Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Portaal voor Nederlandstaligen

« Back to Projects Dashboard

Project Tags

view all

Profiles

 • Geesje Boeselmans (b. - 1731)
 • Martinus Johannes de Jongh (1885 - 1942)
  [ ] Early life in Holland Tinus de Jongh was born in Amsterdam on the 31 January 1885 the youngest of four children and son of Marthinus Johannes de Jongh and Wilhelmina Krull. He revealed artistic...
 • Johannes van Wouw (deceased)
 • Lysbeth Fockese de Neijs/de Nys, PROG (c.1674 - bef.1713)
  Mansell Upham 'What can't be cured, must be endured … Cape of Good Hope - first marriages & baptisms (1652-1665)' -? mtDNA would suggest Netherlands Jan de Nijs [van Dusseldorf] married 8 A...
 • Hans Jürgen Honk, SV/PROG (b. - c.1743)
  Barbara Hauk (Hough), geb. Oberkassel ca. 1726, dr. van Hans Jürgen Hauk. HAUK HANS JüRGEN (S), also called HONK. - Cleeberg or Kleeberg. Arr. 1723 as so., stable-boy 1730-34, b. 1734 (?), lessee of ...
last change on 08-apr-2018

icn_favorite.gif (This portal is associated with the International Dutch Portal, the portal for English speaking Geni users)

laatst gewijzigd --07-apr-2018--jMVu--

icn_favorite.gif (This portal is associated with the International Dutch Portal, the portal for English speaking Geni users)

De beste introductie wat Geni is . "Mike's presentation here: https://www.facebook.com/myheritage/videos/2077279758959782/ . It starts around 02:14:00" hier vertelt Mike Stangel wat geni is. Het is wel in het US, misschien dat wij ooit een nederlandse ondertiteling kunnen regelen. Op het 2:44 punt is er een nieuwtje. Over twee weken komt er iets terug. Maar dat nieuwtje mag Mike zelf brengen. En op het 2:50 punt krijgt Mike een zeer lastige vraag, maar hij red zich er goed uit.

Dit portaal is tot stand gekomen door de enorme inzet van de volgende grondleggers; George Homs en Fred Bergman die het project heeft gecreëerd met behulp van -geni-NL-gids- Jeannette, en vele andere Nederlandse Geni gebruikers die allen een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het tot stand komen van dit portaal.

s3.amazonaws.com/photos.geni.com/p13/db/96/dd/25/5344483bdc93afb4/ran99maf_t2.jpg
Voor uitgebreide instructies hoe Geni gebruikt kan worden, kijk ook op het Geni Help Portal (in Engels) of raadpleeg het Nederlandse naslagdocument

Welkom Nederlands-, Vlaams-, Afrikaans- & alle andere 'Dutch-like'-taligen!

Dit forum is voor iedereen die de Nederlandse taal kan lezen en schrijven. Dit kan u helpen uw genealogisch onderzoek te verbeteren, om vragen te stellen om problemen op te lossen, discussies te volgen of er aan deel te nemen, te lezen over en meewerken aan projecten, mededelingen te plaatsen, anderen uit te nodigen tot samenwerking... en al het andere wat betrekking heeft op de genealogische hobby.

Geni kan nog hulp gebruiken voor de vertaling naar het Nederlands. (Uw hulp wordt zeer gewaardeerd)
Vertaalde en nog te vertalen zinnen (u kunt hier ook reeds vertaalde zinnen beoordelen)


Hieronder vindt u...

 • Hulp, practische tips, aanbevelingen
 • Toegang tot online bronnen
 • icn_favorite.gif HOE CORRECT NAMEN INBRENGEN IN PROFIELEN - Een 'PROFIELCONVENTIE' voor ons taalgebied om de kwaliteit van profielen op Geni te helpen verbeteren.

Wij wensen u veel plezier!


De Wereld-stamboom

Op diverse plaatsen komt u de term 'Big Tree' of 'Wereld-stamboom' tegen als 'n kapstok waar veel profielen aan 'hangen'. Geni biedt 'n leuke uitdaging om die wereld-wijde boom te helpen vertakken en groeien, maar er zijn gebruikers die dat niet direct willen of hulp nodig hebben om er een 'aansluiting' op te vinden. Vraag gerust mede-geni-genoten of Curatoren om hulp of advies, want soms is dat slechts 'n kwestie van één generatie toevoegen en een 'match' is gevonden. Om een indruk te krijgen van wat het een of ander behelst, geven we u het advies om de project-pagina Werken aan de Wereld stamboom te lezen.

