarleby I Kälviä - Kelviå I Lestijärvi I Lohtaja - Lochteå I Perho I Toholampi I Ullava I Veteli - Vetil I


Pohjois-Pohjanmaa

Alavieska I Haapajärvi I Haapavesi I Hailuoto - Karlö I Haukipudas I Ii I Kalajoki I Kempele I Kestilä I Kiiminki - Kiminge I Kuivaniemi I Kuusamo I Kärsämäki I Liminka - Limingo I Lumijoki I Merijärvi I Muhos I Nivala I Oulainen I Oulu - Uleåborg I Oulujoki I Oulunsalo I Paavola I Pattijoki I Piippola I Pudasjärvi I Pulkkila I Pyhäjoki I Pyhäjärvi I Pyhäntä I Raahe - Brahestad I Rantsila I Ranua (on myös projektissa Lappi, Norrbotten & Finnmark) I Rautio I Reisjärvi I Revonlahti - Revolax I Saloinen I Sievi I Siikajoki ja Ruukki I Siikalatva I Taivalkoski I Temmes I Tyrnävä I Utajärvi I Vaala I Vihanti I Yli-Ii I Ylikiiminki - Överkiminge I Ylivieska I

Västerbotten

Bjurholm I Nörsjö I Robertsfors I Skellefteå I Umeå-Uumaja I Vindeln I Vännäs I

Tarkentavia projekteja

Yhteistyötä sisarprojektien kanssa

Pohjanmaa-projektin pääprojektina toimii maailman suurin Geni-projekti Suomi ja Karjala -projekti. Pohjanmaa-projektin sisarprojekteja ovat Kainuu, Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Häme, Savo -projekti, Varsinais-Suomi ja Satakunta, Uusimaa ja Kymenlaakso , Lappi, Norrbotten ja Finnmark sekä Karjalankannas-projekti. Oma projektinsa on myös Ahvenanmaalla.

s3.amazonaws.com/photos.geni.com/p13/16/c7/97/3c/53444844e0eea663/pohjanmaa_large.jpg

Tukea ja ohjeita

Valitse suomenkielinen teksti.

Welcome to the Pohjanmaa - Ostrobothnia Geni project!


Ostrobothnia (Swedish: Österbotten; Finnish: Pohjanmaa) is a region of Finland. It is located in Western Finland.

How to join us:


If you are already in Geni: select Actions> Join the project.


If you are not in Geni: (1) Sign up for Geni's free version at Geni.com. (2) Add your grandparents ( also when and where they were born). (3) Report your registration and whether you want to join the Geni tree and this project with the Geni helpdesk email: geni-suojarvi@googlegroups.com. Put the message as "Ostrobothnia Project". More detailed instructions and invitations will be sent to you.

Remember to respect privacy. Also respect copyrights, for example, by appropriately referring to your source.

Also visit the project discussion forum on Facebook https://www.facebook.com/groups/pohjanmaansuvut/

Project Support, Coordinators and Helpdesk


Send a message to Geni-suojarvi@googlegroups.com. Enter the e-mail headline "Ostrobothnia project".
The maintenance and helpdesk of the Geni Pohjanmaa project consists of voluntary coordinators.
[How to use Geni https://www.geni.com/projects/Geni-Help-Portal/17503

Lokala projekt

Södra Österbotten


Alahärmä I Alajärvi I Alavus - Alavo I Evijärvi I Ilmajoki - Ilmola I Isojoki - Storå I Jalasjärvi I Jurva I Karijoki - Bötom I Kauhajoki I Kauhava I Kortesjärvi I Kuortane I Kurikka I Lappajärvi I Lapua-Lappo I Lehtimäki I Nurmo I Peräseinäjoki I Seinäjoki I Soini I Teuva - Östermark I Töysä I Vimpeli - Vindala I Ylihärmä I Ylistaro I Ähtäri - Etseri I

Österbotten


Alaveteli - Nedervetil I Bergö I Isokyrö - Storkyro I Jepua - Jeppo I Kaskinen - Kaskö I Koivulahti - Kvevlax I Korsnäs I Kristiinankaupunki - Kristinestad I Kruunupyy - Kronoby I Laihia - Laihela I Lapväärtti - Lappfjärd I Luoto - Larsmo I Maalahti - Malax I Maksamaa - Maxmo I Munsala, Mustasaari-Korsholm I Närpiö-Närpes ja Ylimarkku - Övermark I Oravainen - Oravais I Pedersöre I Petolahti - Petalax I Pietarsaari - Jakobstad I Pirttikylä - Pörtom I Purmo I Raippaluoto - Replot I Siipyy - Sideby I Sulva - Solf I Teerijärvi -Terjärv I Uusikaarlepyy - Nykarleby I Vaasa - Vasa I Vähäkyrö - Lillkyro I Vöyri - Vörå I Ähtävä - Esse I

Mellersta Österbotten

Halsua - Halso I Himanka - Himango I Kaarlela - Karleby | Kannus I Kaustinen - Kaustby I Kokkola - Gamlakarleby I Kälviä - Kelviå I Lestijärvi I Lohtaja - Lochteå I Perho I Toholampi I Ullava I Veteli - Vetil I

Norra Österbotten

Alavieska I Haapajärvi I Haapavesi I Hailuoto - Karlö I Haukipudas I Ii I Kalajoki I Kempele I Kestilä I Kiiminki - Kiminge I Kuivaniemi I Kuusamo I Kärsämäki I Liminka - Limingo I Lumijoki I Merijärvi I Muhos I Nivala I Oulainen I Oulu - Uleåborg I Oulujoki I Oulunsalo I Paavola I Pattijoki I Piippola I Pudasjärvi I Pulkkila I Pyhäjoki I Pyhäjärvi I Pyhäntä I Raahe - Brahestad I Rantsila I Ranua (även i projekt Lappi, Norrbotten & Finnmark) I Rautio I Reisjärvi I Revonlahti - Revolax I Saloinen I Sievi I Siikajoki I Siikalatva I Taivalkoski I Temmes I Tyrnävä I Utajärvi I Vaala I Vihanti I Yli-Ii I Ylikiiminki - Överkiminge I Ylivieska I

Västerbotten, Sverige

Bjurholm I Norsjö I Robertsfors I Skellefteå I Umeå-Uumaja I Vindeln I Vännäs I