Geni CURATOREN https://s3.amazonaws.com/photos.geni.com/p13/bd/86/50/1f/5344483ea72a0385/screenshot-www_geni_com_2015-10-29_17-22-21_large.jpg

Curatoren zijn ervaren gebruikers met specifieke vaardigheden e/o kennis, die als vrijwilligers door Geni zijn aangesteld o.a. om andere gebruikers te helpen, de kwaliteit van de ingebrachte genealogische gegevens te bewaken en Geni te adviseren over mogelijke verbeteringen van de software, de hulpmiddelen voor gebruikers, de presentatie van profielen en de wenselijke overzichten met zoek- en sorteer-mogelijkheden. Curatoren hebben enkele extra gebruiks-privileges die ze kunnen toepassen om bepaalde routine-problemen op te lossen.

Huidige Nederlandse e/o Nederlands-talige curatoren zijn:

Directe praktische oplossingen & eerste HULP bij ongelukjes of storingen

Speciaal voor Nederlandstaligen een eigen gelegenheid om zo snel mogelijk daadwerkelijk geholpen te worden met alle problemen die zich op Geni voordoen. Klik op de blauwe link die van toepassing is voor de oplossing van uw probleem !

Algemene hulp

Hier een collectie van pagina's en hulpmiddelen om zélf dingen te vinden en op te lossen...

Geavanceerde hulp en TIPS

(Vergt doorgaans wat behendigheid met het 'URL' in de adresbalk van uw internet browser!)

 • Voorouders van een persoon. Klik HIER om in één oogopslag voor een profiel de familiegroep, de beheerde en toegevoegde profielen te zien. INSTRUCTIE: copieer het profielnummer en vervang daarmee het woord 'PROFIELNUMMER' in de URL.
 • Verwijderde profielen. Klik HIER om meteen alle door u verwijderde profielen te zien (en ev. te herzetten).
 • FUSIETOOL - Samenvoeging van profielen (handig voor gebruikers van een gratis abonnement)...
 • Instructies voor AANVRAGERS...
 1. Boven elk profiel op Geni staat een profielnummer. Copieer/noteer de nummers van de samen te voegen profielen;
 2. Klik HIER en meld de twee genoteerde nummers in uw bericht.
 3. Wacht de beschikbaarheid van een curator of PRO-gebruiker af (vrijwilligers!)
 • Instructies voor HELPERS (curatoren en PRO-gebruikers)...
 1. Start de FUSIETOOL;
 2. In de adresbalk van de browser, vervang "IDnummer1" door het eerste nummer, en "IDnummer2" door het tweede nummer aangebracht door de aanvrager;
 3. Beoordeel de juistheid van de aangevraagde fusie, en voor ze uit (of niet)
 4. Meld het resultaat opnieuw HIER
 • Bedenkelijke voorouders ontdekt? Klik HIER om een Nederlandstalige curator te attenderen, zodat die onjuiste relaties kan ontrafelen.

Hoe communiceren?

Via dit Nederlandstalige communicatie-forum kunt u alles makkelijker met elkaar bespreken. Wilt uw iets kwijt? Heeft u 'n idee? Zoekt u medewerkers, bijvoorbeeld voor een project? Klik gewoon op start een nieuwe discussie (rechtsboven) en formuleer uw vraag. Iedereen kan en mag dit doen, zonder beperkingen!
We doen er alles aan om de onderlinge communicatie te optimaliseren, maar dat gaat in den beginne vooral beetje bij beetje. U vragen wij daarvoor begrip en om met respect om te gaan met de motieven waarmee anderen hun voorouders & familieleden willen (onder-)zoeken. Ons uitgangspunt is dat iedereen die dit genealogie-systeem gebruikt zijn/haar expertise en onderzoeksresultaten deelt met anderen. Conflicten daarover lossen we zelf op met degenen die het aangaan en laten we niet over aan Geni-staf-leden door onze schepselen onbeheerd achter te laten of lang geleden overleden profielen niet publiek te maken voor eventuele andere nazaten.

Bedenk: onze voorouders zijn niet van ons alleen! U kunt verlatings-angst bij uw profielen voorkomen door vooral veel samenwerkingen met andere geni-gebruikers aan te gaan, dan is er altijd wel iemand die zich tijdens uw vakantie of andere afwezigheid over uw protegés wil ontfermen... Neem dus elke uitnodiging daartoe serieus en druk niet direct op de weiger-knop. En vooral: we zijn allemaal vrijwilligers... dus, geduld!

Bronnen

De kwaliteit van uw stamboom staat of valt met betrouwbare bronnen. Begin elke genealogische speurtocht zo veel mogelijk in officiële bestanden:

 • Overheids-archieven voor de Burgerlijke Stand (BS) - vanaf ongeveer 1800 officieel ingevoerd in de Lage Landen onder de Franse bezetting.
 • Kerkelijke registers (DTB - Dopen, Trouwen, Begraven) - vanaf eind 16de eeuw officieel ingevoerd na het Concilie van Trente.
 • Notaris-archieven, die vaak nog veel verder terug gaan in de tijd.

Om bronnen te vinden, verwijzen we naar de Geni-pagina Nederlandstalige Bronnen. Het is een vertrekpunt voor bronnen in Nederland, Vlaanderen en andere gebieden in de wereld waar een band bestaat naar de Lage Landen. Als u aanvullingen weet, zijn die meer dan welkom!

sticker_new_right.gif Vanuit MyHeritage worden in Geni ook treffers getoond met data bronnen van Myherritage (MH) en van overeenkomsten met MH stambomen. Wat meer uitleg daarover vindt u hier [https://s3.amazonaws.com/photos.geni.com/p13/c4/be/98/24/534448475063f74a/overeenkomsten_en_gebruik_smartcopy_original.pdf].

De kwaliteit van Geni

Geni is in principe gratis, alleen extra faciliteiten moet u betalen; het is dus géén betaalsite. Wilt u eens al uw Treffers met anderen samenvoegen, neem dan eenmalig 'n gratis 14-daags PRO-proefabonnement. U ziet dan gelijk alle verbindingen met de bestaande database en het kost u niets. Maar wel binnen 14 dagen opzeggen ! In Geni staan inmiddels bijna 100 miljoen profielen, waarvan er circa 55 miljoen zijn samengevoegd tot één gezamenlijke genealogie. Daarbij vergeleken stellen veel geprezen andere genealogie wiki-sites als Familypedia, Rodovid en WeRelate weinig voor. Maar beschouw dat niet als 'concurrenten', want werken met/in Geni vraagt wel 'n open onderzoeksmentaliteit. Zonder collegiale samenwerking is zo'n snel succes niet mogelijk, Geni bestaat tenslotte pas sinds 2007.

Wij denken daarom dat Geni de toekomst heeft en spreken even niet over 100% betrouwbare genealogische gegevens. Die vind je overigens toch al nergens meer op al die popie-jopie sites. Genealogie is 'gedemocratiseerd' en dus ook volksvermaak geworden; de grote massa neemt het niet zo nauw of is niet zo voor-lijk, waardoor vrijwel alle genealogie-sites doordrenkt raken met fouten en verkeerde interpretaties, die zich blijven herhalen en vermenigvuldigen. Laten we samen voorkomen dat dat geen Geni-beeldvorming wordt. Curatoren op Geni doen hun uiterste best de 'grote' database zo betrouwbaar mogelijk te krijgen, maar helaas zijn zij nog gering in aantal. De staf doet al het mogelijke meer curatoren aan te trekken uit de actieve gebruikers, maar gaat daarbij niet over een nacht ijs. Nominatie en aanstelling kosten tijd. Zou men een 100% betrouwbare site willen maken, dan is een ballotage- & uitsluitings-, casu quo schorsingsbeleid & -ritueel noodzakelijk met deskundige beheerders die al het ingebrachte materiaal keuren alvorens het toe te laten. Zo'n site zal nooit gratis kunnen zijn en al snel onbetaalbaar worden of op elke pagina wemelen van de reclame-banners.

Geni heeft de schijn tegen omdat het ook functioneert als 'n 'social medium', FaceBook-achtig, en de software ook gebruikt mag worden voor fancy figuren, zoals Harry Potter, mythologische figuren of de StarTrek vloot en voor dieren-stambomen, maar die vallen uitdrukkelijk niet onder de officiële genealogie-site, de globale stamboom, de wereldomvattende genealogie !.

Projecten